شناسهٔ خبر: 14992198 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی خبر داد

ثبت‌نام 573 واحد تولیدی خراسان جنوبی در سامانه بهین‌یاب

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر 573 واحد در سامانه بهین‌یاب ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد 412 مورد مربوط به سازمان جهادکشاورزی و 161 مورد مربوط به واحدهای سازمان صنعت، معدن و تجارت است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، داوود شهرکی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: نگاه عمومی مسؤولان در خراسان جنوبی به توسعه و سرمایه‌گذاری است.

وی با بیان اینکه میل به سرمایه‌گذاری در دولت یازدهم 50 درصد افزایش داشته است، گفت: در سه سال اخیر 398 مورد جواز صنعتی کسب شده است که نسبت به مدت مشابه سه سال دولت دهم افزایش داشته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری صنعتی در دولت یازدهم 100 درصد رشد داشته است، افزود: در دولت یازدهم 5 هزار میلیارد ریال برای صنعت سرمایه‌گذاری شده است.

شهرکی با بیان اینکه رفع مشکلات مردم از دغدغه‌های مسؤولان است، تصریح کرد: با ابلاغ سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل از سوی مقام معظم رهبری برای سال 95 وزارت صنعت، معدن و تجارت بلافاصله برنامه‌های خود را تدوین کرد و این برنامه‌ها به ستاد اقتصاد مقاومتی کشور ارسال شد.

وی با بیان اینکه در برنامه‌های ارسال شده به ستاد 100 پروژه تعریف شده که هفت پروژه از این تعداد به وزارت صنعت، معدن و تجارت محول شده است، ادامه داد: رونق تولید و رفع مشکل 7 هزار و 500 واحد تولیدی، تامین مالی واحدهای تولیدی که با مشکل بازار فروش روبه‌رو هستند، تعیین و تکلیف طرح‌های تولیدی بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی در سال جاری، تعیین و تکلیف 36 طرح بزرگ و ملی، افزایش سهم صادرات کشور  به میزان 10 هزار میلیارد ریال در سال جاری، حمایت از صادرات در قالب جوایز صادراتی و تکمیل زنجیره تولید فولاد و مس از جمله این برنامه‌ها است.

 مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه سامانه بهین‌یاب در جهت رونق تولید فعال شده است، خاطرنشان کرد: امکان ثبت‌نام در این سامانه برای واحدهایی که مشکل نقدینگی دارند فراهم شده است.

شهرکی اظهار کرد: در حال حاضر 573 واحد در سامانه بهین‌یاب ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد 412 مورد مربوط به سازمان جهادکشاورزی و 161 مورد مربوط به واحدهای سازمان صنعت، معدن و تجارت است.

وی افزود: مشکل 340 واحد ثبت‌نام شده در این سامانه در کارگروه‌های استانی بررسی و با مبلغ 370 میلیارد تومان به بانک‌ها معرفی شده‌اند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: 188 طرح به شعب بانک‌ها ارجاع داده‌ شدند که از این تعداد 24 طرح موفق به دریافت تسهیلات به مبلغ 12 میلیارد تومان شده‌اند.

شهرکی بیان کرد: همچنین برای 31 طرح به صورت مستقیم مبلغ 20 میلیارد تومان تسهیلات از طریق بانک‌ها پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه 40 طرح بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی در استان وجود دارد، عنوان کرد: امیدواریم این طرح‌ها تا پایان امسال و سال آینده به ظرفیت تولید و اشتغال برسند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه سه طرح استان شامل سیمان باقران، کک طبس و فولاد قاین جزو 36 طرح ملی قرار دارد، گفت: در مورد این طرح‌ها در سال جاری تصمیمات و جلسات متعددی گرفته شده که این جلسات متعدد نشان می‌دهد این سه پروژه برای استان بسیار مهم است.

شهرکی با بیان اینکه این سه طرح در مجموع برای یک‌هزار و 500 نفر شغل ایجاد می‌کنند، افزود: امیدواریم تا پایان سال جاری شاهد تولید این سه طرح باشیم.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در کشور در حوزه صنعت رتبه 24 تا 25 را در اختیار دارد، گفت: اگر طرح‌های رونق استان به خوبی به پیش برود و این سه طرح تا پایان سال در استان ایجاد کنیم به طور قطع رتبه استان در حوزه صنعت ارتقاء داده می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی طی دو سال اخیر در پروانه‌های معدنی صادره رتبه نخست کشور را داشته است، گفت: همچنین خراسان جنوبی در ثبت محدود‌ه‌های معدنی رتبه 6 کشور، در صدور گواهی کشف مواد معدنی رتبه چهار کشور و در صدور پروانه و مطالعات اکتشافی رتبه نخست کشور را داشته است.

شهرکی با بیان اینکه خراسان جنوبی جزو پنج استان معدنی کشور است، ادامه داد: نگاه ما در استان اکتشاف سیستماتیک بوده است که در این زمینه 13 پهنه اکتشافی تعریف شده و هفت پهنه نیز به شرکت‌ها در بخش‌های خصوصی و دولتی واگذار شده است.

وی با اشاره به ژئوفیزیک هوایی، اظهار کرد: ژئوفیزیک هوایی یکی از کارهای مهم دولت یازدهم بوده است که این طرح با وسعت 250 هزار کیلومتر در کشور تعریف شده و این طرح در استان خراسان جنوبی به وسعت 100 هزار کیلومتر مصوب شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: پهنه اکتشافی دیگری به وسعت 25 هزار کیلومتر برای ایمیدرو تعریف شده است که حدود یک سوم مساحت استان را تحت مطالعات آن قرار می‌گیرد.

شهرکی با بیان اینکه خراسان جنوبی در دولت یازدهم از نظر ذخایر کشف شده بیش از 100 درصد رشد داشته است، اضافه کرد: ذخایر معدنی کشف شده در دولت یازدهم 460 میلیون تن بوده است.

وی گفت: در سال 93 صادرات بازارچه‌های مرزی 52.5 میلیون دلار بوده که این تعداد با افزایش در سال 94 به 54 میلیون دلار رسیده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه مجموع صادرات استان در سال گذشته 181 میلیون دلار بوده است، افزود: در پنج ماهه سال جاری 80 میلیون دلار صادرات از استان انجام شده که این رقم 21 درصد رشد ریالی و 26 درصد رشد وزنی داشته است.

شهرکی خاطرنشان کرد: 27 درصد نیاز کشور افغانستان از مرزهای استان تامین می‌شود که این نشان از جایگاه مرزها دارد.

انتهای پیام/69034/ح40

برچسب‌ها: