شناسهٔ خبر: 15032931 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

چهارمین نشست سران حکومت افغانستان برای حل اختلافات برگزار شد

ریاست اجرایی افغانستان اعلام کرده که چهارمین نشست محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری، و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی شام روز چهارشنبه دهم سنبله (شهریور) برگزار شده است.

صاحب‌خبر -
Image copyright Reuters Image caption آقایان عبدالله و غنی دو نامزد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۳ بودند که با طرح ادعاهای تقلب گسترده در انتخابات، با میانجیگری جان کری وزیر خارجه آمریکا تن به توافق بر سر تشکیل حکومت وحدت ملی دادند

ریاست اجرایی افغانستان اعلام کرده که چهارمین نشست محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری، و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی شام روز چهارشنبه دهم سنبله (شهریور) برگزار شده است.

در خبرنامه ریاست اجرایی آمده است که آقایان اشرف غنی و عبدالله در ادامه سلسله ملاقات‌هایی ‌که از قبل روی آن برای "بیرون رفت از بن‌بست کنونی" توافق شده بود، برای چهارمین بار در ارگ ریاست جمهوری با هم دیدار کردند.

به اساس معلومات ریاست اجرایی، محور گفتگوهای نشست شب گذشته سران حکومت وحدت ملی بر موضوعات "تعیینات بر مبنای توافقنامه سیاسی، اصول مشورت، مشارکت ملی، نمایندگی عادلانه، شایسته سالاری، صداقت و تعهد به برنامه‌های اصلاحی حکومت وحدت ملی، پرهیز از برخورد دوگانه و حضور کامل رئیس اجرایی در پیشنهاد افراد مناسب برای احراز مقام‌های ارشد حکومتی" متمرکز بوده است.

ریاست اجرایی می‌گوید در این نشست با تاکید بر تطبیق مواد توافقنامه سیاسی و تفکیک مسئولیت‌ها و صلاحیت‌های ریاست جمهوری و ریاست اجرایی توافق‌هایی به دست آمده است.

ریاست جمهوری افغانستان تا کنون در مورد چهارمین نشست اشرف غنی و عبدالله عبدالله چیزی نگفته است. تعیینات ریاست جمهوری بدون مشورت با ریاست اجرایی از مهمترین انتقادات آقای عبدالله از آقای غنی بود.

در نشست سوم نیز رئیس جمهوری و رئیس اجرایی درباره اصلاح نظام انتخاباتی٬ توزیع شناسنامه الکترونیکی٬ تشکیل کمیسیون تعدیل قانون اساسی و تعیین اعضای کمیته نظارت بر تطبیق توافقنامه سیاسی "به توافقاتی" دست یافته بودند.

تاکنون مشخص نیست که درباره موارد فوق دقیقا چه توافقاتی صورت گرفته است.

احمد امید میثم، معاون سخنگوی ریاست اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان به بی‌بی‌سی گفته بود که در نشست اول و نشست دوم، رهبران دولت وحدت ملی بیشتر درباره نگرانی‌ها و اختلاف‌هایشان گفتگو کرده بودند و از این پس بر سر راهکارهای عملی مذاکره خواهند کرد.

آقایان عبدالله و غنی دو نامزد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۳ بودند که با طرح ادعاهای تقلب گسترده در انتخابات، با میانجیگری جان کری وزیر خارجه آمریکا با تشکیل حکومت وحدت ملی و مشارکت در اداره امور کشور توافق کردند.