به گزارش جامجم، نخستین اجلاس وزرای گردشگری مجمع گفتوگوهای کشورهای آسیایی که 34 عضو دارد، از روز گذشته، به مدت دو روز و با هدف بحث و تبادل نظر در زمینه گردشگری در تبریز برگزار میشود. در این اجلاس علاوه بر گفتوگو و سخنرانی وزرای حاضر شده در اجلاس و همچنین کارشناسان این حوزه، برخی از مسئولان کشورمان نیز به ایراد سخنانی در زمینه گردشگری و ارائه برنامههایشان در راستای توسعه صنعت گردشگری پرداختند، از جمله اسحاق جهانگیری که تاکید کرد توسعه صنعت گردشگری در صدر اولویتهای دولت تدبیر و امید است.
جهانگیری با اشاره به اینکه سند چشمانداز بیست ساله توسعه کشور و پیشنویس برنامه ششم توسعه، اهداف مهمی را برای صنعت گردشگری کشور ترسیم کرده است که میتواند در همکاری میان اعضای مجمع محل توجه باشد، افزود: گردشگری مقولهای میانفرهنگی و صنعتی میانبخشی است، از این رو تحقق اهدافی از این چه در سطح منطقهای و چه در سطح ملی مستلزم همکاری و همراهی نهادهای حاکمیتی و مدنی است.
به گفته وی باید همه دستگاههای مختلف با سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به نوان متولی اصلی این صنعت هماهنگ باشند و در سطح منطقهای و قارهای باید راه بر همکاری میان دولت، میان نهادها و شبکههای مردمی و میزان سازمانهای ملی و جهانی گشوده شود.
معاوناول رئیس جمهوری با اشاره به اشتراکات فراوان فرهنگی، تاریخی و زبانی میان کشورهای حوزه تمدنی آسیا گفت: رونق صنعت گردشگری در این حوزه موجب تقویت ثبات منطقه میشود، از این رو با تعامل میان ملتها و تکیه بر ارزشهای مشترک انسانی و تمدنی، میتوان برای سعادتمندی ملتها تلاش کرد.
معاوناول رئیسجمهور با بیان اینکه مجمع گفتوگوی همکاری آسیا با امید به همگرایی و همکاری بیشتر میان جوامع و دولتهای آسیایی تشکیل شده است، افزود: قدرت آسیا و توانمندیهای منطقهای برای ایفای نقشهایی نو در جهان جدید، انکارناشدنی است، پس این نهاد میتواند زمینهساز گامهایی بلند در هر زمینهای از توسعه باشد.
ایجاد ویزای الکترونیکی تا پایان امسال
سلطانیفر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این نشست از راهاندازی ویزای الکترونیکی تا پایان امسال و در راستای تحقق طرح حضور 20 میلیون گردشگر خارجی تا سال 2025، خبر داد و افزود: تسهیل صدور ویزا نخستین اقدام در حوزه توسعه گردشگری است و به این علت ویزای فرودگاهی در سال گذشته از 15 روز به یک ماه و امسال نیز به 3 ماه رسیده است.
معاون رئیسجمهور تصریح کرد: هم اکنون 190 کشور دنیا بدون اینکه ویزا بگیرند میتوانند به ایران مسافرت کنند و در 9 فرودگاه کشور ویزای 3 ماهه دریافت کنند و این تا 15 روز نیز قابل تمدید است.
سلطانیفر از گسترش اماکن اقامتی مناسب به عنوان برنامه دوم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای جذب گردشگران خارجی نیز خبر داد و یادآور شد: تا 3 سال قبل از مجموع یک هزار و 100 هتل کشور، تنها 125 هتل 4 و 5 ستاره بود، هم اکنون 35 هتل نیز به آمار هتلهای 4 و 5 ستاره کشور اضافه شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه هم اکنون در کشور از 820 هتل در حال ساخت، 170 هتل 4 و 5 ستاره است گفت: با بهره برداری از آنها در 3 و 4 سال آینده، تعداد هتلهای 4 و 5 ستارهای که با مشارکت بخش خصوصی ایرانی ساخته میشود، به 340 خواهد رسید.
سلطانیفر با اشاره به انعقاد قرارداد احداث 25 هتل 5 ستاره با 3 گروه خارجی یادآور شد: هدفگذاری شده است تا سال 2025 برای جذب 20 میلیون گردشگر خارجی تعداد هتلهای 4 و 5 ستاره به 400 هتل برسد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور، ارتقای شبکه حمل و نقل هوایی، ریلی و زمینی و همچنین ارتقای کیفی خدمات گردشگران را از دیگر برنامههای سازمان متبوعش برای تحقق این هدفگذاری برشمرد و گفت: 4000 دانشجوی لیسانس، 900 دانشجوی فوقلیسانس و 50 دانشجوی مقطع دکتری در دانشگاههای کشور در رشته گردشگری تحصیل میکنند.
معاون رئیسجمهور تصریح کرد: در راستای همین برنامهریزیها قرار است در 40 کشور دنیا بعنوان هدف جذب گردشگر دفاتر اطلاعرسانی دایر کنیم که تاکنون در 21 کشور دایر شده است.
رفع پرتنشترین چالشهای جهانی با گردشگری
دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی در پیامی، اجلاس وزیران گردشگری مجمع گفتوگوی همکاری آسیا را فرصتی برای همکاری در راستای ارتقای سهم گردشگری در رشد اقتصادی و توسعه دانست و گفت: گردشگری این قابلیت را دارد که پرتنشترین چالشهای جهانی را رفع کند.
طالب رفاعی در پیامش به اجلاس وزیران گردشگری آورده است که همکاریهای منطقهای یکی از ستونهای توسعه گردشگری است و ما از این ابتکار عمل استقبال میکنیم، زیرا تلاشهای مشترک ما میتواند گردشگری را به محرکی حقیقی برای آیندهای بهتر برای سیارهمان و مردمان این جهان تبدیل کند.