شناسهٔ خبر: 14977971 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

ناوشکن ۱ میلیارد پوندی بریتانیا در خلیج‌فارس

بریتانیا بار دیگر یک ناوشکنِ پیشرفته و ۱ میلیارد پوندی را برای آن‌چه «پشتیبانی از عملیات ضدتروریستی در عراق و سوریه» خوانده است، در خلیج‌فارس مستقر می‎کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری شبستان، این ناوشکن از نوع «اچ‌.ام.اس درینگ» و متعلق به نیروی دریاییِ سلطنتیِ بریتانیا است و بنا بر ادعای منابع انگلیسی قرار است به جمع‌آوری اطلاعات برای جنگنده‏‌های نیروهای هواییِ این کشور بپردازد.

بریتانیا به عنوان عضو ائتلافِ تحت امرِ امریکا موسوم به «ضد داعش»، اعلام کرده است که با استقرار این ناوشکن در خلیج‌‏فارس، قصد محافظت از ناوهای هواپیمابرِ امریکا را نیز دارد.

مایکل فالون، وزیر دفاع بریتانیا، در این باره گفت: «هر سه نیروی مسلح ما در حال همکاریِ اساسی برای شکست داعش هستند. نیروی هوایی هر روز تروریست‌‎ها را بر روی زمین هدف قرار می‎دهد؛ ارتش در حال آموزشِ مقابله با مواد منفجره به نیروهای ارتش عراق است و نیروی دریاییِ سلطنتی از ناوهای هواپیمابر در خلیج (فارس) که حملات هوایی را راه‌اندازی می‌کنند، محافظت می‌کند.»

وی افزود: «نیروهای مسلحِ ما با بیشترین بودجۀ دفاعی در اروپا و دومین بودجه در ناتو، در حال ایجاد یک تغییرِ واقعی در دنیا هستند.»

فالون در حالی این اظهارات را مطرح کرده است که رسانه‌های بریتانیایی اعلام کردند 6 ناوشکن درینگِ نوع 45 همواره در آب‌های گرم دچار مشکل شده‌اند و خلیج‌فارس عرصۀ مناسبی برای استقرار آن‌ها نیست.

در خرداد ماه سال جاری یک ناوشکن اچ‌.ام.اس درینگِ 45 بریتانیا به دلیل گرمای آب خلیج‌فارس از کار افتاد و این موضوع بحث‌‎های بسیاری در پارلمان انگلیس به راه انداخت.

دو موتور توربینی این ناوشکن‎های هشت هزار تُنی، ساخت شرکت رولز رویسِ انگلیس هستند و سازندگان آن‎ها می‌گویند وزارت دفاع بریتانیا به آن‌ها اعلام نکرده است که این شناورها برای مدت طولانی در آب‌های گرم استقرار خواهند یافت.