شناسهٔ خبر: 15001237 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: نصر-قدیمی | لینک خبر

اختصاصی نصر/

در اولین رویداد میت آپ تبریز چه گذشت/رقابت تنگاتنگ 10 استارت آپ حوزه فناوری

نصر: استارت‌آپ میت‌آپ تبریز ،که یک رویداد کارآفرینی و فناوری است همراه با سخنرانی و رقابت تنگاتنگ 10 استارت آپ حوزه فناوری برای اولین بار در تبریز برگزار شد و سه تیم به عنوان برنده جوایز (۳ – ۲ – ۱ میلیون تومانی) انتخاب شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس فناوری نصر، رویداد استارت‌‌آپ میت‌آپ تبریز، رویداد کارآفرینی و فناوری که همراه با سخنرانی، مسابقه و شبکه‌سازی برای اولین بار در تبریز توسط جمعی از فعالان فناوری اطلاعات تبریز و با حمایت بخش خصوصی  در با حضور مسئولین آذربایجان شرقی ، 10 استارت آپ حوزه فناوری برای رقابت و بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌های موفق و مربیان نامدار کشور که برای به اشتراک گذاری تجربیات خود مهمان این رویداد هستند، برگزار ‌شد.

اولین سخنران، مهمان این رویداد ناصر غانم زاده( مربی استارتاپ‌ها، مشاور کارآفرینی و مدیر شتابدهنده فینووا )  که تجربه زندگی در سیلیکون ولی را دارد درباره فرهنگ حاکم بر بزرگترین هاب کارآفرینی جهان سخن صحبت کرد و گفت: سیلیکون ولی شهری در جنوب سانفراسیسکو مجموعه ای از شهرک های کوچک با ساختمان های ویلایی است. استارت آپ ها و شرکت های مختلف در شهرهای مختلف این منطقه جمع شده اند برای مثال شرکت HP  که از قدیمی ترین شرکت های منطقه است مستقر شهرک پلارتو و گوگل مستقر در منتینو می باشد.

غانم زاده بیان کرد: سانفراسیسکو بزرگترین کولونیی از شرکت های با فناوری بالاست و فرهنگ متفاوتی با شهرک های فناوری ما دارد که ناشی از فعالیت بیش از 50 ساله این شهر است و  می توان گفت یک اکوسیستم بالغ استارت آپی در آن حاکم می باشدبه این دلیل نباید این فرهنگ که به بلوغ رسیده را با اکوسیستم جوان ایران و نیز تبریز مقایسه کرد.

meetup

وی معتقد است، واژه حمایت در فرهنگ استارت آپی واژه غلطی است و استارت ‌آپ ها نمی بایست به دنبال حمایت بخش های خصوصی یا دولتی باشند و کار را باید خودشان پیش ببرند.

وی گفت:  برای رشد اکو سیستم تبریز جوانان باید فعالیت داشته باشند، تلاش کنند تا استارت آپ خود را راه بیاندازند، از شکست نهراسند،  به یک دیگر بدون چشم داشتی کمک کنند، توسعه دهندگان دورهم جمع شوند و کامنیوتی های مختلفی را شکل دهند و در نهای هیچ تلاشی را برای زنده نگه داشتن اکوسیستم شهر دریغ نکنند.
 

امیر حبیب زاده (بنیان گذار استارت آپ ایوند( ابزاری مدرن برای فروش بلیت و ثبت نام در رویدادها است))، که مدت طولانی در راه اندازی استارت آپ های مختلف در تبریز تلاش کرده و از دانشجویان فارغ التحصیل همین شهر است و اکنون در شهر تهران در یکی از موفق ترین استارت آپ های حوزه فناوری فعالیت دارد روی سن آمد و درباره‌ی کار تیمی صحبت کرد و گفت: چالش های کار تیمی را زیاد است و اگر نکات لازم برای داشتن یک تیم موفق را بدانیم راحت تر به موفقیت دست پیدا می کنیم

وی در مورد ساختار یک تیم ایده آل گفت:انتخاب یک هم تیمی خوب اولویت کاری به حساب می آید و در مرحله بعد انتخاب رهبر خوب. در یک گروه موفق باید هارمونی جریان داشته باشد نه یک تن هم صدا از افرادی که مثل هم هستند بنابرین با تفاوت ها هم کنار بیاید و به توانایی های یکدیگر احترام بگذارید.

