كاهش 10 ميليارد دلاري قاچاق كالا در كشور
مديركل فرهنگي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: قاچاق كالا طي سه سال گذشته با كاهش حدود 10ميليارد دلار به 15ميليارد دلار رسيد. به گزارش ايرنا، عبدالمجيد نگارشنژاد افزود:«در سال 92 ارزش كالاهاي قاچاق ورودي به كشور حدود 25ميليارد دلار بود كه اين رقم طبق برآوردها پايان سال گذشته به حدود 15ميليارد دلار كاهش يافت.»وي اضافه كرد:«كاهش 10ميليارد دلاري قاچاق كالا در كشور به معناي حفظ حدود يك ميليون فرصت شغلي در واحدهاي توليدي و صنعتي داخلي است.»نگارشنژاد افزود:«با طرحهاي در دست اجرا در حوزه فرهنگي و اقتصادي پيشبيني ميشود تا در يك دوره پنج ساله (97-92) ميزان قاچاق كالا به داخل كشور به حد قابل قبولي برسد.»وي بيشترين كالاهاي قاچاق ورودي به كشور را شامل پوشاك و لوازم بهداشتي اعلام كرد و گفت:«تغيير رفتاري و نگرش در مصرفكنندگان راهكار اصلي مديريت مصرف در داخل كشور است.»
150 ميليون تومان
هزينه ساخت هر كلاس درس
معاون عمراني وزير آموزش و پرورش و رييس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور، هزينه ساخت هر كلاس درس را 150ميليون تومان اعلام كرد و از تلاش دولت براي جذب كمكهاي مردمي براي احداث و تجهيز مدارس در مناطق محروم خبر داد. به گزارش فارس، مرتضي رييسي با اشاره به محروميتهاي استان سيستان و بلوچستان در حوزه كلاسهاي آموزشي گفت:«هزينه ساخت هر كلاس 150ميليون تومان است؛ البته يك كلاس درس فضاي 50 مترمربعي نيست بلكه با فضاي جانبي آن بايد حدود 140، 150مترمربع را در نظر گرفت.»رييسي در ادامه به برنامههاي دولت در زمينه دريافت كمك از خيرين مدرسهساز براي احداث و تجهيز مدارس در استان سيستان و بلوچستان اشاره كرد و درخصوص رديف بودجه عمراني اين استان گفت: «امسال رديف 130ميليارد توماني مازاد بر رديف عادي استاني براي مدرسهسازي در سيستان و بلوچستان پيشبيني شده است.»
10 هزار ميليارد ريال
سرمايه تاسيس صندوق ولايت
قائم مقام صندوق قرضالحسنه امداد ولايت وابسته به كميته امداد امام خميني(ره) گفت: اين صندوق افزون بر 10هزار ميليارد ريال براي پرداخت وام به اقشار آسيبپذير در كشور سرمايهگذاري كرده است. به گزارش ايرنا، محمد صناعي روز چهارشنبه در آيين راهاندازي صندوق قرضالحسنه امداد شعبه استان كهگيلويه و بويراحمد در ياسوج گفت:«اين ميزان سرمايه اوليه با توجه به نيازها و با رعايت عدالت بين استانهاي مختلف كشور توزيع خواهد شد.»وي ادامه داد:«صندوق قرضالحسنه امداد در پنج استان كشور ازجمله كهگيلويه و بويراحمد راهاندازي شده است.» قائم مقام صندوق قرضالحسنه امداد ولايت با بيان اينكه مجوز و موافقت ايجاد 50 شعبه اين صندوق از بانك مركزي گرفته شده، افزود:«36شعبه استاني اين صندوق براساس نيازسنجي در تمام استانهاي كشور راهاندازي ميشود.»صناعي گفت:«هدف اصلي از راهاندازي صندوق قرضالحسنه امداد ولايت، رفع نيازهاي ضروري مددجويان، نيازمندان و اقشار آسيبپذير جامعه در حوزههاي مختلف اشتغال، ازدواج، درمان، تحصيل و مسكن است.»
تجهيزات پزشكي
كدينگ ميشود
مديركل نظارت و ارزيابي تجهيزات و ملزومات پزشكي سازمان غذا و دارو با اعلام اينكه كدينگ تجهيزات پزشكي به زودي انجام ميشود، گفت: «هيچ مركزي حق خريد تجهيزات پزشكي بدون كد را نخواهد داشت.»
به گزارش ايفدونا، محمود بيگلر درباره كدينگ تجهيزات پزشكي گفت:«يكي از برنامههاي اين اداره كل در مبارزه با كالاي قاچاق، كددار كردن تجهيزات و ملزومات پزشكي است كه اين كد از طريق اين اداره به شركتها داده ميشود.»وي افزود:«تمامي تجهيزات و ملزومات پزشكي كه توزيع و عرضه ميشود بايد داراي كدينگ باشند و كالاهاي تجهيزات پزشكي فقط با اين كد قابل شناسايي هستند در غير اين صورت برخورد ميشود.» بيگلر ادامه داد:«بعد از كدينگ كالاهاي تجهيزات پزشكي هيچ مركزي هم حق خريد تجهيزات پزشكي بدون كد و بدون تاييد اين اداره كل را ندارد و اگر كسي مبادرت به خريد اين كالاها كند، همكاري در امر قاچاق تلقي ميشود. اين موضوعي است كه در ماههاي آينده در سطح گسترده شاهد آن خواهيم بود.»
پيش بيني توليد2.3 ميليون تن برنج در سال جاري
مديركل غلات و محصولات اساسي معاونت امور زراعي وزارت جهاد كشاورزي با پيشبيني توليد 2.3ميليون تن برنج در سال جاري اعلام كرد براي حمايت از توليد داخلي هر گونه واردات برنج در فصل برداشت همچنان ممنوع است. به گزارش ايرنا، كاوه خاكسار با بيان اينكه واردات 150هزار تن برنج به كشور را نميتوانم تاييد كنم، افزود:«در صورت صحت، اين ميزان واردات نميتواند تاثير چنداني بر بازار داخلي داشته باشد. به هر صورت واردات هر ميزان برنج در فصل برداشت اين محصول ممنوع است و حجم بالاتر واردات آن ميتواند تاثير بسزايي بر بازار بگذارد.»وي افزود:«در دو سال گذشته واردات برنج باعث شد توليدكنندگان داخلي در فروش برنج خود با مشكلاتي مواجه شوند و در نهايت منجر به ورود دولت براي خريد توافقي برنج شد.»خاكسار با بيان اينكه برداشت برنج تا اواخر شهريور ماه جاري ادامه دارد، افزود: «تاكنون 90درصد برنج مزارع مازندران برداشت شده است اما در هفته گذشته 35هزار هكتار به طور مجدد زيركشت برنج رفت بنابراين فصل برداشت كمي ادامهدار ميشود.»
مديركل غلات و محصولات اساسي معاونت امور زراعي وزارت جهاد كشاورزي نياز مصرفي برنج كشور را سالانه 3ميليون تن برآورد كرد و گفت:«پيشبيني ميشود با توجه به وضعيت خوب توليد امسال 3ميليون و 200هزار تن شلتوك و حدود 2ميليون و300هزار تن برنج سفيد توليد شود.»
تازه خبر
صاحبخبر -