به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، کمیته آزاداندیشی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور در نامهای به معاون فرهنگی وزارت علوم نوشت: نگاههای تاکتیکی و نه واقعی به بحث آزاداندیشی باعث شده است که این مقوله در سطح یک شعار پرطمطراق در مصاحبه ها و فرمایشات و خطابات باقی بماند.
کمیته آزاداندیشی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در نامه ای به معاون فرهنگی وزیر علوم نوشت: نگاههای تاکتیکی و نه واقعی به این مقوله باعث شده است که آزاداندیشی در سطح یک شعار پرطمطراق در مصاحبه ها و فرمایشات و خطابات باقی بماند.
در ابتدای این نامه آمده است: نیک مستحضرید که علیرغم تأکیدات مکرر رهبری انقلاب مبنی بر برگزاری جلسات آزاداندیشی در دانشگاهها، متأسفانه هنوز شاهد اتفاق قابل دفاع و قبولی نیستیم. مهمترین علت این ناکامی چه در سطح دانشجویی و چه در سطح مسئولان و متولیان امر، عدم درک صحیح از مفهوم آزاداندیشی ست. نگاه های تاکتیکی و نه واقعی به این مقوله باعث شده است که آزاداندیشی در سطح یک شعار پرطمطراق در مصاحبهها و فرمایشات و خطابات باقی بماند.
در ادامه تاکید شد: از سمت دیگر خطای راهبردی وزارت علوم این است که در تصمیمسازی برای چنین مقولههای دانشجویی، دانشجویان را از دایره مشاوره و تصمیم گیری خارج میکند. نمونه این خطا را میتوان در تدوین آییننامه کرسیهای آزاداندیشی دید. مگر نه که دانشجویان، متولیان اجرای این آییننامهها هستند؛ پس چه میشود که دست آنان در تدوین چنین آیین نامههایی کوتاه میماند. حال آن که خیلی از همین دانشجویان، تجربه شان در فضای آزاداندیشی به مراتب بیشتر از فلان مسئول وزارتی است. این عدم همکاری با دانشجویان باعث شده است که آیین نامه کرسیهای آزاداندیشی از استحکام و چابکی قوانین برخوردار نباشد و طبیعتاً نمیتوان با تدوین چنین آیین نامههایی توقع داشت که جلسات آزاداندیشی در دانشگاهها با استقبال گسترده همراه شود.
این اتحادیه دانشجویی تصریح کرد: متأسـفانه امـروز یـک متولـی مشـخص در بحـث آزاداندیشـی دانشـجویی نداریـم. وقتـی بـه برخـی از مسـئولین رجـوع مـیشـود نـام چنـد نهـاد را پشـت سـر هـم مـیآورنـد امـا حقیقـت آن اسـت کـه هیـچ کـدام از ایـن هـا بـه معنـای واقعـی کلمـه در بحـث آزاداندیشـی، مرجـع دانشـجویان نیسـت. لازم اسـت در بحـث آزاداندیشـی یـک مرجـع مشـخص ایجـاد شـود کـه دانشـجویان بــرای خــوراک فکــری و حمایــت هــای پــس از جلســات آزاداندیشــی و رفــع مشــکلات و اختلافــات پیــش آمــده بــه آن رجــوع کننــد و ایــن نهاد، قابل اعتماد برای گروه های مختلف دانشجویی بـا سلایق مختلف باشـد.
در قسمت دیگری از این بیانیه آمده است: از آن جا که چشم انداز اصلی مـا تشکیل تمدن نوین اسـلامی اسـت و این مهـم بـدون احقاق فرهنگ آزاداندیشی میسر نیسـت، میبایست جنبـش دانشـجویی و مسـئولان مربوطـه بـه نقـش تاریخی خـود در ایـن برهـه زمانی حساس برای ایجاد نهضـت آزاداندیشـی، واقـف باشـند و تـلاش جـدی و مصمم خـود را بـرای پیگیـری همـه جانبـه آن بـه کار بندنـد. با توجه به این که نقش دانشجو گفتمان سازی و تصمیم سازی است، اتحادیه انجمـنهـای اسـلامی دانشـجویان مسـتقل کـه خـود از پیشـتازین برگـزاری جلسـات آزاداندیشـی در دانشـگاه هـای کشـور اسـت، پیشـنهاد خـود را مبنـی بـر تشـکیل یـک کمیتـه منسـجم بـا حضـور نماینـدگان نهادهـای ذیربـط و همچنیـن نماینـدگان تشـکلهـای دانشـجویی بـرای برطـرف کـردن موانـع و زمینـه سـازی نهضت آزاداندیشی، اعلام میدارد.
در پایان تاکید شد: از آن جا که در این زمینه کوتاهیهای بسیار و حرفهای موسمی و فصلی زیادی زده شده است اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل این پیشنهاد خود را به جد از طرق مختلف پیگیری خواهد کرد. پیشاپیش از همراهی حضرتعالی سپاسگزاریم. با آرزوی موفقیت الهی.
انتهای پیام/
∎