شناسهٔ خبر: 15002602 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هدف‌واقتصاد | لینک خبر

حمايت 15هزار ميلياردي از 7500 بنگاه

صاحب‌خبر -

رييس کل بانک مرکزي با بيان اينکه حمايت 16هزارميلياردي از 7500 بنگاه کوچک و متوسط در دستور کار اين بانک قرار دارد، گفت که 45 درصد دارايي بانکها منجمد است و تحرک ندارد.

به گزارش مهر، ولي الله سيف اظهارداشت : برنامه ريزي اوليه پرداخت 16 هزار ميليارد تومان به هفت هزار و 500 بنگاه اقتصادي کوچک و متوسط است اما بانک مرکزي به اين تعداد بسنده نمي کند. ضمن اينکه در اين راستا تاکنون شش هزار ميليارد تومان تسهيلات به 5700 بنگاه توليدي کوچک و متوسط پرداخت شده است.وي گفت: نظام بانکي کشور پارسال 417 هزار ميليارد تومان تسهيلات پرداخت کرد و پيش بيني مي شود امسال اين رقم به 460 هزار ميليارد تومان افزايش يابد. رئيس کل بانک مرکزي با اشاره به پرداخت 129 هزار ميليارد تومان تسهيلات در چهار ماهه اول امسال و رشد 37، 8 درصدي آن در مقايسه با مدت مشابه پارسال افزود: 30 درصد از اين تسهيلات سهم توليد بوده است.

سيف گفت: آمار معاملات مسکن در تهران در مرداد امسال در مقايسه با همين ماه در سال 94 حدود 30 درصد افزايش يافته است. وي اين افزايش معاملات را نشانه مثبتي از درست بودن برنامه ها دانست و افزود: قيمت معاملات صورت گرفته 7، 6 درصد افزايش يافته است و اين نشان از رشد غيرتورمي معاملات مسکن در مرداد امسال است. سيف با اشاره به فعاليت صندوق مسکن يکم در بانک مسکن گفت: نرخ تسهيلات اين صندوق در ابتدا 14 درصد اعلام شد که سه ماه پيش به 11 درصد کاهش يافت و هم اکنون به 9 و نيم درصد براي تسهيلات عادي و هشت درصد براي بافت هاي فرسوده رسيده است.

رئيس کل بانک مرکزي با اشاره به اينکه سه سال پيش نرخ سود بانکي وضعيت نامتعادلي داشت افزود: در آن زمان تورم بالاي 40 درصد بود و هم زمان سود بانکي 27 درصدي داشتيم.

وي گفت: بر اين اساسبرنامه ريزي دولت براي کاهش تورم متمرکز شد و روند کاهنده نرخ تورم در سه سال گذشته ادامه يافت و نرخ سود بانکي هم همگام با کاهش نرخ تورم کاهش يافت.سيف افزود: در نتيجه انباشته شدن مشکلات در 30 سال گذشته در نظام بانکي کشور 45 درصد دارايي هاي بانک ها منجمد است و تحرک ندارد. رئيس کل بانک مرکزي با اشاره به نرخ سپرده 15 درصد در بانک ها گفت: نرخ تسهيلات هم 18 درصد است و الآن بيشتر بانک ها رعايت مي کنند و در صورتي که غير از اين نرخ، پرداخت کنند بانک مرکزي با متخلفان برخورد خواهد کرد.وي افزود: بخش عمده تسهيلات بانک ها به واحدهاي توليدي براي تامين سرمايه در گردش و کوتاه مدت است که به عنوان تسهيلات جاري استفاده مي شود.سيف گفت: 15 درصد تسهيلات اعطائي، براي بازپرداخت مطالبات بانک ها و معوقات اين بنگاه هاي توليدي است و مابقي وام و تسهيلات جديد است. رئيس کل بانک مرکزي افزود: پيش بيني هاي ما نشان نمي دهد که از اين پس نرخ تورم افزايشي داشته باشيم و تورم کنوني پايدار است زيرا بانک مرکزي درصدد افزايش انضباط اقتصادي در کشور است.

وي با بيان اينکه پيشتر از دولت انتقاد مي شد که بر روي کنترل تورم تمرکز کرده است گفت: اين انتقاد هم اکنون برطرف شده و ما با رشد نقدينگي روبرو هستيم. سيف با بيان اينکه بانک مرکزي سياست انضباط مالي را در پيش گرفت افزود: ما تسهيلاتمان را به جاهايي داديم که موجب رونق، توليد و اشتغال شود. رئيس کل بانک مرکزي تصريح کرد: مهمترين دستاورد دولت در سه سال گذشته ايجاد اشتغال در اقتصاد کشور است.

