مسعود کرباسیان، رئیس کل گمرک ایران:
جلساتی بین وزات صنعت، معدن و تجارت، سازمان امور مالیاتی، گمرک ایران و اعضای اتاق بازرگانی برگزار شد و در این جلسات توافق کردیم که مالیات واردات را به صورت علیالحساب چهار درصد اخذ کنیم. وقتی سازمان امور مالیاتی برای دریافت مالیات یک سال ورود میکند امکان دسترسی به کسانی که کارتهای اجارهای داشته اند ندارد، در نتیجه توافقی انجام شد که به موجب آن بتوانیم از آنها چهار درصد مالیات علیالحساب دریافت کنیم. در این جلسه تدابیری اندیشیده شد که عدهای از افراد لطمه نبینند، برای مثال کسانی که خوشحساب هستند، پرونده دارند و به موقع سنوات خود را پرداخت میکنند و کسانی که اتاق بازرگانی با بررسیهای خود آنها را شناسایی کرده و معرفی میکند. صورت جلسههایی وجود دارد که اعضای اتاق بازرگانی در این جلسات حضور داشته و نمایندگان آنها موافقت خود را با این موضوع اعلام کردهاند.
علیرضا دائمی، معاون وزیر نیرو:
اولین معضل پیش روی وزارت نیرو، کم آبی بوده و در طول ۱۵ سال گذشته خشکسالی که در کشور تداوم داشته که باعث هجوم به آبهای زیرمینی و در نهایت خشک شدن بسیاری از رودخانه ها شده است. برای مقابله با این معضل، امسال چهار هزار و ۸۰۰ حلقه چاه پلمپ شدند و تا پایان امسال هم ۲۰ هزار حلقه چاه از مدار خارج میشود. در رابطه با موضوع تامین برق هم وزارت نیرو ناگزیر است برق را نصف قیمتی که تولید میشود به مردم عرضه کند. در شرایط فعلی با توجه به اینکه
۲۶۰ میلیارد مگاوات برق تولید میشود دولت باید سالانه حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان برای خرید تضمینی برق یارانه پرداخت کند. هم اکنون ۵۵ درصد برق کشور توسط بخش خصوصی تامین و تولید میشود و تا پایان سال جاری حدود ۱۰ هزار مگاوات برق به ظرفیت تولید برق ایران افزوده میشود، همچنین در برنامه ششم توسعه باید ۲۵ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور با مشارکت بخش خصوصی افزوده شود. ساخت نیروگاههای مقیاس کوچک و تولید پراکنده بهعنوان یکی از برنامه های اولویت دار صنعت برق است و این واحدها میتوانند در قسمت های مختلف کشور و در کل پهنه سرزمینی، توزیع شوند، به گونهای که بار و ایمنی شبکه را بیمه کنند و در این راستا امسال حدود ۳۰۰ مگاوات واحد جدید تولید پراکنده برق در کشور ایجاد خواهد شد.