به گزارش خبرگزاری موج از خوزستان، امسال در نمایشگاه دستاوردهای دولت کمیته انجمن های مردم نهاد با تعدادی انجمن فعال در حوزه های مختلف حضور پیدا کرد.
رفتگران طبیعت که در سال های اخیر با فعالیت های چشمگیری که در حفظ محیط زیست داشتند بارها در سطح استان و کشور خبرساز شده بودند از جمله انجمن هایی بود که در این نمایشگاه حضور داشتند.
این مجموعه با حضور پررنگ در نمایشگاه اقدام به آموزش های شهروندی در حوزه حفظ محیط زیست و ارائه گزارش عملکرد خود در سطح استان را در دسترس عموم قرار می دادند.
سازمان مردم نهاد «فانوس» یکی دیگر از سازمانهای مردم نهادی بود که در نمایشگاه حضور داشت. این سازمان مردم نهاد در قالب دو طرح در نمایشگاه هفته دولت حضور به هم رسانده است.
فهیمه صیادی از هیئت موسس فانوس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری موج گفت: طرح اول مربوط به برگزاری فراخوان و سمپوزیوم عکس با موضوع شهروندی می باشد که موضوعات آنها عبارتند از: مشارکت و احساس مسئولیت شهروندان، میراث فرهنگی و جاذبه های گردشگری، تنوع قومی و تعامل اقوام در شهر، حمل و نقل عمومی و معضلات ترافیک، اموال و فضاهای عمومی شهر و حفظ آنها، حفظ پاکیزگی و زیبایی چهره شهر، محیط زیست و معضل پسماندها.
صیادی افزود: از میان ۲۶۰ عکس ارسال شده، تعداد ۹۶ عکس چاپ شده و در غرفه سمن فانوس به نمایش درآمده است. لازم به ذکر است به ۱۰ عکس برگزیده توسط هییت داوران در روز پایانی نمایشگاه لوح تقدیر و به سه عکس اول جایزه اهدا شد.
وی توضیح داد: طرح دیگر سمن فانوس، معرفی و برگزاری کارگاه مهارتها و حقوق شهروندی است که به شیوه ای متفاوت و مشارکت محور برگزار شد.
شایان ذکر است سازمان مردم نهاد فانوس در حوزه شهروندی فعالیت دارد و شنبه هر هفته جلسات جمع خوانی، نقد و بررسی کتاب در دو حوزه شهروندی و ادبی برگزار می کند. علاوه بر جلسات کتاب خوانی، این سازمان مردم نهاد تلاش دارد با کمک فعالیتهای میدانی در حوزه های مختلف مرتبط با امور شهروندی مشارکت کند.
*میراث معنوی، میراثی مقفول
غرفه «میراث معنوی» از دیگر غرفه های فعال در نمایشگاه دستاوردهای دولت بود.
مسئول غرفه میراث معنوی درباره فعالیت های این مجموعه گفت: اکثر فعالیت های میراثی در حوزه میراث مادی یا ملموس است و متاسفانه میراث معنوی یا ناملموس در استان کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
قاسم منصور آل کثیر افزود: میراث معنوی از جمله بخش های میراث فرهنگی انسان ها است که به شکل ناملموس در فرهنگ و تاریخ انسان ها نقش مهمی را ایفا می کند. از جمله میراث ناملموس می توان به آئیین ما، مناسک و حتی موسیقی اشاره کرد.
آل کثیر توضیح داد: امسال نمایشگاه دستاوردهای دولت از تعدادی انجمن های مردم نهاد دعوت به مشارکت کرد. از بین این مجموعه های فرهنگی غرفه میراث ناملموس به معرفی این حوزه پرداخت.
آل کثیر گفت: در غرفه میراث ناملموس، معرفی میراث و فرهنگ های کمتر دیده شده توسط مسولان را به نمایش می گذاریم.
وی توضیح داد: توزیع آلبوم مصور از جشن کودکانه گرگیعان، برپایی نمایشگاه عکس گرگیعان از نگاه مخاطب، پخش تیزر در خصوص معرفی موسیقی علوانیه، توزیع بروشورهای هشت صفحه ای در مورد بیوگرافی برجسته ترین علوانیه خوانان استان و… را در غرفه انجام می دهیم.
مسئول غرفه میراث ناملموس اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که میراث ناملموس می تواند عامل پیوند میان فرهنگ ها باشد و از طریق میراث ناملموس است که می توانید به صورت شفاف و شگفت انگیزی اشتراکات فرهنگ ها را مشاهده کنید.
آل کثیر گفت: طی چهار شب نمایشگاه سعی کردیم در هر شب یکی از علوانیه خوانان برجسته استان را دعوت کنیم تا به صورت زنده با ساز ربابه، این سبک موسیقی را اجرا کنند که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. از این غرفه تا کنون، استاندار خوزستان، همسر استاندار خانم دکتر محبی، خانم دکتر موالی زاده، برخی اعضای شورای شهر و دیگر مسئولان بازدید کردند.
*کتاب های نذری
فعالان نذر کتاب از دیگر مجموعه های فرهنگی بودند که در این نمایشگاه با رویکرد توجه ویژه به کتاب و کتاب خوانی فعالیت داشتند.
در این غرفه، فعالان فرهنگی و اجتماعی کتاب هایی را به صورت رایگان در اختیار مردم می گذاشتند. همچنین بخشی از کتاب ها را به قیمت های غیر مقطوع و برای خیریه در اختیار عموم می گذاشتند تا هر شخص هر مقدار در توانش بود برای خرید کتاب هزینه کند.
برخی پولی بیش از قیمت کتاب می دادند و بعضی کمتر. این غرفه توانست طی چهار روز شمار کثیری از مخاطبان را جذب کند.
///** انتهای خبر **///
∎