شناسهٔ خبر: 15019173 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: هنگام | لینک خبر

تحویل نزدیک به 6000 واحد مسکن مهر به متقاضیان خراسانی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: 5969 واحد مسکن‌مهر در هفته تعاون به متقاضیان تحویل داده می‌شود.

صاحب‌خبر -
سایت خبری تحلیلی هنگام    Hengamnews.com:
محمود احمدی امروز 10شهریورماه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در بخش مسکن مهر خراسان رضوی 120هزار و 307 واحد در حال احداث است و 80هزار و 731 واحد تا 16 مرداد ماه افتتاح شده است. 5969 واحد آماده بهره‌برداری است و در هفته تعاون به متقاضیان تحویل داده می‌شود.
وی با اشاره به کسب رتبه اول خراسان رضوی در تشکیل شرکت‌های تعاونی، افزود: بر اساس اعلام مرکز اطلاعات در پنج ماه ابتدای سال خراسان رضوی با 7702 تعاونی رتبه اول را در بحث تشکیل تعاونی داشته است همچنین با 1169 اتحادیه در کشور که 57 اتحادیه آن متعلق به خراسان رضوی است بالاترین و فعال‌ترین اتحادیه ثبت شده در کشور را شامل می‌شود.
احمدی با بیان اینکه بر اساس سند چشم‌انداز باید 25 درصد بخش اقتصاد به صورت تعاونی اداره شود، عنوان کرد: در بهترین حالت حدود چهار درصد و با درنظرگرفتن مسکن مهر حدود 9 درصد سهم حوزه تعاون در اقتصاد است و در هیچ برنامه‌ای به 25 درصد تعیین شده دست نیافته‌ایم.
وی در خصوص مشکلاتی در بخش عدم دستیابی به برنامه‌ها، خاطرنشان کرد: لازم است مردم تشویق شوند تا از سرمایه خود در راه تولید استفاده کنند. اگر ساختار تعاونی‌ها فعال بودند اصل 44 قانون اساسی بهتر اجرا می‌شد. 
احمدی با اشاره به اینکه تعاونی‌ها تاثیر بسزایی در اقتصاد مقاومتی دارند، یادآور شد: تعاونی‌ها امکان ارائه کالا و خدمات را به صورت ارزان‌تر دارند زیرا امکان حذف واسطه‌ها برای آن‌ها وجود دارد و برای بازاریابی هزینه‌ای نمی‌پردازند چون برای اعضا خود تامین منابع می‌کنند و از تسهیلات بانکی به مقدار کمی استفاده می‌کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در خصوص موانع موفقیت تعاونی‌ها، خاطرنشان کرد: همواره در کارهای گروهی ضعف بیشتری داریم. موفقیت در تعاونی‌های کوچک بیشتر دیده می‌شود اما با افزایش تعداد اعضا و تعدد نظرات اختلافات بیشتر شده و باعث بروز مشکلاتی می‌شود همچنین در هیئت مدیره تعاونی‌ها افرادی انتخاب می‌شوند که اطلاع‌رسانی ارتباط مناسبی با اعضا ندارند و این نیز از دیگر عواملی است که موجب بروز مشکل و کاهش رشد می‌شود به همین دلیل در کلاس‌های آموزشی که برای مدیران برگزار می‌شود همواره به ارتباط و اطلاع‌رسانی تشویق می‌شوند.
وی ادامه داد: سیاست‌هایی که جهت تشویق تعاونی‌ها پیش‌بینی می‌شود مانند بیمه, مالیات و... کمتر اجرا می‌شوند. درست است که سهم استفاده از تسهیلات برای تعاونی‌ها کم است اما نیاز است که این حداقل تسهیلات کاملا مناسب باشد همچنین فرایندهای اخذ تسهیلات و مجوز بسیار زیاد است. پایین بودن بهره‌وری از دیگر مشکلات موجود است ولی ما با کمک‌های مالی بحث استقرار چرخه بهره‌وری را در تعاونی‌ها ایجاده کرده‌ایم و اعلام شده است که هر تعاونی که قصد پیاده کردن چرخه بهره‌وری را داشته باشد می‌تواند از کمک‌های بلاعوض دولت استفاده کند.
احمدی با اشاره به اینکه کمک به اقتصاد و معیشت مردم مرزنشین از اهداف تشکیل شرکت‌های تعاونی مرزنشین است, گفت: هم مرزی با ترکمنستان و افغانستان موجب تشکیل 22 شرکت تعاونی در شهرهای مرزی شده است که همگی فعال هستند و به خوبی فعالیت می‌کنند.