وي متوسط نرخ دلار را در پنج ماهه اول سال 92 سه هزار و 184 تومان و در مدت مشابه امسال سه هزار و 493 تومان اعلام کرد و گفت: دامنه تغييرات در نرخ دلار در اين دو تاريخ به ترتيب 234 و 32 درصد است. سيف افزود: کمترين نوسان نرخ دلار را در سه سال گذشته شاهد بوديم و روند آن هم کاهنده است.

وي با بيان اينکه تفاوت نرخ ارز رسمي با بازار در پنج ماهه اول سال 92 چهل و نه و هشت دهم درصد بود گفت: اين ميزان در مدت مشابه امسال به تنها 14 درصد کاهش يافته است. رئيس کل بانک مرکزي تصريح کرد: الآن بهترين شرايط براي تک نرخي شدن ارز است و پيش بيني مي کنيم تا پايان امسال ارز تک نرخي شود. سيف با اشاره به دستورالعمل بانک مرکزي به بانک ها براي ارائه حداقل اطلاعات به همراه صورت هاي مالي شان در سال 94 افزود: اين دستورالعمل الزامي است و براي شفافيت وضعيت بانک ها بايد رعايت شود.

وي گفت: اين اطلاعات مبنايي براي رتبه بندي بانک هاي کشور است.رئيس کل بانک مرکزي در پاسخ به سؤالي درباره مباحث مربوط به FATF افزود: اين مسئله در دستور کار شوراي عالي امنيت ملي است و تاکنون هيچ اتفاقي نيفتاده است و اگر اقدامي بخواهد صورت گيرد نيز جاي نگراني ندارد.

سيف گفت: اين مجموعه بين المللي تجربيات کشورها را در زمينه پولشويي، فساد مالي، تأمين مالي تروريسم در مبارزه با قاچاق مواد مخدر را در اختيار ديگر کشورها قرار مي دهد. وي تصريح کرد: هيچ کشوري به هيچ وجه به اطلاعات ديگر کشورها دسترسي پيدا نمي کند و هيچ کار غيرکنترلي قرار نيست انجام شود. رئيس کل بانک مرکزي گفت: اظهار نظرهايي که در اين باره صورت مي گيرد با واقعيت منطبق نيست.

سيف در خصوص دريافت مطالبات ايران از عمان و هند افزود: تاکنون بيش از 1 ميليارد دلار مطالباتمان از عمان و سه و نيم ميليارد دلار از هند به حساب هاي کشورمان انتقال يافته است.

هرماه به 100 هزارمتقاضي وام ازدواج مي دهيم

وي با اشاره به اينکه در ابتداي امسال 450 هزار متقاضي دريافت وام ازدواج 10 ميليون توماني وجود داشت گفت: پيش بيني مان اين است که امسال 800 هزار تقاضاي جديد به اين تعداد افزوده شود.

رئيس کل بانک مرکزي افزود: از ابتداي امسال تاکنون به 243 هزار متقاضي تسهيلات ازدواج پرداخت شده، 692 هزار تقاضا در نوبت است و پرداخت اين تسهيلات به 350 هزار متقاضي دريافت تسهيلات تصويب شده است. سيف گفت: در تلاشيم تا در هر ماه به يکصد هزار متقاضي تسهيلات ازدواج پرداخت کنيم.

وي همچنين در خصوص پرداخت حقوق هاي نجومي در بانک ها افزود: مسئوليت بانک مرکزي اين نيست که بر ميزان پرداخت حقوق ها دخالت کند اما ما ملاحظاتي در زمينه تعادل در پرداخت ها داشتيم که به بانک ها ابلاغ کرديم. رئيس کل بانک مرکزي گفت: افشاي بالاترين حقوق ها در هر بانک از جمله دستورالعمل هاي بانک مرکزي است که خود ابزاري کنترلي به حساب مي آيد.

سيف همچنين افزود: از 447 ميليون حساب اشخاص حقيقي، ‌ حقوقي و خارجي کمتر از يک ميليون حساب وضعيت نامشخصي دارند.

وي در توضيح وضعيت حساب هاي کشور گفت: از مجموعه حساب هاي کشور 439 ميليون حساب مربوط به اشخاص حقيقي است که تنها 8 هزار و 700 حساب از آنان فاقد شماره ملي است و اين تعداد بايد تا آخر شهريور امسال تعيين تکليف شوند و به صفر برسد.

رئيس کل بانک مرکزي با اين حال افزود: 27 ميليون از حساب هاي اشخاص حقيقي در کشور فاقد شماره ملي و البته مسدود است.

سيف گفت: از شش ميليون حساب اشخاص حقوقي در کشور هم 358 هزار حساب فاقد شناسه ملي و البته فعال هستند و اين به خاطر مشکل در ثبت شرکت هاست.

وي افزود: از دو ميليون و 173 هزار حساب اشخاص خارجي در کشور هم 447 هزار حساب فاقد شماره فراگير است.

برچسب‌ها: