به گزارش خبرنگار مهر، فرامرز اسفندیاری بعدازظهر سه شنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران به میزبانی اداره حفاظت محیط زیست دامغان اظهار داشت: با توجه به وجود تنها اکوسیستم آبی استان سمنان در این شهرستان اداره کل حفاظت محیط زیست استان مبادرت به احداث ساختمان محیط بانی در جوار بالا دست سد شهید شاهچراغی دامغان کرده است.
وی همچنین اضافه کرد: این ساختمان در زمینی به مساحت ۶۰ متر مربع در حال احداث است که در صورت تامین اعتبار لازم، تا پایان سال جاری تکمیل و به بهره برداری خواهد رسید.
اسفندیاری با بیان اینکه پاسگاه محیط بانی سد شهید شاهچراغی این شهرستان ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: برای این ساختمان ۹۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه خواهد شد.
شهرستان دامغان ۲ منطقه شکار ممنوع دارد
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دامغان با اشاره به وجود ۲ منطقه شکار ممنوعه در این شهرستان افزود: طالو و شیربند و سفید کوه آرسک دو منطقه شکار ممنوع دامغان است.
اسفند یاری تصریح کرد: در حال پیگیری برای اخذ مجوز منطقه حفاظت شده برای بخشی از منطقه طالو و شیر بند و بخشی از مناطق آزاد دیباج هستیم.
وی عنوان کرد: می طلبد طرح مدیریت یکپارچه در تمامی مناطق حفاظت شده اعمال شود.
جمعیت گربه سانان شاخص مطلوبیت گونه های جانوری در منطقه
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دامغان همچنین با بیان اینکه طرح حمایت از پلنگ ایرانی برای نخستین بار در دامغان اجرا می شود، اظهار داشت: با توجه به وجود زیستگاه پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده دامغان و اهمیت موضوع طرح حمایت از این جانور تحت عنوان پرداخت خسارت وارده به دامداران و احشام قرار دادی با بیمه مرکزی ایران منعقد شد که به دامداران که دام آنان مورد حمله پلنگ قرار بگیرد خسارت پرداخت می شود.
اسفندیاری خاطر نشان کرد: دامداران برای دریافت خسارت در اثر هجوم پلنگ، باید به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مراجعه و پس از انجام ارزیابی های لازم توسط کارشناسان، خسارت وارده پرداخت می شود.
وی با اشاره بیان اینکه جمعیت گربه سانان شاخص مطلوبیت گونه های جانوری در منطقه است، افزود: حفاظت از چهارپایانی همچون کل، قوچ و ... که به عنوان تغذیه پلنگ محسوب می شود نیز در حفظ از این گربه سان موثر است.
۱۲ شکارچی متخلف در دامغان دستگیر شدند
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دامغان همچنین با اشاره به دستگیری ۱۲ شکارچی متخلف طی پنج ماهه نخست سال جاری در این شهرستان افزود: در این راستا دو راس قوچ، یک راس کل وحشی و یک قطعه کبک از شکارچیان متخلف کشف و ضبط شد.
اسفندیاری اضافه کرد: همچنین پنج قبضه سلاح غیر مجاز شامل سلاح گلوله زنی و ساچمه زنی از متخلفان کشف و بابت ضر و زیان به محیط زیست ۱۰۲ میلیون ریال در حق دولت جریمه شدند.
وی از جمع آوری پنج تور ماهیگیری در سد شهید شهید شاهچراغی دامغان توسط یگان حفاظت از محیط زیست این شهرستان طی پنج ماهه نخست سال جاری خبر داد.
نصب دوربین تله ای در مناطق شکار ممنوع دامغان
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دامغان همچنین از نصب دوربین های تله ای در مناطق شکار ممنوع این شهرستان خبر داد و افزود: با توجه به افزایش جمعیت وحوش، مبادرت به ایجاد آبشخور برای تامین آب برای حیوانات و پرندگان در مناطق شکار ممنوع شده است.
اسفندیاری تصریح کرد: در حال حاضر ۱۲ نفر محیط بان کار نظارت و بازرسی از مناطق تحت پوشش را در سطح شهرستان دامغان بر عهده دارند که با توجه به گستردگی مناطق شکار ممنوع و تحت نظارت اداره حفاظت محیط زیست با کمبود نیرو مواجه هستیم.
وی وجود این تعداد محیط بان با وجود مسئولیت های فراوانی که دارند را ناکافی دانست و تصریح کرد: در دولت یازدهم اقدامات خوبی در زمینه حمایت از محیط بانان انجام شد.
خبر نگاران حامیان محیط زیست
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دامغان خبرنگاران را سربازان واقعی و حامیان محیط زیست دانست و افزود: این قشر فرهیخته در اشاعه فرهنگ حفاظت از محیط زیست نقش مهم و تاثیر گذاری دارند.
اسفندیاری تصریح کرد: با تعاملات فرهنگی می توانیم به ارتقاء فرهنگ زیست محیطی کمک کنیم و در این راستا خبرنگاران با انعکاس اخبار و گزارشات می توانند در این حرکت فرهنگی سهیم و تاثیر گذار باشند.
وی گفت: باید با فرهنگ سازی بتوانیم مردم را بیش از گذشته در بحث حفاظت از محیط زیست مشارکت دهیم و این نقش و حرکت را در جامعه تقویت کنیم.
در این نشست از خبرنگار خبرگزاری مهر به عنوان فعال حوزه محیط زیست در شهرستان دامغان با اهداء لوح سپاس تقدیر و تجلیل به عمل آمد.