شناسهٔ خبر: 14963396 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

فارس بررسی می‌کند

افزایش رغبت گلستانی‌ها به لبنیات محلی

این روزها دیدن یک دبه و یا پلاستیک پر از شیر محلی در دست مردم این دیار رویداد چندان عجیبی نیست؛ رویه‌ای که طی این ‌چند سال بین مردم گلستان شدیدا رایج شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، این که چرا چنین اوضاعی با وجود دارا بودن بزرگترین کارخانه شیر پگاه کشور در شهر گرگان رقم خورده به خیلی از عوامل بستگی دارد که گویا تداوم این شرایط موجب شده بر خریداران شیر محلی در استان افزوده شود.

بی‌اعتمادی به کیفیت شیر پاستوریزه و دیگر فرآورده‌های لبنی کارخانه‌های مرتبط و افزایش قیمت محصولات لبنی طی این سال‌ها موجب شده تا مردم بیشتر رغبت به خرید مواد لبنی از فروشگاه‌های لبنیات محلی داشته باشند.

هرچند لبنیات از دیرباز برای گلستانی‌ها، یک ماده غذایی مهم بوده و طی این ‌سال‌ها، حتی نوسانات قیمت این محصول طبیعی هم موجب نشد تا گلستانی‌ها از مصرف آن دست بکشند.

یکی از شهروندان گرگانی با اشاره به خرید چند ساله شیر از فروشگاه لبنیات محلی در گرگان گفت: دلایل بسیاری موجب شد تا بخواهم چنین کاری انجام دهم از جمله کیفیت پائین شیری بود که به شکل پاستوریزه وجود دارد و طعم مناسبی نیز ندارد.

*تاکید بر نظارت بیشتر بر فروشگاه لبنیات محلی گلستان

علی شیرزاد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: در منزل بچه‌هایم علاقه چندانی به خوردن ماست تولید بازار ندارند، چرا که ضمن برخوردار نبودن از طعم مناسب، دارای ساختاری چندان طبیعی نیست و کش می‌آید.

وی ادامه داد: البته این بدان معنا نیست که شیرهای محلی در بازار هم با کیفیت بالایی وجود دارد، من حداقل تاکنون چهار مغازه لبنیات فروشی عوض کردم تا بالاخره به یک لبنیات فروشی با کیفیت رسیدم که شیرهای آن مشکلات قبلی‌ها را نداشت.

شیرزاد یادآور شد: به نظر می‌رسد بر همین لبنیات فروشی‌های فله‌ای هم باید نظارت بیشتری انجام گیرد تا مبادا شیرهای بی‌کیفیت به مردم ارائه شود.

یک شهروند دیگر گرگانی نیز با اشاره به کیفیت شیرهای کارخانه‌ای در استان بیان کرد: کارخانه شیر در گرگان مدعی است که شیرهایی که تحت عنوان شیر محلی به مردم عرضه می‌شود، آلوده است، اما آیا از خود نمی‌پرسد با وجود آلوده بودن این شیر همچنان بر تعداد خریداران چنین شیری افزوده می‌شود.

علی‌رضا قلی تبار افزود: این موضوع تنها در خرید شیر اتفاق نیفتاده بلکه مردم به خرید محصولات طبیعی روی آورده‌اند، چنانچه من و چند نفر از دوستانم از یک مرغداری خواستیم تا مرغ‌های مورد نیاز ما را بدون هورمون رشد و مواد غذایی شیمیایی پرورش دهد و به قیمت مناسب‌تری از وی می‌خریم.

وی تصریح کرد: واقعا کیفیت شیر تولیدی از سوی کارخانه‌ها از کیفیت چندان بالایی برخوردار نیست و تقریبا تمامی مواد مغذی ‌موجود از آن گرفته می‌شود که با مقداری طعم دهنده قابل مصرف باشد.

*لبنیات تولیدی کارخانه‌ها از کیفیت بالایی برخوردار نیست

قلی تبار تصریح کرد: فکر کنم از قضیه پالم زمان زیادی نگذشته باشد، این موضوع را که مردم طرح نکردند، بلکه خود وزارت بهداشت به آن اشاره کرد و البته موجب شد تا مردم نسبت به خرید لبنیات از این مراکز تولید، بیشتر بی‌میل شوند.

وی ادامه داد: در مورد قیمت محصولات لبنی هم بهتر است حرفی نزنم، بهای فعلی به نسبت محصولی که ارائه می‌شود، تناسبی ندارد.

این شهروند گرگانی اضافه کرد: برخی از دوستان که در این کارخانه‌ها مشغول هستند از مصرف سفید کننده برای دوام تاریخ مدت مصرف شیر و دوغ تا برخی دیگر افزودنی‌ها سخن می‌گویند که همین موضوع بیشتر به این بی‌اعتمادی در جامعه دامن می‌زند.

قلی تبار تصریح کرد: برخی ایرادها به عرضه لبنیات در برخی از مراکز عرضه ‌شیر غیراستاندارد و غیر بهداشتی در سطح شهر صحیح است و بهتر است مراکز بهداشتی برای حفظ سلامتی مردم، این مراکز را شناسایی کرده و کیفیت شیر را مورد ارزیابی قرار دهند.

