به گزارش خبرگزاری فرانسه از لیبرویل، ژان پینگ امروز (پنجشنبه) به این خبرگزاری گفت: در یورش نیروهای امنیتی گابن، دو نفر کشته و تعدادی نیز مجروح شدند.
پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در گابن موجی از اعتراض و شورش در پایتخت این کشور به راه افتاد و گروهی مجلس را به آتش کشیدند.
همچنین 'آلن کلود بیلی بای' سخنگوی دولت گابن، اعلام کرد: افراد مسلحی که پارلمان را به آتش کشیدند هواداران ژان پینگ هستند.
وی افزود: به آتش کشیدن پارلمان نه یک اعتراض سیاسی که اقدامی جنایی است.
پس از انتخابات ریاست جمهوری گابن، کمیسیون انتخاباتی این کشور دیروز (چهارشنبه)، علی بونگو رئیس جمهور کنونی این کشور را بار دیگر در مقام خود ابقا کرد.
علی بونگو با کسب 49.80 درصد آرا در مقابل ژان پینگ (48.23 درصد آرا) رقیب خود به پیروزی رسید.
وزارت کشور گابن ساعاتی پیش علی بونگو را پیروز انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بود، اما مخالفان اصرار داشتند که این خبر حتما باید به تایید کمیسیون انتخاباتی برسد.
هر دو نامزد یک روز پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خود را پیروز انتخابات اعلام کردند.
در حالی که علی بونگو در پیامی تلوزیونی پیروزی خود را به هوادران دولت تبریک گفته، ژان پینگ او را به تقلب در انتخابات متهم کرده و به نتیجه اعلام شده معترض است.
به گزارش ایرنا، علی بونگو در دوران ریاست جمهوری پدرش، از سال 1989 تا 1991 وزیر امور خارجه گابن بود و همچنین به عنوان معاون مجلس شورای ملی از سال 1991 تا 1999 به انجام وظیفه مشغول بوده است.
وی پس از آن و بین سال های 1999 تا 2009 در سمت وزارت دفاع به فعالیت دولتی خود ادامه داد.
در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری گابن در اوت 2009 (مرداد) علی بونگو نامزد حزب دمکرات گابن توانست بر رقبای خود پیروز شود.
انتخابات ریاست جمهوری گابن در فضایی مملو از ناآرامی های اجتماعی برگزار شد که بیش از همه چیز در نتیجه وضعیت دشوار اقتصادی ایجاد شده است. کاهش بهای جهانی نفت مهمترین عامل تاثیرگذار بر اقتصاد گابن است.
اورپام ** 9053/1275
خشونت در گابن با 2 کشته
تهران- ایرنا- 'ژان پینگ' نامزد ناکام انتخابات ریاست جمهوری گابن از کشته شدن دو نفر در حمله نیروهای دولتی به هوادارانش خبر داد.
صاحبخبر -