شناسهٔ خبر: 15006297 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

تبریزی‌ها آماده میزبانی در مقیاس جهانی می‌شوند

تنها شهری که هیچ تبعه خارجی حق کار در آن را ندارد، تبریز است. مردم این شهر، آب‌شان تنها با خارجی‌هایی که برای گردش یا درمان آمده‌اند، به یک جوی می‌ریزد نه غیر آن. شاید به این دلیل است که نرخ بیکاری در تبریز بر خلاف استان‌های دیگر که اغلب بیش از ۱۰ درصد است، پایین‌تر است؛

صاحب‌خبر -
تحریریه پارسینه: چندی پیش سازمان ملل، تبریز را به عنوان یکی از ۱۰۰ جهانشهر دنیا و به عنوان بهترین شهر ایران معرفی کرد. معیارهای سازمان ملل برای ارزیابی شهرها عبارتند از: ساختمان‌های مدرن و زیبای فراوان، خطوط هواپیمایی پیشرفته، طبیعت زیبا و بکر، غذاهای لذیذ، مساجد زیبا، بناهای تاریخی، پاکیزگی، تناسب حاشیه و مرکز و...

این شهر که سابقه ۸ بار پایتختی ایران بزرگ را در دوره های مختلف تاریخی دارد،در حال برنامه ریزی برای میزبانی ۱.۵ میلیون گردشگر خارجی از بیش از ۵۷ کشور جهان است.
 
تبریزیها آماده میزبانی در مقیاس جهانی می شوند


تبریز؛ از شهر بدون گدا تا جهان شهر


از تعریف‌ و تمجیدها که بگذریم علاوه بر اطلاق شهر اولین ها به تبریز، این شهر، به عنوان شهر جهانی نیز شناخته شده است.  رحیم شهرتی‌فر، فرماندار تبریز در در این باره می گوید: «تبریز موقعیت جغرافیایی ویژه‌ای در شمال‌غرب کشور دارد و به ‌نوعی دروازه تمدن شمال کشور به‌ حساب می‌آید. قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی قفقاز و عثمانی‌ها به اروپا، این شهر را با تحولات جدیدی روبه‌رو کرد و خیلی زود تمدن اروپا از تبریز وارد کشور شد.

در تجارت نیز بازار تبریز به ‌عنوان بارانداز کالای وارداتی و صادراتی از رونق بسیار خوبی برخوردار بود و هست. رفت و آمد خارجی‌ها به سبب تحولات سیاسی و اقتصادی موجب پیشرفت‌های شگرفی در این شهر شد؛ مثل تأسیس نخستین شهرداری و آتش‌نشانی و مدرسه و چاپخانه و کتابخانه و دیگر پیشرفت‌ها.»

علاوه بر آن تبریز به عنوان شهر بدون گدا نیز معروف است؛ چیزی که پایتخت و  دیگر کلان شهر ها حتی شهرهای متوسط کشور نیز در آرزوی رسیدن به این صفت هستند.
 
تبریزیها آماده میزبانی در مقیاس جهانی می شوند

فرماندار تبریز در باره علت نامگذاری تبریز به عنوان شهر بدون گدا نیز می‌گوید: «مشارکت اجتماعی و فرهنگی مردم تبریز از دیرباز زبانزد بوده و هست. از ۵۰ – ۶۰ سال پیش، سازمان‌های مردم‌نهادی در این شهر به وجود آمد که وظیفه‌ آنها شناسایی آدم‌های فقیر بود. این سازمان با کمک خیرین و جمع‌آوری کمک‌های مردمی و صدقات و نذورات به‌ صورت سازمان یافته به فقرا کمک می‌کردند و می‌کنند و به همین سبب است که شما در این شهر گدایی نمی‌بینید. فرهنگ غالب مردم تبریز، تلاشگری و کار است و تبریزی‌ها عار می‌دانند که دست‌شان را جلو کسی دراز کنند.
 
