به گزارش خبرنگار مهر، محمود احمدی ظهر چهارشنبه در نشست خبری که در آستانه هفته تعاون برگزار شد، اظهار کرد: در استان خراسان رضوی تعداد هفت هزار و ۷۰۲ تعاونی فعال با دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر عضو، وجود دارد که موجب اشتغالزایی ۱۱۶ هزار و ۲۶۷ نفر شده است و اعتبار برآورد شده برای این تعداد تعاونی، بالغ بر هزار و ۱۳۳ میلیارد تومان است.
وی آمار اتحادیههای فعال خراسان رضوی را ۷۵ اتحادیه اعلام کرد و گفت: از مجموع هزار و ۱۶۹ اتحادیه فعال کشور، استان خراسان رضوی با سهم شش درصد از کل اتحادیههای کشور، رتبه اول را به خود اختصاص داده و موجب اشتغالزایی ۴۴۵ نفر شده است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به هزینه شش میلیارد تومانی برای اتحادیههای خراسان رضوی، افزود: در مشهد ۴۴ اتحادیه با هزار و ۴۰۰ عضو وجود دارد و این درحالی است که برخی از شهرستانهای استان ازجمله باخرز، بجستان، بردسکن، زاوه، چناران، کلات و سرخس فاقد اتحادیهاند.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال بحث ارائه تسهیلات به واحدهای تعاونی شروع شده است، تصریح کرد: تاکنون ۱۳۰ تعاونی در سایت «بهینیاب» که مرتبط با اداره صنعت، معدن و تجارت است، ثبتنام کردهاند و تعداد ۸۱ تعاونی به بانکها معرفی شدهاند که مبلغ ۱۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان دریافت کردهاند.
احمدی با اشاره به اینکه ۱۹ تعاونی موفق به اخذ قرارداد به مبلغ سه میلیارد تومان با بانک عامل شدهاند، افزود: امیدواریم سایر تعاونیها نیز تا پایان سال موفق شوند با بانکهای عامل قرارداد ببندند و تسهیلات مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی در رابطه با مسکن مهر، عنوان کرد: از ابتدای طرح مسکن مهر در استان خراسان رضوی ۱۲۰ هزار و ۳۷ واحد در حال احداث است که از این تعداد، ۸۰ هزار و ۷۳۱ واحد تا تاریخ ۱۶ مرداد ۹۵ افتتاح شده و تعداد پنج هزار و ۹۶۹ واحد نیز آماده بهرهبرداری است که به زودی افتتاح میشوند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در راستای همافزایی و تعامل موثر و به منظور تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی و اهداف برنامه پنجم، تفاهمنامههای مشترکی با دستگاههای مختلف از جمله اداره کل فنی و حرفهای، اداره کل منابع طبیعی، اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی، منعقد کردهایم.
احمدی در رابطه با چالشها و معضلات پیشرو در بخش تعاون استان خراسان رضوی، اظهار کرد: مهمترین مشکلات موجود که در بخش تعاون ایجاد محدودیت میکند، عدم اجرای مصوبات قانونی از جمله سند توسعه بخش تعاون و سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی، عدم آگاهی عمومی مردم در رابطه با کارکردها و ظرفیتهای تعاونیها و همچنین عدم حمایت دستگاههای اجرایی و تخصیص اعتبار کافی به بخش تعاون است.
وی در پاسخ به جایگاه اقتصاد مقاومتی در بخش تعاون عنوان کرد: مردمی کردن اقتصاد راه چاره است و تعاون میتواند اقتصاد کشور را در شرایط کنونی نجات دهد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به لزوم نگاه توسعهنگر در بخش تعاون، تصریح کرد: استقرار چرخه بهرهوری در تعاونیها میتواند در حل مشکل پایین بودن بهرهوری به ما کمک کند.
وی اظهار کرد: بالا بودن نرخ تسهیلات و نرخ سود ۱۸ درصدی در شرایطی که نرخ تورم در کشور تک رقمی است و همچنین فرآیندهای طولانی و سخت اخذ مجوز و تسهیلات در تشکیل تعاونی، موجب شده تعاونیهای کمتری داشته باشیم و بسیاری از تعاونیهای به ثبت رسیده نیز دچار مشکل شده و به حالت غیر فعال درآمده اند که باید تعیین تکلیف بشوند.
احمدی با بیان اینکه تعاونی کارخانه خوراک و دام و همچنین تعاونی گنج دو قارون تعاونیهای برتر کشوری شناخته شدهاند، عنوان کرد: بیشترین طرحها و پروژهای اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان خراسان رضوی که در هفته تعاون بهرهبرداری میشوند، مربوط به مشهد است و کمترین تعداد پروژهای افتتاحی نیز در شهرهای نیشابور و قوچان بهرهبرداری میشوند.