- منابع امنیتی بغداد از خنثی سازی یک حمله انتحاری بزرگ در این شهر خبر دادند
نیروهای اطلاعاتی – امنیتی عراق روز چهارشنبه از خنثی سازی یک حمله انتحاری بزرگ تروریست ها در بغداد پایتخت عراق خبر دادند.
نیروهای امنیتی بغداد موفق شدند یک کامیون حامل مواد منفجره در منطقه الدوره بغداد که قرار بود در مسیر زائران کاظمین منفجر شود را شناسایی کنند. براساس گزارش اداره اطلاعات و امنیت بغداد، نیروهای امنیتی با حضور در منطقه الدوره و شناسایی این خودرو موفق شدند تا راننده این کامیون را دستگیر کنند. شهر کاظمین در شمال بغداد که دو مرقد امام موسی بن جعفر و امام محمد جواد (ع) در این شهر قرار دارد سالانه میزبان شمار زیادی از زائران کشورهای اسلامی برای برگزاری مراسم ولادت و یا شهادت ائمه اطهار است. در همین حال بر اساس گزارش پایگاه خبری العهد از بغداد، در پی وقوع انفجار بمبی در منطقه الکفاح در مرکز بغداد بک نفر کشته و هفت نفر دیگر زخمی شدند. روز گذشته نیز در پی وقوع انفجار بمبی در منطقه سبع البور واقع در شمال بغداد، دستکم ۲نفر کشته و ۹ نفر دیگر زخمی شدند. گروهک تروریستی داعش که در ماه های گذشته متحمل شکست های سختی از نیروهای عراقی شده، اکنون دست به حمله های انتحاری و انفجار بمب در برخی از مناطق آزاد شده در رمادی، جنوب موصل، بخش هایی از استان صلاح الدین عراق و بغداد زده است.
- هادی عامری: نیروهای بدر قوی تر از گذشته شده اند
هادی عامری فرمانده سازمان بدر عراق روز چهارشنبه گفت که این سازمان ستون فقرات نیروهای مردمی عراقی (الحشد الشعبی) به شمار می رود و تبدیل به بزرگترین نیروی عراق و قدرتمندتر از گذشته شده است.
وی با بیان اینکه نیروهای بدر قدرت زیادی را در میان سایر قوای مسلح دیگر عراق دارد، افزود: این نیروها دستاوردهایی عظیمی را در میادین مختلف نبرد محقق ساخته و توانسته اند عناصر داعش را از مناطق مختلف عراق بیرون برانند. عامری تاکید کرد: اینکه برخی افراد سازمان بدر را «صدای ناهنجار و خشن توصیف» می کنند، این اظهارات نمی تواند مانع از مشارکت الحشد الشعبی در نبردهای آزادسازی حویجه در استان کرکوک، شرقاط در استان صلاح الدین و موصل در مرکز استان نینوا شود. پیش از این محمد الحطاب سخنگوی نیروهای سرایا الجهاد گفته بود که نیروهای الحشد الشعبی بخشی از نیروهای مسلح عراق است و تحت نظارت فرمانده ستاد کل قوای عراق قرار دارد و هیچکس حق ندارد که خط قرمزی برای نیروهای مبارزی وضع کند که از خاک عراق در مقابل خطرناک ترین گروه تروریستی که تاریخ عراق به خود دیده است، دفاع می کند. پیشتر برخی ار گروه های سیاسی عراق در هم صدایی با رسانه های وابسته به کشورهای حاشیه خلیج فارس و براه انداختن جنگ تبلیغاتی قصد داشتند تا از مشارکت نیروهای بسیج مردمی عراق در عملیات آزادسازی موصل جلوگیری کنند. این در حالی است که حیدر العبادی نخست وزیر عراق و همچنین وزیر دفاع و زیر امور خارجه عراق در خصوص حضور همه نیروهای عراقی از جمله نیروهای الحشد الشعبی در عملیات آزادسازی موصل تاکید کرده اند. نیروهای بسیج مردمی عراقی پیشتر نیز در عملیات آزادسازی فلوجه و رمادی در استان الانبار مشارکت داشتند. مطابق برخی شواهد و گفته مقامات ارشد عراقی، عملیات موصل و آخرین مرحله حمله نیروهای عراقی به تروریست های داعش به زودی انجام خواهد شد.
- اردوغان، توافقنامه آنکارا – تل آویو را اجرایی کرد
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه مصوبه مجلس ملی این کشور در تایید توافقنامه عادی سازی روابط آنکارا – تل آویو را تایید و اجرایی کرد تا روابط دو طرف که از سال ۲۰۱۰ میلادی به پائین ترین سطح دیپلماتیک افت کرده بود، دوباره ارتقا یابد.
براساس پروسه حقوقی در ترکیه، قراردادها و توافقتنامه های بین المللی دولت آنکارا بعد از تصویب در مجلس و تایید رئیس جمهوری اجرایی می شود. رئیس جمهور باید ظرف دو هفته بعد از مصوبه مجلس یا آن را تایید کند و یا به مجلس بازگرداند. براساس این توافقنامه، رژیم صهیونیستی ۲۰ میلیون دلار بابت کشتار امدادرسانان ترکیه ای که با کشتی موسوم به مرمره آبی در ۳۱ ماه می ۲۰۱۰ میلادی قصد داشتند با شکستن حصر، کمک های انسانی به مردم غزه برسانند، به ترکیه پرداخت خواهد کرد. با این موافقتنامه دو طرف ضمن اعزام متقابل سفیر، راه قانونی محاکمه عاملان قتل شهروندان ترکیه ای نیز مسدود شد. خانواده های قربانیان کشتی مرمره با رد پذیرش غرامت از رژیم صهیونیستی خواهان محاکمه عاملان کشتار کشتی مرمره بودند و در این راستا نیز در محاکم قضایی ترکیه چندین دعوا اقامه شده بود. موافقتنامه آنکارا – تل آویو تیرماه گذشته پس از یک دوره مذاکره طولانی محرمانه همزمان با عادی سازی روابط ترکیه با روسیه به امضا رسید. ترکیه برای عادی سازی روابط با رژیم صهونیستی سه شرط داشت. عذرخواهی، پرداخت غرامت و رفع حصر غزه . رژیم صهیونیستی رفع کامل محاصره غزه را رد کرد و براساس مذاکرات دوطرف قرار است کمک های بشردوستانه از طریق ترکیه و با کنترل عناصر رژیم صهیونیستی به مردم غزه رسانده شود. ابراهیم کالین سخنگوی نهاد ریاست جمهوری ترکیه امروز در گفت و گوی هفتگی خود با خبرنگاران در آنکارا اعلام کرد یک کشتی حامل کمک های بشردوستانه ترکیه به مردم غزه به زودی و پیش از عید قربان به منطقه ارسال خواهد شد. روابط ترکیه با رژیم صهیونیستی به دنبال یورش نظامیان به کشتی مرمره در ماه مه سال ۲۰۱۰ میلادی و کشتن ۹ تن از شهروندان این کشور تیره شده و روابط دیپلماتیک به حداقل رسیده ولی روابط تجاری دو طرف همچنان ادامه داشت و حتی رشد نیز داشته است. به دنبال کناره گیری احمد داوداوغلو از نخست وزیری و خیز دیپلماتیک تازه ترکیه برای ترمیم روابط با همسایگان، موضوع عادی سازی با رژیم صهیونیستی نیز همزمان با عادی سازی روابط با مسکو در دستور کار سیاست خارجی این کشور قرار گرفت.
∎