سازمان پزشکان بدون مرز از مرگ دستکم ۶۰ نفر در یک بمبگذاری در یمن خبر داده که هدف آن اردوگاه آموزش نظامی در عدن بوده است.
گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.
بر اساس گزارشها شخصی با یک خودروی بمبگذاری شده به صف داوطبان تازه پیوسته به شبهنظامیان گروه "مقاومت مردمی" حمله کرد.
این گروه متشکل از شبهنظامیانی هستند که از طرف دولت عربستان سعودی و دولت مستقر در عدن تجهیز میشوند.
حمله انتحاری در شمال عدن اتفاق افتاد.
بیشتر شهر عدن در کنترل نیروهای وفادار به عبدربه منصور است که عربستان از او حمایت میکند.
اوایل روز اعلام شد که شورشیان حوثی اعلام آمادگی کردهاند که گفتوگوهای صلح را با دولت در تبعید این کشور آغاز کنند. به شرط آنکه ائتلاف به رهبری عربستان حملات هوایی خود را متوقف کند و عملیات در مناطق تحت کنترل حوثیان علیه آنان پایان یابد.
+ جان کری: ارسال اسلحه توسط ایران به یمن تهدیدی برای یمن و آمریکاست
سه روز پیش هم جان کری، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده بود که بین کشورهای عربی خلیج فارس و سازمان ملل توافق شده که مذاکرات صلح ادامه یابد.
بر این اساس به حوثیهای تحت حمایت ایران پیشنهاد شده که اگر از صنعا پایتخت یمن عقبنشینی کنند و سلاحهای خود را تحویل بدهند میتوانند در دولت ائتلافی نقش داشته باشند.
گفتوگوها میان شبهنظامیان حوثی مورد حمایت ایران، و دولت عبدربه منصور هادی که از حمایت عربستان سعودی برخوردار است، چند روز پیش پس از سه ماه مذاکره، بدون نتیجه پایان یافت.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا چند روز پیش گفت که ارسال مهمات و تسلیحات نظامی از سوی ایران به یمن تنها تهدیدی برای عربستان سعودی نیست بلکه آمریکا هم آن را یک تهدید محسوب میکند.
اوایل سال ۲۰۱۵ حوثیها صنعا را تصرف کردند. به دنبال این رویداد عبدربه منصور هادی که مورد حمایت جامعه بین المللی بود از یمن خارج شد.
_________________________________________________________________
مهرداد فرهمند، بیبیسی:
بندر عدن از سال گذشته که محل استقرار دولت مورد حمایت عربستان سعودی شد تاکنون بارها هدف حملات داعش و القاعده قرار گرفته است.
این حملات و به خصوص حمله امروز میتواند حاکی از این باشد که این دولت از تامین امنیت پایتخت خود ناتوان است و این ناتوانی از لحاظ تبلیغاتی و سیاسی به سود حوثیها و متحدانشان است که با این دولت درگیرند. به ویژه آنکه در شرایط کنونی به نظر میرسد طرح صلحی که جان کری، وزیرخارجه آمریکا پنجشنبه گذشته برای حل بحران یمن عرضه کرد نیز خواسته های حوثیها و متحدانشان را بیشتر لحاظ میکند.
آقای کری که در وضعیت کنونی مقابله با داعش و القاعده را اولویت اصلی در یمن خوانده، خواستار آن شده که طرفین درگیر به سر میز مذاکرات بازگردند و بر سر تشکیل دولت وحدت ملی به توافق برسند.
تشکیل دولت وحدت ملی خواسته حوثیها و متحدانشان بود اما از آنجا که طرف مقابل آنها تشکیل چنین دولتی را به عقبنشینی حوثیها و واگذاری سلاحهای سنگینی مشروط کرده بود که در اختیار آنهاست مذاکرات صلح که در کویت جاری بود، شکست خورد. حوثیها و متحدانشان خواهان آنند که پیش از هر اقدامی دولت وحدت ملی تشکیل شود و اکنون طرح صلح آمریکا به خواسته آنها نزدیکتر است. ناامنی در عدن نیز میتواند بر فشار روی دولت مستقر در این شهر موثر باشد تا در مقابل خواسته طرف مقابل عقبنشینی کند.