شناسهٔ خبر: 15025189 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هدف‌واقتصاد | لینک خبر

پيش‌بيني کاهش توليد ذرت دانه‌اي

صاحب‌خبر -

مدير کل دفتر غلات و محصولات اساسي وزارت جهادکشاورزي در وزارت جهاد با بيان اينکه سطح زيرکشت برنج در استان‌هاي غيرشمالي افزايش يافته است، گفت: براساس پيش بيني‌ها توليد ذرت دانه‌اي حدود 200 هزارتن کاهش دارد.

کاوه خاکسار در گفتگو با مهر با بيان اينکه سطح زيرکشت برنج در استان‌هاي غيرشمالي نسبت به سال گذشته مقداري افزايش يافته است، اظهارداشت: با توجه به بالا رفتن قيمت برنج در بازار اين مساله طبيعي است.

وي همچنين با اشاره به اينکه پيش بيني مي‌شود امسال بين 2 ميليون و 100 تا 2 ميليون و 200 هزارتن برنج سفيد در کشور توليد شود، گفت: براساس پيش بيني‌هاي انجام شده ميزان توليد شلتوک نيز بين 3 ميليون و 300 تا 3 ميليون و 400 هزار تن است.

مدير کل دفتر غلات و محصولات اساسي وزارت جهادکشاورزي اضافه کرد: 65 درصد ميزان شلتوک به برنج سفيد تشکيل مي‌شود.

خاکسار با بيان اينکه کشت مجدد برنج هم در کشور داريم، افزود: بنابراين برداشت برنج همچنان ادامه دارد.

به گفته وي، تا هفته گذشته؛ حدود 35 هزار هکتار کشت مجدد برنج در مازندران انجام شد که احتمالا تاکنون ميزان آن افزايش يافته است ضمن اينکه حدود 45 هزارتن نيز کشت رتون در اين استان انجام شده بود.

اين مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزي با بيان اينکه در استان گيلان با توجه به شرايط آب و هوايي امکان کشت مجدد برنج وجود ندارد، ادامه داد: در استان گيلان کشت رتون انجام مي‌شود.

کاهش توليد ذرت دانه‌اي در سالجاري

خاکسار همچنين درباره پيش بيني‌هاي انجام شده براي توليد ذرت طي سال‌جاري نيز اظهارداشت: امسال توليد ذرت دانه‌اي در کشور با کاهش همراه است چرا که سطح زير کشت آن کم شده است.

وي با بيان اينکه سال گذشته سطح زيرکشت ذرت دانه‌اي حدود 190 هزارهکتار بوده است، ادامه داد: امسال سطح زير کشت اين محصول تقريبا 135 هزار هکتار است.

مدير کل دفتر غلات و محصولات اساسي وزارت جهادکشاورزي درباره دليل کاهش سطح زير کشت ذرت دانه‌اي، اظهارداشت: يکي از اين دلايل، مسائل بازرگاني بود که خريد تضميني اين محصول به درستي انجام نشد و مطالبات کشاورزان را به موقع پرداخت نکردند بنابراين کشاورزان هم اقدام به کشت نکردند.

وي گفت: علاوه بر اين ما با مشکل آب در اين زمينه مواجه هستيم و بسياري از کشاورزان که قبلا ذرت کشت مي‌کردند به دليل مساله کمبود آب، محصول ديگري را جايگزين آن کرده‌اند.

مدير کل دفتر غلات و محصولات اساسي وزارت جهادکشاورزي افزود: به عنوان مثال کشاورزان خوزستاني به جاي ذرت اقدام به کشت ماش کرده‌اند چراکه به آب کمتري نياز دارد، طول دوره رشد آن نيز کوتاه‌تر و قيمتش نيز بسيار مطلوب است.

خاکسار با اشاره به اينکه اجراي طرح اقتصاد مقاومتي ذرت از سال زراعي جاري در کشور آغاز خواهد شد، اضافه کرد: ما قصد داريم سطح زيرکشت ذرت علوفه‌اي را کاهش و ذرت دانه‌اي را افزايش دهيم.

وي ادامه داد: نياز ما به ذرت علوفه‌اي 9 ميليون و 800 هزارتن است درحالي که ميزان توليد آن بيش از اين عدد است.

به گفته خاکسار ذرت محصولي دو منظوره است که وقتي کشت مي‌شود هم مي‌توان آن را به صورت دانه‌اي برداشت کرد و هم به صورت علوفه‌اي.

اين مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزي اضافه کرد: برخي کشاورزان به دليل اينکه با مشکل آب مواجه هستند، ذرت را به شکل علوفه‌اي برداشت مي‌کنند و اجازه نمي‌دهند به مرحله دانه برسد.

مدير کل دفتر غلات و محصولات اساسي وزارت جهادکشاورزي با بيان اينکه پيش بيني مي‌شود امسال حدود يک ميليون و 200 هزارتن ذرت دانه‌اي در کشور توليد شود، ادامه داد: براساس پيش‌بيني‌ها ميزان توليد ذرت علوفه‌اي در سالجاري نيز حداقل 10 ميليون تن خواهد بود ضمن اينکه حدود 195 هزارهکتار سطح زيرکشت ذرت علوفه‌اي در کشور است.

به گفته خاکسار بنابراين ميزان توليد ذرت دانه‌اي در سالجاري حدود 200 هزارتن کاهش دارد.

وي با بيان اينکه وزارت جهاد کشاورزي براي تمام مشکلات موجود در اين زمينه تمهيداتي در نظر گرفته است، افزود: در حال حاضر ما تمام سطح زيرکشت ذرت را در طرح آبياري ميکرو قرار داده‌ايم و در همه اين مزارع آبياري تيپ انجام مي‌دهيم بنابراين بسياري از کشاورزاني که به دليل مشکل کم آبي قادر به کشت ذرت نبودند مجددا مي‌توانند اقدام به اين کار کنند.

برچسب‌ها: