شناسهٔ خبر: 14998769 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آناج | لینک خبر

جهل به قانون رافع مسئولیت نیست

رئیس پلیس فتا استان گفت: جهل به قانون رافع مسئولیت نمی باشد یعنی اینطور نیست که کسی که به قانون آشنایی ندارد مسئولیت قضایی و یا جزائی نداشته باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش آناج، سرهنگ "محسن محمودی" در گفتگو با برنامه زنده بیزیم ائو شبکه سهند آذربایجان شرقی به بیان دغدغه های فضای سایبری اشاره کرد و گفت: پلیس فتا مخفف فضای تولید و تبادل اطلاعات است که به اختصار فتا گفته می شود که در سال 1390 جهت امنیت در فضای مجازی ( فضای سایبری ) ایجاد شد و 5 سال است که در استان فعالیت خود را آغاز و انجام فعالیت می کند و اهداف تشکیل این پلیس حفظ هویت دینی و ارزش های اسلامی در فضای مجازی ، حفظ امنیت شهروندان و یک سری وظایف که قانوناً بر عهده پلیس فتا گذاشته شده است.

این مقام انتظامی افزود: ما باید بدانیم جهل به قانون رافع مسئولیت نمی باشد یعنی اینطور نیست که کسی که به قانون آشنایی ندارد مسئولیت قضایی و یا جزائی نداشته باشد. برای جرائم سایبری و اینترنتی به هیچ عنوان تعریفی نمی توان برای آن پیدا کرد و اگر هم در اینترنت جستجو کنید تعریفی مطقاً که در قانون نوشته شده باشد نیست ولی از دیدگاه بین المللی هر عمل غیر قانونی ، غیر اخلاقی یا غیر مجاز نسبت به پردازش خودکار یا انتقال داده ها جرم رایانه ای است محسوب می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: برای شروع فرآیند پی‌جویی جرایم با توجه به ماهیت جرایم، یا بایست شاکی خصوصی متضرر از جرم اعلام شکایت کند یا مدعی‌العموم ارجاع موضوع کند یا جرم دارای ماهیت مشهود باشد تا ضابط بتوان فرآیند پی‌جویی جرایم را شروع کند. این امر در خصوص جرایم سایبری صادق است. لذا پلیس فتا نیز براساس قانون و مقررات یاد شده اقدام به رسیدگی می‌کند با این تفاوت که تعاریف ارائه شده در خصوص جرم مشهود موضوع قانون آئین‌ دادرسی کیفری با جرایم سایبری همپوشانی کامل ندارد. ضرورت دارد لوایحی تصویب شود تا خلاءهای موجود آن را پوشش بدهد تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن به این جرایم رسیدگی و خسارات حداقلی به بزه‌دیده یا بزه‌دیدگان وارد شود.

رئیس پلیس فتا آذربایجان شرقی در پایان توصیه های عمومی برای خانواده ها در خصوص جرائم اینترنتی بشرح ذیل مطرح کرد: همواره پیشگیری بهتر از درمان است، پس کاملا منطقی است برای حراست از فرزندانمان در مقابل کلاهبرداران و سوء استفاده کنندگان در فضای اینترنت راه حلی داشته باشیم.

1. رایانه را در فضای تردد افراد قرار دهید نه در اتاق شخصی، تا بتوانید زمان استفاده فرزندتان مانیتور را مشاهده کنید.

2. با فرزندتان از یک ایمیل مشترک استفاده کنید تا بتوانید پیام هایش را مشاهده کنید

3. زمانی را صرف آموزش رفتار صحیح در فضای مجازی برای فرزندانتان کنید.

4. فرزندانتان را از رفتن به اتاق های گفتگو خصوصی منع کنید، از نرم افزارهای فیلترینگ یا تنظیمات امنیتی مرورگر یا سرویس دهنده اینترنت خود برای مسدود کردن مورد فوق استفاده کنید.بدانید که ارسال پیام در یک اتاق گفتگو آدرس الکترونیکی شما را به سایرین نمایش می دهد.

5. کارت های اعتباری خود را برای  جلوگیری از هرگونه پرداخت های ناشناس چک کنید.

6. تصور کنید چه اتفاقی می افتد، اگر بعد از مدرسه، خانه ی همکلاسی اش، یا هر مکان دیگری که فرزندان بتوانند در آنجا بدون نظارت شما به رایانه دسترسی داشته باشند.

7. ناراحتی فرزندتان را جدی بگیرید خصوصا اگر ناراحتی اش بابت تبادلات آنلاین است.
8. اگر با اینگونه پیام ها یا هرگونه پیام هایی حاوی مطالب خارج از عرف مواجه شدید با وب سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir مکاتبه نمایید.
گفتنی است در صورت بروز مشکلات در فضای سایبری، به پلیس فتا مراجعه و مشکل خود را با کارشناسان این پلیس در میان بگذارند و یا با شماره های 2188603 و 2188756 ،110 و 197 موضوع را به پلیس گزارش دهند.