تبریزیها آماده میزبانی در مقیاس جهانی می شوند

 مردم به خیریه‌ها اعتماد کامل دارند و خیریه‌ها با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان تأمین اجتماعی کمک‌هایشان را چراغ خاموش به نیازمندان می‌رسانند. اگر گدایی هم در شهر رؤیت شود، گدایی است که گذرش به تبریز افتاده و بومی این شهر نیست که آن را هم با گزارش مردم در کمترین زمان از سطح شهر جمع‌آوری‌ می‌کنیم چون مردم تبریز به این موضوع حساسیت دارند.
 
مردم هم به هیچ وجه به کسانی که در معابر و کوچه و خیابان‌ گدایی کنند کمک نمی‌کنند و در واقع در فرهنگ‌شان نیست به کسی که نمی‌دانند آیا نیازمند است یا نه کمک کنند. از طرفی کمک‌های خود را به همین خاطر به خیریه‌ها می‌دهند تا به دست نیازمند واقعی برسد.
 
تبریزیها آماده میزبانی در مقیاس جهانی می شوند 

علاوه بر آن تنها شهری که هیچ تبعه خارجی حق کار در آن را ندارد تبریز است. مردم این شهر، آب‌شان تنها با خارجی‌هایی که برای گردش یا درمان آمده‌اند، به یک جوی می‌ریزد نه غیر آن. شاید به این دلیل است که نرخ بیکاری در تبریز بر خلاف استان‌های دیگر که اغلب بیش از ۱۰ درصد است، پایین‌تر است؛ یعنی چیزی نزدیک به ۷ /۷. همچنین تبریز در جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
 
تبریزیها آماده میزبانی در مقیاس جهانی می شوند

اخیراً وب سایت معماری و شهرسازی skyscraper city که به دنبال معرفی زیباترین شهرهای دنیاست، تصویری زیبا از تبریز در صفحه نخست خود، گذاشته‌. شهری که با امتیاز ۴.۱۴ از مجموع ۵ امتیاز در جایگاه خوبی در میان شهرهای زیبای دنیا قرار گرفته ‌است. شهری پاکیزه، زیبا، امن، بدون معتاد خیابان خواب با کمترین میزان بیکاری و بالاترین میزان جذب سرمایه، کمترین اتکا به بودجه‌های دولتی و بیشترین و طولانی‌ترین تجربه در زمینه سازمان‌های مردم نهاد. شهری که زنده‌ترین شهر ایران است.
 
تبریزیها آماده میزبانی در مقیاس جهانی می شوند 

برنامه ریزی مسئولین شهری برای آمادگی تبریز۲۰۱۸

از چند سال پیش بصورت ویژه زیرساخت‌های لازم اقتصادی، فرهنگی، امکانات زیربنایی و ارتباطات برای شهر اولین‌ها در حال فراهم سازی است.

سلطانی‌فر، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به آغاز به کار ستاد ملی تبریز ۲۰۱۸ گفته ؛ « تا سال ۲۰۱۸ نهایت تلاش خود را به کار می‌گیریم که تبریز با اصالت و با هویت را به بهترین شکل ممکن به مردم تمامی کشورهای جهان، به ویژه کشورهای اسلامی معرفی کنیم و بر این امر اعتقاد داریم که تبریز ۲۰۱۸ نقطه پایان کار نیست؛ بلکه سرآغاز جهش اقتصادی تبریز، آذربایجان و به تبع آن، ایران اسلامی خواهد بود.»

اسماعیل جبارزاده، استاندار آذربایجان شرقی نیز با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸، می‌گوید: «این موفقیت در سایه تلاش و پیگیری مسئولان استان در دو سال گذشته نصیب تبریز شد، تا این شهر مهیای پذیرش گردشگران از نقاط مختلف جهان شود، به طوریکه تبریز هیچ‌گاه چنین عناوینی را در مدت کوتاهی کسب نکرده بود و امروز فرصت بزرگی به وجود آمده است تا تبریز را به عنوان شهر جهانی معرفی کنیم.»

آنچه مشخص است اراده هماهنگ و اتحاد تمام عوامل اجرائی ، شهری استان و اختصاص برنامه تلویزیونی به نام «تبریزیم» از سیمای شبکه استانی سهند و دعوت روزانه از یکی از عوامل برای ارائه گزارش عملکرد در راستای آماده سازی شهر برای تبریز ۲۰۱۸ نشان از عزم مسئولین برای معرفی تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری اسلامی در جهان دارد.