در همین رابطه، عبدالمجید شیخی به نسیم گفت: کاهش تورم به علت رکود بوده و منشأ رکود هم بیبرنامگی دولت بوده است.
وی افزود: دولت هیچ نقشی در کاهش تورم نداشته، بلکه سوء مدیریت دولت موجب این کاهش تورم شده است.ابوالقاسم حکیمیپور نیز دراینباره اظهار داشت: کاهش کنونی تورم نشأت گرفته از رکود است چرا که 60 درصد از زیربنای تولید کشور در حالت رکود مطلق قرار دارد.این اقتصاددان در رابطه با نقش دولت در کاهش تورم افزود: هر دولتی امروز حاکم بود و با این وضع کار میکرد تورم کاهش مییافت!همچنین مهدی حنطه درباره ادعای کاهش تورم در دولت یازدهم خاطرنشان کرد: تورم نقطه به نقطه شاخصی برای ثبات اقتصادی نیست.
وی تأکید کرد: بخش عمده رکود فعلی ناشی از کاهش قدرت خرید مردم است. وحید شقاقی شهری، دیگر اقتصاددانی بود که به عمیقتر شدن رکود در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: دولت سیاستهایی را پیش گرفته تا تورم را مهار کند اما رکود را عمیقتر کرده است.
ملاک جیب مردم است؟!
در ادامه یکی دیگر از اساتید اقتصاد با اشاره به شعارهای قبلی دولت یادآور شد: خود آقایان دیروز معتقد بودند ملاک اصلی تورم معاش و جیب مردم است، آیا جیب مردم کاهش تورم را لمس میکند؟
ساسان شاه ویسی پرسید: درآمد سرانه جامعه چه مقدار افزایش یافته است؟! در همین زمینه، حجتالله عبدالملکی اظهار داشت: دولت آقای روحانی اگر هنری داشت باید تورم را منفی میکرد.این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: دولت در دو سال و نیم اخیر قیمت کالاهای اساسی مردم مانند نان و حمل و نقل را افزایش داده است. در ادامه یحیی آل اسحاق با اشاره به کاهش تقاضا و نقش آن در کاهش تورم گفت: رشد پایه پولی در حال افزایش و حجم نقدینگی در حال تغییر است، با این اوصاف این خطر وجود دارد که بار دیگر تورم بالا برود.
محمدعلی احمدی نیز در این رابطه تأکید کرد: کاهش تقاضا موجب شده تا شاهد افزایش قیمتها نباشیم.