به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، آیت الله سید احمد علم الهدی صبح امروز در همایش جایزه جهانی گوهرشاد در جوار بارگاه منور رضوی اظهار داشت: این جشنواره یک حرکت عظیم فرهنگی در جهت نشان دادن موقعیت زنان است چیزی که در سالیان طولانی مورد توجه نبوده و ساخت این بنا توسط بانو گوهرشاد علاوه بر نیت خالص و صدقه جاریه بودن، حرکت عظیم و قابل توجه فرهنگی در راستای گسترش اسلام است.
نماینده ولی فقیه استان خراسان رضوی تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم این است که اگر قرار است این مراسم به صورت مداوم هر سال برگزار شود در ماه ذی القعده که متعلق به امام هشتم(ع) است برگزار شود و تاریخ قمری برای برگزاری این مراسم امتیاز بیشتر نسبت به تاریخ شمسی دارد.
امام جمعه مشهد مقدس با اشاره به اینکه اسلام بین زن و مرد از نظر حقوق قائل به تساوی است، گفت: آنچه در تبیین شخصیت بانوی نیکوکاری مانند گوهرشاد مشاهده میکنیم شناخت حقوق زن در فرهنگ اسلام است.
وی با بیان اینکه اسلام مبتکر تساوی بین زن و مرد اسلام است، عنوان کرد: فمینیستها زن و مرد را در کنار هم در یک ساختار طبیعی میبینند در حالی که زن و مرد در نظام خلقت دو جنس متفاوت هستند و نقش مکمل یکدیگر دارند.
آیت الله علم الهدی افزود: زن و مرد از لحاظ استعدادهای باطنی و ذخائر الهی که در وجودشان است در عرصههای سیاسی و اجتماعی باید متفاوت ظاهر شوند اما این به معنای عدم تساوی نیست، گاهی نقش آفرینی زنان در تاریخ موثرتر از حضور مردان است زیرا تحریک عواطف را در بردارد.
نماینده ولی فقیه استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه نظام تیموریان بسیار ظالم و در کنار قوم مغول بوده است، خاطرنشان کرد: در چنین بارگاه ظالم و مخالف با محبان اهل بیت(ع) زنی با ایمان به عنوان یک عنصر فرهنگی و ایجاد کننده تحول ظهور پیدا میکند و به مقابله و مبارزه با این جریان میپردازد و حرکت این بانو در طول تاریخ بسیار ارزشمند و بزرگ است.
امام جمعه مشهد مقدس با اشاره به اینکه عدهای اصرار دارند گوهرشاد محب اهل بیت(ع) و شیعه نبوده است و ادلهای نیز میآورند، عنوان کرد: از جمله ادله این افراد این است که در کاشی های مسجد گوهرشاد اسمی از ائمه برده نشده است اما باید توجه کرد که در این کاشیها اسم هیچ یک از خلفا نیز نوشته نشده و آنچه مسلم است وابستگی فکری و قلبی این بانو به خاندان پیامبر است. مسجد گوهرشاد در توسعه حرم مطهر رضوی نقشی داشت که با هیچ نفوذ فرهنگی قابل تحقق نبوده است.
وی با بیان اینکه در کنار تساوی حقوق انسانی در فرهنگ اسلام، زن دارای نقش خاصی است، افزود: عظمت زن در این است که نقش آفرینی خاص خود را طوری ایفا کند که در عرصه های اجتماعی و سیاسی موثر واقع شود و امیدواریم روند حرکتهای نقش آفرینانه زن در جامعه گسترش یافته و به صورت جریان ثابت در آید.
انتهای پیام/
∎