شناسهٔ خبر: 15002534 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

رشد آرام و سبز پوش شدن شاخص بورس

صاحب‌خبر -
 

در داد و ستدهای بورس تهران شاخص کل پس از استراحتی چند روزه مجددا سبز پوش شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، در معاملات فوق شاخص کل ۳۲ واحد رشد کرد و در عدد ۷۷ هزار و ۳۴۵ واحد به کار خود پایان داد.

همچنین سهامداران بیش از ۶۳۳ میلیون برگه سهم و حق تقدم را به ارزش یک هزار و ۵۱۳ میلیارد ریال در ۴۶ هزار نوبت معاملاتی دست به دست کردند.

در جریان معاملات بورس شاخص های بازار اول و دوم به ترتیب ۲۴ و ۶۰ واحد رشد کردند و به ۵۴ هزار و ۴۱۳ واحد و ۱۶۷ هزار و ۴۴۳ واحد رسیدند.

نمادهای کشتیرانی، پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان، ارتباطات سیار، فولاد مبارکه، سرمایه گذاری امید و پالایش نفت بندرعباس امروز با بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص باعث رشد این متغیر شدند.

این در حالی بود که تاپیکو با بیشترین تاثیر منفی بر شاخص باعث شد تا این متغیر رشد بیشتری را تجربه نکند.

همچنین گروه های خودرو، فلزات اساسی و شیمیایی ها با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدر برترین گروه های صنعت قرار گرفتند.

صدرنشینی بازار هم با بیشترین رشد قیمت متعلق به نمادهای سپنتا، بیمه ملت، سیمان قائن، ریخته گری تراکتورسازی ایران، پتروشیمی آبادان، چرخشگر و کنتورسازی ایران بود.

در مقابل لیزینگ خودرو غدیر، شیر پاستوریزه پگاه اصفهان، دوده صنعتی پارس، صنعتی آما، کشاورزی و دامپروری مگسال، ایران ارقام و چینی ایران با بیشترین کاهش قیمت در انتهای جدول معاملات قرار گرفتند. در جریان داد و ستدهای فوق سهامداران برای خرید واحدهای صندوق سرمایه گذاری پارند پایدار سپهر، سهام آهنگری تراکتورسازی ایران، سهام دارویی رازک، اوراق صکوک بناگستر کرانه، اوراق صکوک فولاد کاوه کیش، صکوک بناگستر کرانه و سهام داروسازی دکتر عبیدی بیشترین تقاضای خرید را ثبت کردند.

در سوی دیگر بازار واحدهای صندوق سرمایه گذاری مسکن نارون، صندوق سرمایه گذاری پارند پایدار سپهر، صندوق سرمایه گذاری پاداش سهامداری توسعه، اوراق مشارکت شهرداری مشهد، سهام قند نقش جهان، فولاد امیر کبیر کاشان و خوراک دام پارس شاهد سنگین‌ترین صف های فروش بودند.

در پایان معاملات هم سایپا با معامله ۸۶ میلیون سهم بیشترین حجم معاملات و اوراق مشارکت شهرداری مشهد با معامله ۱۹۶ میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات را داشتند.

از سوی دیگر یک کارشناس بازار سرمایه گفت: به صورت سنتی در سال پایانی فعالیت دولت‌ها، بازار سهام شرایط رو به رشدی دارد که در صورت اندک حمایتی از سوی دولت نسبت به صنایع، می توان در بورس شاهد رشد بیشتر شاخص و قیمتها بود.

امیرعلی محمدزاده در گفتگو با تسنیم با اشاره به ورود نقدینگی به بازار سهام در چند هفته گذشته گفت: یکی از دلایل اصلی این رخداد پایان فصل مجامع شرکتهاست که موجب شد تا سهامداران از لاک احتیاط خارج شوند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: متاسفانه یکی از آسیب های فصل مجامع برای بورس و سهامداران، تقسیم سود نقدی توسط شرکتهاست که موجب می شود پس از بازگشایی نمادها در تالار، قیمت سهام شرکتها با افت مواجه شود و از سوی دیگر تاخیر در پرداخت سود تقسیمی باعث می شود معامله گران ترجیح دهند تا پیش از برگزاری مجامع از ترکیب سهامداری شرکتها خارج و پس از بازگشایی نماد، دوباره ورود کنند.

وی اضافه کرد: همچنین خروج از ترکیب سهامداری همزمان با برگزاری فصل مجامع موجب می‌شود تا شمار زیادی از سهامداران اقدام به فروش سهام خود در مقطع زمانی خاص کنند که این موضوع موجب ریزش بازار و ایجاد جو روانی منفی در بورس می شود.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: خوشبختانه با پایان یافتن فصل مجامع در چند هفته گذشته شاهد ورود نقدینگی بویژه توسط حقوقی‌ها در بورس هستیم که باید تحولات و جو روانی مثبت ناشی از تغییرات مدیریت در سازمان بورس، تعادل جهانی قیمت نفت و برخی کالاها و نیز کاهش نرخ سود بانکی را به مجموعه این عوامل اضافه کرد.

وی گفت: البته تاثیر پذیری معاملات بورس از عواملی چون کاهش نرخ سود بانکی موضوعی زمانبر است که اثر مثبت آن بر شرکتهای بورسی و صنایع، بواسطه کاهش نرخ تسهیلات ارائه شده به بنگاههاست که متاسفانه در عمل اتفاق چندانی در این زمینه نیفتاده است.

محمدزاده اظهار داشت: کاهش نرخ بازده موثر اوراق مشارکت منتشر شده در بازار سرمایه هم عامل دیگری است که می توان از آن به عنوان دلیلی برای ورود نقدینگی های جدید به بورس یاد کرد.

برچسب‌ها: