حسين ياري
دولت انگليس از حاميان اصلي تروريسم در نظام بين الملل محسوب مي شود. حمايت دولت لندن از ترور و خشونت موضوعي نيست که بتوان آن را کتمان کرد. دولت انگليس در ماههاي اخير به خاطر فروش تسليحات نظامي به رژيمهاي استبدادي از جمله عربستان سعودي به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.عربستان سعودي به ارتکاب جنايات جنگي عليه مردم يمن متهم است. در همين حال سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرده است که جنگندههاي سعودي تاکنون چندين بيمارستان را در يمن هدف قرار داده است.با اين حال دولت انگليس نيز دقيقا به مانند دولت ايالات متحده آمريکا از هر گونه تجاوز و جنايت و خشونت در عربستان سعودي و بحرين و يمن عليه انقلابيون حمايت مي کند.
آموزش سرکوبگرايان رژيم آل خليفه توسط پليس انگليس مسئله اي نيست که بتوان به سادگي از کنار آن گذشت. اين اقدام وقيحانه در حالي صورت ميگيرد که جنايات رژيم آل خليفه عليه ملت مظلوم بحرين تمامي ندارد. در اين خصوص پليس بريتانيا به دليل امتناع از انتشار جزئيات توافق با بحرين در زمينه آموزش نيروهاي امنيتي اين کشور مورد انتقاد قرار گرفته است. فعالان حقوق بشر ميگويند کالج پليس بريتانيا که استانداردهايي را به منظور برگزاري دورههاي آموزشي در سراسر جهان تهيه ميکند، بايد درباره آموزش نيروهاي امنيتي در کشورهايي که سابقه سياهي در زمينه حقوق بشر دارند، توضيح دهد.اين نگرانيها کمتر از دو ماه پس از آن مطرح شده است که برخي از نمايندگان پارلمان بريتانيا برگزاري دورههاي آموزشي براي نيروهاي امنيتي عربستان سعودي را «کاملا غيرقابل قبول» عنوان کردند.
کالج پليس بريتانيا زماني که ترزا مي نخست وزير اين کشور تصدي وزارت کشور را در اختيار داشت، راه اندازي شد. اين نهاد مسئول برگزاري دورههاي آموزشي نظامي در سراسر جهان با هماهنگي با وزارت امور خارجه بريتانياست.کميته روابط داخلي پارلمان بريتانيا ماه گذشته خواستار شفافيت بيشتر درباره اين توافق شد و از فيليپ هاموند وزير کشور کنوني و وزير امور خارجه پيشين به خاطر امتناع از انتشار جزئيات اين موضوع انتقاد کرده است.
گروههاي حامي حقوق بشر معتقد هستند نگرانيهاي مشابهي درباره توافق کالج پليس بريتانيا براي آموزش نظامي به پليس بحرين مطرح است.پايگاه اطلاعرساني اينديپندنت اوايل خرداد ماه گزارش داد وزارت امور خارجه انگليس سال گذشته 30 کشور را در فهرست «اولويت حقوق بشر» قرار داده و هشدار داده است که اين کشورها به موارد متعدد نقض حقوق بشر از سرکوب داخلي تا خشونت جنسي عليه مخالفان متهم هستند.اما اطلاعات افشا شده از سوي وزارت دفاع نشان ميدهد که نيروهاي مسلح انگليس از سال 2014 تاکنون در 16 کشور از فهرست مزبور به آموزش «پرسنل امنيتي يا نيروهاي مسلح» مشغول بوده اند.
براساس اعلام وزارت دفاع انگليس، سربازان اين کشور نيروهاي مسلح را در بيش از نيمي از کشورهاي فهرست مزبور از جمله بحرين، ميانمار، کلمبيا، مصر، پاکستان، عربستان سعودي و سودان آموزش ميدهند.
اينديپندنت همچنين در ماه مارس گزارش داد کماندوهاي انگليسي تکتيراندازهاي بحريني را آموزش ميدهند؛ اين در حالي است که از سال 2011 تاکنون گزارشهاي متعددي از سرکوب اعتراضات مردمي در بحرين از سوي رژيم آل خليفه منتشر شده است.همچنين وزارت دفاع انگليس اعلام کرد، ارتش اين کشور اواخر ارديبهشت ماه ميزبان گروهي از سربازان بحريني در مدرسه جنگ پياده نظام در ولز بوده است.