صاحبخبر - گروه شهرستان : پروفسور «جان هارنشا» ستارهشناس و رئیس بخش آموزش اتحادیه بینالمللی ستارهشناسی IAU با شهردار اصفهان دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش اداره ارتباطات رسانهای شهرداری اصفهان، پروفسور جان هارنشاو رئیس بخش آموزش اتحادیه بینالمللی ستارهشناسی IAU با سفر به اصفهان به همراه رئیس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان و رئیس کمیته علمی مرکز نجوم ادیب با مهدی جمالینژاد شهردار اصفهان دیدار و گفتوگو کردند.
پروفسور هارنشا در این دیدار با بیان اینکه نجوم بیش از هر علم دیگری میتواند مهیج بوده و در تشویق نوجوانان و جوانان به سمت علم تاثیرگذار باشد، گفت: علاقه به نجوم علاقه به علم و مهندسی را به دنبال خود دارد.
وی با بیان اینکه از وجود مرکز انجمن نجوم ادیب اصفهان حیرتزده شدم، ادامه داد: قرار است پارکی نجومی نیز در بیرون از شهر اصفهان احداث شود که این موضوع مزیتهای بسیاری مانند دور بودن از نور مزاحم شهر را در پی خواهد داشت.
رئیس بخش آموزش اتحادیه بینالمللی ستارهشناسی IAU، این اتحادیه را دارای بیش از 12 هزار عضو در سراسر جهان دانست و اضافه کرد: اگر قرار باشد منجمین کار حرفهای انجام دهند باید از آلودگی نوری شهرها به دور باشند چراکه این موضوع یکی از عوامل مزاحم برای منجمین در سراسر دنیا و مانعی برای ارتباط معنوی شهروندان است.
وی با بیان اینکه مزیت آسمان تاریک حضور بیشتر گردشگران است، گفت: این موضوع در نیوزلند سبب ورود بیش از 150 هزار گردشگر از سراسر دنیا به این کشور شده است.
هارنشا ادامه داد: داشتن پارک نجومی در یکی از بیابانهای اصفهان میتواند اتفاق بسیار خوبی برای ورود گردشگران به اصفهان باشد.
علوم اخترشناسی و کیهانشناسی
ریشهای عمیق در اصفهان دارند
شهردار اصفهان نیز در ادامه این دیدار ضمن معرفی کاملی از ویژگیهای برجسته شهر اصفهان اظهار کرد: علم کیهانشناسی و اخترشناسی از جمله علومی است که در کنار سایر علوم بومی ایران توانسته وجه خود را به خوبی نشان دهد.
مهدی جمالینژاد با بیان اینکه با نگاهی به سابقه دانشمندان ایرانی متوجه میشویم که آنها در کنار علوم مختلف کیهانشناس و اخترشناسان بسیار خوبی نیز بودهاند، تصریح کرد: این علوم نه تنها میتوانند روی معنویت شهروندان اثر گذاشته بلکه در تشویق و جذب جوانان به علوم دیگر نیز نقش مثبتی ایفا کنند. وی با تاکید بر اینکه شهر اصفهان در سال گذشته ثبت جهانی شده و به شبکه شهرهای خلاق جهان پیوسته، اضافه کرد: با این اتفاق اصفهان باید حضور موثر و خلاقانهای در عرصههای مختلف مدیریتی و شهری داشته باشد و در این زمینه چه چیزی بهتر از علومی مانند کیهانشناسی و اخترشناسی.
کشف استعدادهای جوانان علاقهمند به ستارهشناسی
در مرکز نجوم ادیب
رئیس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان نیز در این دیدار با بیان اینکه اتحادیه بینالمللی ستارهشناسی در سال 2019 به صد سالگی خود میرسد، اظهار کرد: این اتحادیه با سابقهترین نهاد بینالمللی در حوزه علم و نجوم بوده و روابط تنگاتنگی با سازمان یونسکو در برگزاری فعالیتهای علمی و ترویجی دارد.
مهدی اسحاقی با تاکید بر اینکه اتحادیه بینالمللی ستارهشناسی سه هدف را دنبال میکند، افزود: توسعه علم نجوم در دنیا، توسعه تکنولوژی و تاثیر نجوم به همراه ستارهشناسی در ارتقا فرهنگ و سطح کیفیت جوامع از رسالتهای این اتحادیه است که هدف ارتقا فرهنگ آن نقطه اشتراک برجسته این مرکز با مرکز نجوم ادیب اصفهان با سابقه فعالیت 21 ساله است.∎