اشتون کارتر از ترکیه خواست بر جنگ با داعش تمرکز کند و نیروهای کرد مخالف نظام سوریه را هدف نگیرد. این درخواست در چارچوب اختلافات میان واشنگتن و آنکارا درباره عملیات “سپر فرات” است که هر روز خود را بیشتر نشان میدهد.کارتر در جمع خبرنگاران گفت: از ترکیه میخواهیم از ادامه درگیری با نیروهای دموکراتیک کرد سوریه پرهیز کند. او با بیان اینکه آمریکا از چند روز پیش تماسهایی را با ترکیه در این زمینه برقرار کرده است، تاکید کرد: جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با همتای ترکیهای خود در این باره رایزنی کرده است. کارتر اظهار داشت: ما میدانیم که ترکیه و شبه نظامیان کرد اختلافات تاریخی دارند اما منافع آمریکا کاملا روشن است و ما خواهان جنگ با داعش هستیم و باید اولویتهایمان را روشن کنیم.«فرانسوآ اولاند» رئیسجمهوری فرانسه نیز با اشاره به لزوم توقف درگیریها در سوریه، بازگشت بر سر میز مذاکرات را ضرورتی مطلق خواند و اعلام کرد: مداخله نظامی ترکیه در سوریه خطر به راه افتادن آتش کلی در پی دارد.
در این حال وزارت خارجه سوریه در دو نامه به شورای امنیت و سازمان ملل عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه موسوم به سپر فرات را نمایشی برای ارتکاب جنایتهای جدید از سوی اردوغان پس از جنگ علیه سوریه توصیف کرد. وزارت خارجه سوریه در این دو نامه به دبیرکل سازمان ملل و رئیس دورهای شورای امنیت، ترکیه را به ارتکاب جنایتهای ضد بشری متهم و عملیات سپر فرات را که نیروهای ترکیه از چهارشنبه گذشته در شمال سوریه آغاز کردهاند جنگ علیه سوریه و اشغال اراضی این کشور توصیف کرد. در این نامه ها آمده است: نقضها و تجاوزاتی که نظام ترکیه در جنگ و اشغال اراضی سوریه مرتکب شده جرائمی ضد بشری
به شمار میروند. این درحالی است که دولت ترکیه مدعی شد به سوریه درباره عملیات در شمال حلب موسوم به سپر فرات اطلاع داده است. نومان کورتولموش، معاون نخست وزیر ترکیه گفت کشورش از طریق روسیه، دمشق را در جریان آغاز عملیات سپر فرات در شمال سوریه گذاشته است. کورتولموش اظهار داشت: ما قصد نداریم به یک نیروی دائم در سوریه تبدیل شویم زیرا ترکیه کشوری اشغالگر نیست و در جنگ وارد نخواهد شد اما در مقابل خطرات و تهدیدها علیه امنیتش ساکت و دست بسته نمینشیند. از طرفی چندین گروه وابسته به ارتش آزاد سوریه در اقدامی عجیب تجاوز ترکیه به خاک سوریه را محکوم کردند. ۱۰ گروه وابسته به ارتش آزاد سوریه با انتشار یک ویدئو از تلاش ترکیه برای عقب راندن نیروهای دموکراتیک کرد سوریه از غرب رود فرات انتقاد و آن را محکوم کردند. نماینده این گروهها طی بیانیهای از رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه با عنوان سلطان عثمانی یاد کرد و همکاری ترکیه و آمریکا در کشتار غیرنظامیان و تجاوز به خاک سوریه، در سایه سکوت مجامع بینالمللی را به شدت محکوم کرد.
خبر دیگر اینکه فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان، به اظهارات اخیر مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه درباره شرط آنکارا برای بازدید آلمان از پایگاه هوایی اینجرلیک واکنش نشان داد و گفت: اگر ترکیه در برابر بازدید نمایندگان پارلمان آلمان از این پایگاه مانع تراشی کند، نیروهای خود را که در چارچوب مبارزه با داعش در این پایگاه حضور دارند، خارج خواهیم کرد. وی ادامه داد: برای تائید ماموریت خارجی سربازان آلمانی که در پایگاه اینجرلیک حضور دارند، باید نمایندگان پارلمان از این پایگاه بازدید کنند. در خبری دیگر سخنگوی گروهک «جیش الاسلام» تحتحمایت عربستان که از ممکن بودن صلح با رژیم صهیونیستی سخن گفته بود، ناچار به استعفا شد. «اسلام علوش» به دلیل سخنانش با یک رسانه اسرائیلی که گفته بود صلح با اسرائیل ممکن است، ناچار شد تحت فشارها استعفا کند.
در تحولی دیگر منابع سوری از ورود کاروانهای حامل کمکهای بشردوستانه به مناطقی در حومه شمالی حمص خبر دادند. این کاروانها شامل ۱۸ کامیون حامل مواد غذایی هستند که طی روزهای آتی در میان ساکنان توزیع خواهد شد. این کاروانها با نظارت سازمان ملل وارد حومه حمص شدند. در چنین شرایطی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مخالفان تندرو سوری مانع از انجام عملیات انسانی سازمان ملل در حلب شدهاند. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در بیانیهای گفت که در لحظه آخر، مخالفان تندرو شروط
غیر قابل قبول و غیرواقع بینانهای مطرح کردند تا اجازه ارسال کاروانی از کامیونهای حامل مواد غذایی به ساکنان حلب را ندهند.