وی تاکید کرد:  که یکی از فاکتورهای اصلی سرمایه گذاری وجود یک تیم قوی است وگرنه ایده و مدل کسب و کار و … قابل تغییر هستند و تیم یک ارزش بزرگ برای استارت آپ ها محسوب می شود.

سخنران سوم این بخش از رویداد رضا قربانی(بنیان‌گذار وب‌سایت راه پرداخت با فعالیت گسترده‌ای  در حوزه بانکداری الکترونیک دارد و یکی از پیشگامان استارت‌‌آپ‌های فین تک در کشور) در خصوص  استارت آپ های  فین تک و چگونگی متحول کردن نظام بانکی جهان سخن گفت و بیان کرد: وضعیت ناپایدارهای استارت آپ های فین تک و مشکلات  راه اندازی استارت آپ های حوزه پرداخت در ایران چالش برانگیز است.

meetup

وی معتقد است: اگر این چنین استارت آپ هایی در ایران فعالیت خود را دو چندان نکنند به مرور شهاد از هم پاشیدگی بانک های کوچک و بزرگ میشویم زیرا جهان به سمت باکنداری الکترونیک حرکت کرده است و عقب ماندن ز این تکنولوژی عواقب سنگینی خواهد داشت.

سه سخنران مهمان این رویداد در تایم میانی در یک جلسه نیمه رسمی  به گفتگو با مسئولان دولتی آذربایجان شرقی پرداختند و در خصوص رشد اکوسیستم استارت آپی تبریز صحبت کردند.

meetup

در بخش رقابتی این رویداد ۱۰ استارت‌آپ که ممکن است هرکدام در آینده به شرکت‌های بزرگی تبدیل بشوند به رقابت پرداختند ککه از میان آنها بنیان گذار دو استارت آپ خانم و هشت استارت آپ دیگر آقایان بودند. در این بخش هر استارتاپ پنج دقیقه فرصت داشت تا فعالیت هایی تا بحال برای رسیدن به هدف پروژه خود انجام داده است را را ارائه دهد و برای بدست آوردن جوایزه (۳ – ۲ – ۱ میلیون تومانی) و جایزه‌های غیرنقدی دیگر تلاش کند.

تیم اولی که روی صحنه آمد استارت آپ "سیمرغ" (شبکه اجتماعی هوشمند پزشکان) کاری از آرش مدرسی – محمد خاکپاکی – سعید محمودزاده بود. این تیم یک سیستم هوشمند برای صحولت کار پزشکان طراحی کرده اند که مانند یک شبکه اجتماعی عمل خواهد کرد و هر پزشک اطلاعات  و تجربیات مربوط به خود را در آن به اشتراک می گذارد.

meetup

تیم دوم استارت آپ "وای بای" یک سیستم سفارش آنلاین کالا و به همت فرشید زرین آرا – وحید هنرمند خلیلی – وحید ناموری طراحی شده است.

این نرم افزار قابلیت نصب روی تمام گوشی های هوشمند را داراست و در حال حاضر 3هزار کاربر فعال در تبریز و ارومیه دارد، نصب آن کاملا رایگان و استفاده از آن بسیار ساده است.

تیم سوم استارت آپی که برای متحول کردن بازار فرش دست بکار شده است. "فرش نما"که  سیستمی برای  بازاریابی و فروش فرش توسط سه بانوی تبریزی نسترن مرندی – رقیه مصطفی زاده – رومینا برهانی طراحی شده است هدف دارد تا با افزایش درآمدزایی  بافندگان، این صنعت را زنده نگه دارد.

meetup

تیم چهارم یک سامانه جامع تحقیقات "CSk" است.  طراحان این طرح در نظر دارند برای برقراری پل ارتباطی بین آزمایشگاه های تحقیقاتی و محققان یک سیستم جامع طراحی کنند و تا پژوهشگرانی که دسترسی کافی به منابع علمی و عملی ندارند با برقراری ارتباط با یک آزمایشگاه یا یک محقق بتواندد طرح خود را پیاده کنند. این تیم از یک طراح گافیگ، متخصص آزمایشگاه و یک استراتژیست تشکیل شده است.

