شناسهٔ خبر: 14980533 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

6 نشانه سرطان روده بزرگ که شاید از آنها بی‌خبر باشید

صاحب‌خبر - تخمین زده می شود که نزدیک به 140 میلیون نفر در ایالات متحده با سرطان روده بزرگ تشخیص داده شده باشند. خونریزی از رکتوم، واضح ترین نشانه ابتلا به این سرطان است اما بسیاری از نشانه های دیگر آن ممکن است بسیار ظریف بوده و به این راحتی قابل تشخیص نباشند.
سلامت نیوز نوشت: توصیه ها بر این است که اگر متوجه هر کدام از علائم زیر شدید، برای تشخیص سرطان روده بزرگ حتما به پزشک تان مراجعه کنید:
کم خونی و کاهش وزن: کاهش وزن و کم خونی دو مشخصه بارز کلون سمت راست است. کاهش وزن بویژه درباره تومورهای کلون سمت راست شاخص است، چون قطر کلون زیاد است و تومور رشد می‌ کند و دیر‌تر تشخیص داده می ‌شود. کم‌خونی از دیگر علایم سرطان روده بزرگ و در نتیجه خونریزی داخلی است. به این ترتیب فرد با علائمی چون غش کردن، کاهش انرژی، کاهش توان کار کردن معمول و سایر علائم سرطان روده بزرگ به پزشک مراجعه می کند.
تنگی نفس: یکی دیگر از اثرات جانبی خونریزی داخلی، تنگی نفس است. در بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ اگرچه حجم های از دست دادن خون زیاد نیست اما توانایی خون برای حمل اکسیژن کاهش می یابد و به همین دلیل است که فرد احساس تنگی نفس می کند.
احساس نفخ: ایجاد انسداد در روده بزرگ تجربه نفخ را به همراه می آورد. اگر این علامت پایدار باشد، برای تشخیص سرطان روده بزرگ باید به پزشک مراجعه کرد. اگر درد ثابت در سمت راست شکم رخ داد، ممکن است بیمار وارد مراحل بعدی بیماری شده باشد و سرطان به کبد او نیز گسترش یافته باشد.
یبوست شدید: یکی دیگر از علائم سرطان روده بزرگ تغییر در اجابت مزاج است. تغییر اجابت مزاج نباید بیشتر از 6 ماه طول بکشد. البته فردی که یبوست مزمن دارد نباید نگران باشد؛ تغییر اجابت مزاج به زمانی گفته می شود که شروع تغییر چند ماه اخیر و پیش‌ رونده باشد. در چنین مواردی، فرد باید برای تشخیص سرطان روده بزرگ، مراجعه کند.
دفع خون روشن: دفع خون روشن یکی از مهم‌ترین علائم سرطان روده بزرگ است. البته هر فردی در طول عمرش می ‌تواند یک یا دو بار دفع خون روشن را تجربه کند. فردی ممکن است هموروئید و بواسیر داشته باشد و دفع خون روشن را تجربه کند. پس این حالت نباید نگرانی ایجاد کند؛ منظور از دفع خون، خونی است که اخیرا شروع شده و چند بار تکرار
می ‌شود.
سابقه فامیلی: سابقه فامیلی در درصد زیادی از بیماران سرطان روده بزرگ مثبت است. کسانی که در خانواده‌ شان یک فرد مبتلا به سرطان روده بزرگ داشته ‌اند، باید زود‌تر مراجعه کنند و تنها نگرانی شان همین باشد که فردی در خانواده هست که مبتلا به سرطان روده بزرگ است. این افراد برای مراجعه به پزشک دنبال دیگر علائم سرطان روده نباشند؛ بویژه اگر سن ابتلا به سرطان در خانواده زیر 50 سال باشد، تعداد افراد مبتلا در خانواده از یک نفر بیشتر باشند و یا افرادی در خانواده سابقه پولیپ داخل روده داشته و به همین دلیل دچار سرطان روده بزرگ شده باشند. در این صورت شانس فرد برای ابتلا به این سرطان افزایش می یابد.