شناسهٔ خبر: 15013417 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

حافظ کل قرآن کریم:

حوزه‌های علمیه نقش مهمی در ترویج معارف قرآن، نهج‌البلاغه و اهل بیت(ع) دارند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: افشین محمدی، حافظ کل قرآن کریم با بیان اینکه مهم‌ترین نقش در ترویج معارف قرآن، نهج‌البلاغه و اهل بیت(ع) بر‌عهده حوزه‌های علمیه است، اظهار کرد: با حفظ قرآن علاوه بر بهره‌مندی از ثواب دنیوی و اخروی در دانشگاه و به‌ویژه در حوزه‌ها بسیار کارآمد است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، افشین محمدی، حافظ کل قرآن کریم از شهرکرد که با حضور در مدرسه شبانه‌روزی حفظ یک‌ساله قرآن و نهج‌البلاغه مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان در سال تحفیظی 95 – 94 در مدت یک‌سال موفق به حفظ کل قرآن شده است، گفت: حفظ قرآن، بهترین وسیله برای ساختن جامعه قرآنی است.
وی که متولد سال 70 بوده و از شهرکرد در مدرسه شبانه‌روزی حفظ یک‌ساله قرآن مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان حضور یافته در پاسخ به این سؤال که به چه دلیل مقام معظم رهبری از ضرورت تربیت 10 میلیون نفر حافظ قرآن صحبت کرده‌اند، افزود: علاوه بر اینکه در احادیث و تفسیر برخی از آیات قرآن به حفظ سفارش شده است به نظر من هدف مقام معظم رهبری از قائل شدن چنین ضرورتی برای حفظ، ساختن و ایجاد جامعه قرآنی و اسلام ناب محمدی(ص) است چرا که بهترین وسیله برای رسیدن به این هدف، حفظ قرآن است.
این حافظ کل قرآن کریم بیان کرد: با استقراء در بین حافظان و دیگر اقشار جامعه می‌بینیم که یک حافظ خوب، بیشترین انس را با قرآن دارد و انس با قرآن و سپس فهم و تدبر در آن و عمل به آن باعث تشکیل جامعه قرآنی می‌شود.
وی که تحصیلات حوزوی دارد، مهم‌ترین نقش در ترویج معارف قرآن، نهج‌البلاغه و اهل بیت(ع) را بر‌عهده حوزه‌های علمیه دانست و افزود: علاوه بر بهره‌مندی از ثواب دنیوی و اخروی، حفظ قرآن هم در دانشگاه و به‌ویژه در حوزه‌ها بسیار کارآمد است، چرا‌که یک حوزوی با استفاده از قرآنی که در ذهن دارد بزرگترین منبع اسلام را به همرا‌ه دارد و سطح انجام تمام وظایف طلبگی از قبیل تبلیغ و... بسیار بالا می‌رود.
محمدی همچنین افزود: قرآن در وجود انسان و به‌ویژه دانشگاهیان و حوزویان، باعث دفع تفکرات مغایر با قرآن و رذائل اخلاقی می‌شود، به بیان دیگر، قرآن خود تبدیل به یک وجدان بیدار در وجود انسان می‌شود که انسان را امر و نهی می‌کند.
وی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری درخصوص تربیت 10 میلیون نفر حافظ قرآن کریم و اقداماتی که باید در این خصوص صورت گیرد، افزود: باید قرآن آن طوری که هست در جامعه معرفی شود یعنی قرآن را در تمامی ارکان یک جامعه اسلامی از نحوه برخورد با فرزندان تا سیاست‌های کلان، اقتصاد و فرهنگ ورود دهند.
این حافظ قرآن کریم در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر قرآن به چه میزان در خانواده‌ها و بین نوجوانان و جوانان توانسته است جایگاه خود را پیدا کند،تصریج کرد: از لحاظ کمی در بین تعداد محدودی از افراد، جایگاه خود را پیدا کرده و از لحاظ کیفی نیز حتی کمتر، چرا که بسیاری از افراد هستند که ظاهری از قرآن گرفته و باطن آن را رها کرده‌اند.
محمدی حفظ قرآن همراه با فهم آن و فراگیری این موضوع در جامعه را در کاهش غربت این کتاب شریف مؤثر دانسته و گفت: اهمیت دادن به حفظ قرآن، اختصاص دادن بودجه جهت انجام حفظ و تشویق حافظان قرآن از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توان بر اساس آن حفظ قرآن را در جامعه ترویج داد.
وی در پایان در پاسخ به این سؤال که به چه دلیل مقام معظم رهبری حفظ قرآن را مقدمه تدبر و فهم قرآن می‌دانند، اظهار کرد: چون حفظ قرآن زمینه‌ساز مرور زیاد قرآن است، لذا در هر بار خواندن مطالب جدیدی از آن مورد توجه قرار می‌گیرد.