وی ادامه داد: باید وجود این نوع عرضه شیر را پذیرفت وگرنه اینکه هر کدام از دو طرف قضیه تحت عنوان حق با من است همدیگر را متهم می‌‌کنند مشکلی را حل نمی‌کند.         

یک فروشنده باسابقه مواد لبنی در شهر گرگان با اشاره به محصول لبنی موجود در فروشگاه خود گفت: ما خودمان دامداری صنعتی داریم و هر صبح و عصر شیر مستقیما از دامداری در فروشگاه توزیع می‌شود.

م. اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: شیر این مرکز بدون دخالت انسانی از طریق شیردوش‌های صنعتی از دام استحصال می‌شود و سپس مستقیما به تانکر مجهز به سردکن وارد می‌شود و تمامی اصول بهداشتی مورد نظر هم رعایت می‌شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه از سال‌های گذشته که این کار را شروع کردیم، تاکنون مشتری ناراضی نداشتیم و کیفیت مناسب شیر موجب شده که هر روز بر خریداران این فروشگاه افزوده شود.

اسدی در مورد تخلف دیگر همکاران عرضه‌کننده شیر اذعان کرد: من سعی می‌کنم راجع به کارم وسواس داشته باشم و اگر کسی تخلفی انجام می‌دهد باید پاسخگو باشد چرا که بازی با سلامتی مردم بازی خطرناکی است.

 وی یادآور شد: مردم بهترین قضاوت کننده در زمینه کار ما هستند و وقتی جنس خوب به آنها بدهیم طبیعی است که دوباره به ما رجوع می‌کنند چرا که حق انتخاب دارند.

با تمامی این حرف‌ها مدیر عامل شرکت پگاه گلستان اعتقادی دیگر دارد وی معتقد است که برخی از شیرهای برگشت خورده شرکت پگاه تحت عنوان شیر محلی در فروشگاه‎ها به فروش می‎رسد.

*شیرهای برگشت خورده راهی فروشگاه لبنیات محلی می‌شوند/ لزوم کمک دولت به واحدهای تولیدی لبنیات

مهرداد وخشور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: چندی قبل در مصاحبه با خبرنگاران استان هم گفتم که اکثر شیر این فروشگاه‌ها که تحت عنوان شیر محلی عرضه می‌شود، شیرهای برگشتی کارخانه پگاه است که تحت عنوان شیر محلی در فروشگاه‎های شهر به فروش می‎رسد.

اگر چه این ادعای بزرگ مورد تائید بسیاری از فروشگاه‌های شیر استان نیست، چرا که آنان اعتقاد دارند این شیرها دوباره به خود کارخانه باز می‌گردد و پس از فرآیندی دوباره به چرخه تولید باز می‌گردد.

وخشور تصریح کرد: میزان تولید شیر در کشور کم است و اگر شیر برگشت‌خورده شرکت پگاه سالم بود که مورد استفاده خود این شرکت قرار می‎گرفت.

مدیرعامل شرکت پگاه گلستان با تاکید بر توجه به سلامتی مردم در ارائه محصولات لبنی به جامعه یادآور شد: رسالت شرکت ملی شیر ایران رساندن غذا و نوشیدنی سالم به جامعه است و این رسالت نهایی این شرکت بوده و باید در راستای آن قدم برداریم.

وخشور بیان داشت: آزمایش و بررسی‎های مختلفی در شرکت پگاه بر روی شیر صورت می‎گیرد، چرا که شیر از مرحله تولید و دامپروری تا رسیدن به کارخانه شیر در خطر آلودگی است.

وی با بیان اینکه بر روی شیر در کارخانه پگاه آزمایش‎های گوناگونی صورت می‎گیرد، افزود: این شرکت با مجهزترین امکانات شیر را که به صورت کددار وارد کارخانه می‎شود، تست می‎کند.

وخشور یکی از علت‎های اصلی پوکی استخوان و خرابی دندان را مصرف پایین شیر در کشور دانست و گفت: دولت باید به پایین آمدن قیمت شیر و فرآورده‎های لبنی کمک کند.

بر تعداد فروشگاه‌های لبنی در گرگان و دیگر شهرهای گلستان افزوده می‌شود و تعداد مشتریان آن نیز روز به روز در حال افزایش است و لزوم توجه و نظارت بیشتر مراکز بهداشتی استان بر ارائه و عرضه شیر و دیگر فرآورده‌‌های لبنی ضروری است.

از سوی دیگر بهتر است کارخانه‌های لبنی استان هم در زمینه شبهات جامعه نسبت به افزودنی‌های غیرمجاز به فرآورده‌های لبنی و کیفیت محصولشان شفاف‌سازی کنند تا بتوانند دوباره اعتماد مردم را برای خرید از محصولاتشان جلب کنند، اتفاقی که هنوز روی نداده است.

انتهای پیام/83002/چ30