شناسهٔ خبر: 14998938 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

در گفت‌وگوی تفصیلی با فارس عنوان شد

سینما نمادی از ویترین فرهنگی هر جامعه/ عدم توجه مسؤولان زنگ خطری برای سینمای قزوین

مدیر سینما بهمن استان قزوین در گفت‌وگوی تفصیلی با فارس سینماها را به عنوان نمادی از ویترین فرهنگی هر جامعه برشمرد و گفت: بی‌توجهی مسؤولان به حوزه‌های فرهنگی عامل تهدیدکننده سینماهای قزوین است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، فرهنگ و هنر جوهر اصلی هر جامعه محسوب می‌شود و سینما نیز یکی از مهم‌ترین عناصر این جوهر به شمار می‌رود.

سینما در ذهن و فکر مردم جای می‌ماند و خاطرات را در اذهان تازه می‌کند؛ زیباترین لحظه‌ها و خاطرات زندگی را می‌توان در سینما احساس و لمس کرد چراکه این فضاها فرصتی برای همدلی و همزبانی است تا لحظه‌های باهم بودن را تجربه کنی.

نقش سینما در بازتاب رویدادهای جامعه به مانند فضای رسانه است که علاقمندان و مخاطبان خاص خود را می‌طلبد و این مراکز اگر با حمایت جدی مسؤولان همراه باشد رونق اقتصادی و فرهنگی آن جامعه را به دنبال دارد.

سینما به عنوان ویترینی از نماد فرهنگی هر جامعه و استان محسوب می‌شود و اگر به این ویترین توجه شود دستاوردهای مناسبی را برای مردم جامعه ارمغان می‌آورد.

در ادامه با مدیر سینما بهمن استان قزوین گفت‌وگویی ترتیب داده شده است که به وضعیت سینمای این استان می‌پردازد.

* خودتان را معرفی بفرمایید.

اسکندر نادری‌پور مدیر سینما بهمن استان قزوین هستم.

* میزان استقبال از فیلم ایستاده در غبار چقدر بود؟

این فیلم به خاطر نوع قالبی که کار شده بود نتوانست در جذب مخاطب مؤثر باشد.

هیچ یک از مخاطبان ارزشی و انقلابی برای بازدید از فیلم ایستاده در غبار به سینما مراجعه نکردند و برای بازدید این فیلم، کانون‌های قرآنی بیشترین آمار استقبال‌کنندگان را به خود اختصاص داد و نیروهای نظامی و مسلح حضوری کمرنگی را داشته‌ است.

* آمار فروش اکران فیلم ایستاده در غبار چقدر است؟

با آغاز اکران این فیلم، مجموع فروش 5 تا 6 میلیون تومان بوده و این فیلم در سایر استان‌ها همچون استان تهران مخاطب خاص را به همراه داشته است.

ایستاده در غبار با توجه به دیدگاه شخصیتی متفاوت نسبت به شخصیت قهرمانی خاص مخاطب ویژه خود را جذب می‌کرد در حالی که بیشتر مخاطبان سینمای قزوین عام است و اکران این فیلم نتوانست مخاطب بسیار داشته باشد.

در صورتی که فیلم ایستاده در غبار که به صورت مستندی است، به صورت سینمایی تنظیم می‌شد مخاطب خاص خود و استقبال گسترده‌ای را به همراه داشت و این مهم در شهر قزوین نتوانست مخاطب ویژه داشته باشد.

در اکران فیلم ایستاده در غبار انتظار داشتیم نیروهای نظامی همچون بسیج و سپاه صاحب‌الامر(عج) استان قزوین بالاترین آمار بازدیدکننده را داشته باشد و تبلیغات این فیلم صورت بگیرد در صورتی که این امر محقق نشد.

فیلمی که مخاطبان کمی را داشته باشد مخاطبان محدودی را شامل می‌شود.

متولیان اصلی این فیلم از آن بازدید نکردند که همین تأثیرگذار در نوع تبلیغات و جذب مخاطب بود.

نباید انتظار داشته باشیم که فیلم‌های سینمایی را به صورت رایگان بازدید کنیم چراکه هزینه‌های بسیاری برای ساخت آن صرف می‌شود.

کانون‌های قرآنی با کاهش قیمت بلیط از آن‌ها استقبال کردند.

* چه تعداد فیلم در 5 ماه نخست سال جاری اکران شده است؟

فیلم‌های سینمایی اکران شده از آغاز سال جاری تا به امروز 8 تا 9 فیلم است که به صورت تقریبی 366 میلیون تومان فروش داشته‌ایم.

میزان استقبال به نسبت سال گذشته 4 برابر بوده است و پیش‌بینی می‌کنیم استقبال از اکران فیلم در سینما بهمن استان قزوین تا پایان سال جاری با روند رو به رشد همراه باشد.

* بیشترین فیلم‌هایی که آمار بالای مخاطب را به خود اختصاص می‌دهد، چقدر است؟

بیشترین آمار فروش فیلم‌ها در بخش‌های طنز، من سالوادور نیستم و بادیگارد در نوروز، ابد و یک روز، بارکد با فروش 57 میلیون تومان از چهارم اردیبهشت ماه سال جاری، زاپاس از 24 تیرماه سال جاری بر روی پرده رفته که همچنان ادامه دارد و 28 میلیون و 500 هزار تومان تا به امروز فروش داشته است و بیشترین آمار استقبال‌کننده را به خود اختصاص می‌دهد.