گروه پنجم شرکت کننده در این رویداد تیمی با عنوان "نویسنده" سیستم ارتباط نویسندگان و ناشران محتوا است، طراح این سیستم معتقد است افراد متخصص برای تولید محتوای مفید بسیار کم است و باید برای پرورش قشر فعال در این زمینه بیشتر تلاش کرد.

تیم بعدی ایده پردازان استارت آ پ "بیکن آرت" با شعار مشتری آگاه ، فروش پایدار بودند. احسان نقی پور فایندر این  طرح معتقد است فروشندگان در معرفی کالا و خدمات خود زیاد دچار مشکل می شوند اما این سیستم این قابلیت را دارد که زمانی که مشتری وارد فروشگاه می شود یک اعلان از محصولات این مکان که شامل عکس، تصویر یا متن می تواند باشد به گوشی خریدار ارسال می شود و وی از محصولات جدید آگاهی پیدا می کند.

در ادامه ی این رقابت تنگاتنگ تیم هفتم با نام " iRecycle" روی سن رفت، آی ریسایکل که یک سیستم بازیافت هوشمند شهری است و توسط مهرداد آدین – بهراد آدین طراحی شده است پروژه ای در دست اجراست. " iRecycle" دستگاهی برای جداسازی و تفکیک زباله ای است که با انداختن پس ماند داخل آن یا یک فیش برای تخفیف فروشگاهی در اختارتان می گذارد یا  کارت مترو و اتوبوس شارژ می کند یا می توانید به خیره بخشش کنید.

meetup

تیم هشتم شرکت کننده در این رقابت طراحان سیستم احراز هویت جلسات امتحان بودند و در نظر دارند با این طرح که "درخت" نام دارند نظم برقراری امتحانات را بیشتر کرده و کار را برای افراد شرکت کننده در امتحان که به دنبال شماره صندلی خود هستند یا ناظرانی که در شناسایی شرکت کنندگان تلاش دارند را سهولت بخشند.

گروه بعدی استارت آپ "هم صندوق" سیستم واسط مالی برای به اشتراک گذاری یا فروش کتاب های درسی که دیگر توسط خواننده ان استفاده نمیشود با همکاری علی راستی غازانی – محمدمهدی ملک زاده – صدیقه قنبری – زهرا میکائیلی بود.

و در انتها به عنوان تیم دهم که استارت آپ یک دختر ایده پرداز جوان است  با طرح "هاردنت" که سیستم هوشمند امدادرسانی است و روی خودرو نصب می شود تا بر اثر تصادف یا هرگونه حادثه مستقیما به آمبولاس خبر ارسال شود بود.

meetup

بعد از ارائه تیم ها و داوری داوران حاضر در جمع تیم های منتخب رویداد معرفی شدند و جایزه خود را دریافت کردند. تیم نویسنده، سیستم ارتباط نویسندگان و ناشران محتوا در جایگاه سوم، تیم iRecycle سیستم بازیافت هوشمند شهری در جایگاه دوم و وای بای، سیستم سفارش آنلاین کالا در جایگاه اول قرار گرفت.

1

گزارش نصر حاکی است، برای پیشرفت  استارت‌آپ‌ها و افزایش  تعداد استارت‌‌آپ‌های موفق یک شهر برگزاری رویدادهای استارت‌آپی تاثیرگذارترین روش‌ها است. این رویدادها هر کدام به شکل متفاوتی طراحی شده‌اند و هریک به نحوی در پیشرفت اکو سیستم شهری و شبکه سازی بین فعالین این حوزه موثر هستند. شمال‌غرب کشور در بحث استارت‌آپ به نسبت ضعیف‌تر از دیگر شهرها عمل کرده است و رویدادهایی از این دست در تبریز، در صورتی که شاخصه‌ها و ویژگی‌های لازم جهت یک رویداد استارت‌آپی خوب را داشته باشند، قابلیت جلب استارت‌آپ و فعالان شهرهای مجاوز از جمله کردستان، ارومیه و اردبیل را خواهند داشت.

انتهای پیام/