شناسهٔ خبر: 14977478 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کاروکارگر | لینک خبر

نماینده کارگری:

دولت برای بیکاری فکر جدی کند

صاحب‌خبر -

سرویس کارگری. دبیر کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران با بیان اینکه نرخ بیکاری در کشور بیش از ۱۱درصدی است که اعلام می‌شود، گفت: دولتی‌ها آمار را درصدی مطرح می‌کنند و مردم فرصت تحلیل آن را ندارند.
حسین حبیبی در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه در زمینه ایجاد شغل در کشور واقعیت‌ها و حقایقی وجود دارد، اظهار داشت: تا زمانی که آمار دست دولت است و به صورت دولتی مطرح می‌شود، ما هیچ‌گونه اطلاعات درست و منطقی در این زمینه به دست نخواهیم آورد. وی آمار اعلام شده از سوی دولت مبنی بر رشد اشتغال را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر واقعا این همه شغل در کشور ایجاد شده است، پس نرخ بیکاری چیست؟ حبیبی با بیان اینکه نرخ بیکاری براساس آمار موجود در حال حاضر ۱۱درصد است، اضافه کرد: مسئولان قصد دارند تا پایان کار دولت فعلی نرخ بیکاری را به کمتر از ۱۰درصد برسانند و آن را تک‌رقمی کنند. دبیر کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران با بیان اینکه بنده از نرخ دقیق بیکاری اطلاعی ندارم، گفت: اما نرخ بیکاری قطعا بیش از ۱۱درصد است و آنچه که در جامعه می‌بینیم گواهی بر این مسئله است. وی با بیان اینکه کاهش نرخ بیکاری به کمتر از ۱۰درصد تا پایان دوره کار دولت یازدهم امکان‌پذیر نیست، افزود: هیچ راهکار و نشانه‌ای برای حل معضل بیکاری در جامعه نمی‌بینیم. دبیر کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران با بیان اینکه مسئولان می‌گویند معنای برجام این نیست که قیمت‌ها ارزان شود، تاکید کرد: معنای برجام باید این باشد که اشتغال ایجاد شود.
 حبیبی با تاکید بر اینکه اشتغال رشدی نداشته که بگوییم بیکاری کاهش یافته است، تصریح کرد: اگر این‌گونه است که می‌گویند چرا دولت در لایحه برنامه ششم توسعه به منظور ترغیب کارفرمایان برای جذب نیروی کار، آنان را از پرداخت ۲۳درصد حق بیمه سهم خودشان، معاف کرده است برای اینکه بتوانند اشتغال ایجاد کنند. حبیبی در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری برای حل معضل بیکاری در جامعه وجود دارد؟ اظهارداشت: ما به مسئله اشتغال باید از دومنظر توجه کنیم؛ اول اینکه اشتغال موجود حفظ و دوم اشتغال جدید ایجاد شود. دبیر کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران با بیان اینکه سیاست‌گذاری در بخش اشتغال در تمام دولت‌های ما تقریبا روندی یکسان و حرکتی مشابه داشته، افزود: هیچ‌کدام از دولت‌های ما در این زمینه موفق نشدند علت هم این بود که دولت‌ها مبنا را بر این قرار دادند که امتیازاتی به کارفرمایان بدهند اما امتیاز دادن به کارفرمایان و سرمایه‌گذاران منجر به این می‌شود که اشتغال موجود با خطر جدی مواجه شود. حبیبی ادامه داد: وقتی اشتغال موجود با خطر مواجه می‌شود، شاغلان نیز در بازار جذب کارهای جدید و چند شغله می‌شوند ضمن اینکه سقف اضافه کاری‌ها افزایش پیدا می‌کند بنابراین اول باید شرایطی ایجاد کرد که اشتغال موجود حفظ شود و سطح درآمدها ارتقا پیدا کند تا نیروهای بیکار شده یا کم‌درآمد شده دوباره وارد بازار کار نشوند.