به گزارش ایسنا، بهره برداری غیر مجاز از آب رودخانه بشار باعث خشک شدن بخشی آن و مرگ تدریجی صدهها هزار قطعه آبزی در رودخانه بشار از رودخانه و در نهایت به خطر افتادن جان ماهیان و دیگر آبزیان شده است .
درحد فاصل پل بشار تا پل مختار مسافتی حدود 3 کیلومتر از بستر رودخانه بشار خشک شده و تنها سه برکه باقی مانده که تعداد زیادی ماهی و سایر آبزیان در آنها محبوس شده اند .برکه ها لحظه به لحظه کوچکتر و عرصه بر آبزیان تنگتر می شود .
کامبیز حسین پور، رئیس اداره حفاظت محیط زیست بویراحمد در این رابطه با بیان اینکه وقوع فاجعه ای زیست محیطی در ساحل شهر یاسوج دور از انتظار نیست، گفت: علت این حادثه احداث آبگیر در حاشیه پارک ساحلی و بهره برداری بیش از حد از این رودخانه است .
وی افزود: احداث آبگیر و آب بند توسط شهرداری و کشاورزان در بالادست موجب افت شدید جریان آب شده است .
حسین پور بیان کرد: نفوذ آب به لایه های زیرین ماسه های کف رود خانه از دیگر دلایل کم آبی و به خطر افتادن جان آبزیان این رودخانه است .
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بویراحمد خاطرنشان کرد: هیچ امکانی برای نجات جان آبزیان در نقطه خشک شده وجود ندارد؛ البته با توجه به وضع مشابه سال گذشته که آب از لایه زیر زمین بصورت چشمه جوشان به درون برکه نفوذ می کند احتمال زنده ماندن ماهی ها زیاد است.
حسین پور تصریح کرد: پیگیری هایی برای آزاد کردن دریاچه مصنوعی که هم اکنون برای قایق سواری در حاشیه پراک ساحلی استفاده می شود در حال انجام است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه زمان ماند آب در دریاچه مصنوعی ایجاد شده زیاد بوده و با توجه به جنس لایه های کف بستر رودخانه آب به اعماق زمین نفوذ کرده و در فواصل پایین تر و دور دست(زیر پل مختار) رخ نمون پیدا می کند.
به گزارش ایسنا، رودخانه زیبای بشار به طول بیش از 100 کیلومتر چهارمین رود پر آب کهگیلویه و بویر احمد و یکی از 20رود خانه مهم جنوب کشور است که از سرشاخه های رود بزرگ کارون محسوب می شود .
انتهای پیام