به گزارش سرویس بازار ایسنا، بانک کشاورزی با اجرای عاملیت پروژههای ملی نظیر خرید تضمینی گندم، آبرسانی روستایی و ذخائر استراتژیک، با همکاری سازمانهایی چون وزارت جهادکشاورزی، وزارت نیرو، شرکت بازرگانی دولتی، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و ... نقش حمایتی و مسئولیتهای اجتماعی خود را به انجام میرساند.
بنابر اعلام بانک کشاورزی، بازگشت عاملیت خرید تضمینی گندم به بانک کشاورزی پس از 10 سال وقفه، از جمله دستاوردهای دولت تدبیر و امید است و موفقیت چشمگیر بانک کشاورزی در اجرای بهینه آن از افتخارات این بانک در عمل به سیاستهای دولت، خدمت به کشاورزان و اقدام و عمل برای تحقق اهداف اقتصادمقاومتی است.
روند خرید تضمینی گندم مازاد کشاورزان در سراسر کشور با استفاده از سامانه جامع الکترونیکی این بانک و با هماهنگی شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی به بهترین شکل در حال انجام است و علیرغم افزایش بیسابقه میزان تولید گندم و به تبع آن حجم بالای اعتبار لازم برای پرداخت بهای گندم به کشاورزان، این بانک با تمام توان کوشیده تا مطالبات گندمکاران را در اسرع وقت پرداخت کند.
میزان گندم خریداری شده با عاملیت بانک کشاورزی در سال ۱۳۹۴ حدود ۸ میلیون تن به ارزش ۹۴ هزار میلیارد ریال بوده که این مبلغ تا پایان مهرماه به حساب گندمکاران واریز شد. در سال جاری نیز تاکنون بالغ بر ۱۱ میلیون تن گندم به ارزش ۱۴۰ هزار میلیارد ریال از طریق سامانه جامع الکترونیکی بانک کشاورزی در ۱۱۳۲ مرکز خرید از کشاورزان خریداری شده که این میزان تولید چشمگیر، نه تنها کشور را از لحاظ گندم مورد نیاز به خودکفایی رسانده که ذخایر گندم را به ۱۴ میلیون تن رسانده است. همچنین تراز تولید نسبت به مصرف پیشی گرفته که این امر امکان صادرات گندم را پس از مدتها مجددا فراهم کرده است.
با توجه به رشد ۴۰ درصدی خرید نسبت به سال گذشته و افزایش پیشبینی نشده اعتبار مورد نیاز، حدود نیمی از مطالبات کشاورزان توسط بانک کشاورزی پرداخت شده و با تدابیر اتخاذ شده الباقی تا پایان شهریور به حساب گندمکاران واریز میشود. شایان ذکر است تا این تاریخ بیشترین میزان خرید گندم به ترتیب در استانهای خوزستان، گلستان، فارس، کردستان و کرمانشاه بوده است.
پروژه ملی آبرسانی به روستاها دستاورد دیگری در دولت تدبیر و امید است که برای اجرای آن بر اساس مصوبه هیات وزیران مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار اعتبار تقریبا معادل ۱۵۰۰۰ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی در اختیار بانک کشاورزی قرار گرفته است تا با مدیریت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برای تامین آب شرب بهداشتی ۲.۵ میلیون خانوار روستایی هزینه شود.
در این پروژه آب منابع مختلف از جمله چشمه، قنات، چاه و آبهای سطحی جمعآوری و از طریق ایستگاههای پمپاژ و خطوط انتقال وارد مخازن آبی شده و پس از تصفیه از طریق شبکه انتقال به انشعابات و خانههای روستایی منتقل میشود.
هدف پروژه ملی آبرسانی به روستاها تحقق اهداف اقتصادمقاومتی، افزایش ضریب بهرهمندی روستاییان از آب شرب شیرین، سالم و بهداشتی با استفاده صحیح از منابع آبی و با تکیه بر توان علمی و نیروهای متخصص داخلی، به منظور افزایش توان داخلی در حوزه آبشرب است و تاکنون با عاملیت بانک کشاورزی و مدیریت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، عملیات آبرسانی به ۹۶۹ روستا در ۲۵ استان کشور با موفقیت انجام شده و بالغ بر ۵۰۴ هزار نفر از انشعاب آب آشامیدنی بهداشتی بهرهمند شدهاند.
بانک کشاورزی همچنین عاملیت خرید تضمینی سایر محصولات استراتژیک از جمله کلزا، ذرت، آفتابگردان، گلرنگ، برنج، چای و سویا را نیز برعهده دارد که با استفاده از فناوریهای نوین بانکداری الکترونیک و توان بالای تخصصی خود به بهترین نحو آن را انجام میدهد تا در تامین ذخائر استراتژیک کالایی کشور مشارکت داشته و گام دیگری در راه خودکفایی و شکوفایی اقتصادی کشور بردارد.
انتهای پیام