شناسهٔ خبر: 14973031 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

حکایت برنج هایی که در فصل ممنوعیت واردات برنج،وارد می شوند

درحالی که وزارت جهادکشاورزی واردات برنج در فصل برداشت را ممنوع کرده،تولیدکنندگان می گویند واردات برنج ادامه دارد.

صاحب‌خبر -
گروه اقتصادی-سالهاست که مهمترین خواسته تولیدکننده های برنج ممنوعیت واردات در فصل برداشت این محصول است،اما انگار این مشکل هیچ وقت حل نمی شود.هر سال یا تولیدکننده ها ناراضی هستند یا مصرف کننده ها؛آنهایی که برنج تولید می کنند،می گویند،ما مخالف واردات نیستیم به شرطی که تولید داخل آسیب نبیند.مصرف کننده ها هم در مقابل می خواهند برنج  از ارقامی که در بازار هست،گران تر نشود.

به گزارش بولتن نیوز،به گفته جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن برنج کشور، تنظیم کننده بازار برنج وزارت جهادکشاورزی است.او می گوید:« ما از ابتدا با این که وزارت جهادکشاورزی مسئول تنظیم بازار باشد، مخالف بودیم و هنوز هم مخالف هستیم چون این وزارتخانه حامی تولیدکننده است در نتیجه وقتی مسئولیت تنظیم بازار را برعهده می گیرد، کشاورز خود را تنها می‌بیند.»


مصرف برنج در کشور سالانه 3 میلیون و 300 هزار تن است. اما فقط تولیدات داخلی برنج پاسخگوی یک و میلیون و 700 هزار تن از این نیاز است و مابقی این نیاز باید از طریق واردات تامین شود. برخی از اعضای انجمن حمایت از تولیدکنندگان برنج ایران تاکید دارند که «تنها به واردات سالانه 500 هزار تن برنج نیاز است.» وارداتی که از یک سو هم نیاز داخلی را رفع می‌کند و هم آنکه برخلاف برخی انتقادها از سوی شالیکاران داخلی، اما در حوزه مصرف‌کننده به دلیل قیمت پایین‌تر طرفداران خود را دارد. در حال حاضر قیمت هر کیلو برنج ایرانی به طور متوسط حدود 10 هزار تومان است و قیمت برنج مرغوب خارجی نزدیک به 6 هزار تومان.

اوایل امسال بود که وزارت جهاد کشاورزی از ممنوعیت ثبت سفارش واردات برنج خبر داد. دلیل این اقدام نیز بی‌نیازی کشور و کافی بودن تولید داخلی عنوان شده بود. تا پیش از این براساس این آمارهای رسمی در‌ سال ٩٠ یک‌ میلیون و ٥١٦‌هزار تن، در‌ سال٩١ یک‌ میلیون و ٢٩٧‌هزار تن، در‌ سال ٩٢ یک ‌میلیون و ٥٧٦‌هزار تن، در‌ سال ٩٣ یک ‌میلیون و ١٨٥‌هزار تن ،در سال 94  یک میلیون و 200 هزار تن و در دو ماه ابتدای امسال ١٤٩‌هزار تن برنج وارد کشور شده بود. در حالی که برخی آمارهای دیگر حاکی از این است که درحال حاضر فقط ٤٥٠‌هزار تن برنج وارداتی را به صورت ذخیره در انبار وجود دارد که این حجم از برنج درحال عرضه به بازار است.