فیلم «دختر» با آغاز اکران جدیدش 4 میلیون و 236 هزار تومان فروش رفته و فیلم «کفشهایم کو» فروش بسیار ناچیزی را در استان قزوین و سایر استان‌ها به همراه داشته است.

ژانر کمدی و اجتماعی بیشترین آمار فروش را طی 5 ماه گذشته سال جاری در سینما بهمن استان قزوین به همراه داشته است.

* آیا فضای سینما بهمن قزوین پاسخگوی نیازهای مخاطبان است؟

نبود فضای مناسب در سینما بهمن جوابگوی استقبال مخاطبان سینما نیست و با کمبود فضا روبه‌رو هستیم و نیاز به فضاسازی ویژه داریم.

فضای سینماهای استان قزوین مناسب و مطلوب نبوده و کمبودهایی را شامل می‌شود.

مردم استان قزوین نیز از ظرفیت سینماهای این استان نیز ناراضی و معترض نسبت به مکان فضای مناسب هستند؛ این استان نیازمند پردیس سینمایی بوده و عمر سینماهای 8 سالنه به سر آمده است.

پردیس سینمایی فضاهای مناسبی از جمله مجموعه‌ای از مکان‌های تجاری و فرهنگی، بانک، رستوران، فروشگاه‌های استاندارد کتابخانه و سالن سینما را به خود اختصاص می‌دهد.

* آیا حمایتی از سوی مسؤولان استانی نسبت به فضاسازی مناسب سینمای قزوین صورت می‌گیرد؟

اقدامات مناسبی از سوی مسؤولان انجام نشده است و تا زمانی که مطالبات مردم صورت نگیرد هیچ اقدامی از مسؤولان انجام نمی‌شود و اتفاقی روی نمی‌دهد.

مردم قزوین از فیلم‌های سینمایی استقبال و فیلم‌هایی را درخواست می‌کنند و به دلایل مختلف از جمله شرایط اقتصادی از شرایط وضع موجود سینماهای استان قزوین راضی هستند.

مطالبات مردم قزوین به صورت اعتراضات درونی است و همین امر موجب ناآگاهی مسؤولان شده است و ناگفته نماند که مطالبات مردمی موجب می‌شود شاهد تحولات فرهنگی و اجتماعی در جامعه باشیم.

* بیشترین عواملی که سینماهای استان قزوین را تهدید می‌کند چه عواملی است؟

بیشترین عامل بی‌توجهی مسؤولان بوده که هیچ حمایتی از سوی سازمان‌های ذیربط همچون اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قزوین انجام نشده است؛ سینما بهمن این استان جزو معدود سینماهایی بوده که توانسته هزینه‌ها را سر به سر کند.

اگر مدیران ارشد برای مردم احترام و ارزش قائل هستند به سینماهای استان قزوین توجه کنند.

در تمام دنیا شهرداران از نظر حمایتی سینما را تأمین بودجه می‌کنند اما هیچ حمایتی در حوزه بودجه و اعتبار برای سینمای قزوین از سوی سایر ارگان‌ها محقق نمی‌شود و تمام هزینه‌ها از خود سینما تأمین می‌شود.

سینما به عنوان ویترین فرهنگی هر شهر و نماد فرهنگی یک شهر در جذب مسافران است و باید بودجه‌هایی را در این راستا در نظر گرفت.

یکی از متولیان اصلی سینماها وزارت ارشاد است که هیچ حمایت مالی انجام نمی‌شود.

هر فعالیت که در سینماها انجام می‌شود در راستای رفاه مردم است و در استان قزوین هیچ مدیر ارشدی نداریم که نگاه فرهنگی به سینماهای این استان داشته باشد.

مشکلات اساسی استان قزوین عدم دیدگاه فرهنگی مسؤولان این استان به سینما است که همین امر مانع پیشرفت این استان در عرصه‌ سینمایی شده است.

مدیران استان قزوین در بخش‌های فرهنگی کمک حال باشند و زیرساخت‌های فرهنگی از جمله سینما را حمایت کنند.

* جایگاه سینما بهمن قزوین در سطح کشور در چه جایگاهی است؟

براساس اسناد به دست آمده این سینما از نظر مدیریت، افزایش فروش فیلم و نوع مخاطب به عنوان یکی از برترین سینماهای استان قزوین و کشور محسوب می‌شود.

* سخن پایانی شما.

از حضور مردم تشکر و قدردانی می‌کنم و به دلیل نبود امکانات و فضای مناسب برای بازدید از فیلم‌ها قدردانی و تشکر می‌کنم.

بنا به این گزارش استان قزوین خاستگاه فرهنگ و هنر بوده و توجه به این خاستگاه در گرو حمایت جدی مسؤولان و متولیان فرهنگی است تا بهای فرهنگی این استان بیش از پیش برای جامعه به نمایش گذاشته شود.

نبود فضاهای مناسب در سینماهای استان قزوین بخشی از معضلات این استان است و عزم جدی متولیان و مسؤولان فرهنگی می‌طلبد برای رشد استان قزوین در این عرصه‌ها اقدام کنند.

انتهای پیام/77018/چ30