شناسهٔ خبر: 14961675 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

/دولت و ملت، امیدوار و استوار/

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی خبر داد افزایش ورود گردشگران آذربایجانی، ترکی و لبنانی به مشهد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با اشاره به تاثیرپذیری میزان ورود گردشگر از روابط سیاسی گفت: با توجه به موضوع برجام طی ماه‌های اخیر ما شاهد افزایش میزان گردشگر از کشورهای آذربایجان، ترکیه و لبنان به مشهد بودیم. همچنین میزان گردشگران اروپایی نیز نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است.

صاحب‌خبر -

حسین زارع‌صفت در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه در هفته دولت 27 پروژه در بخش اقامتی و خدمات مسافرتی به بهره‌برداری می‌رسد، اظهار کرد: در حوزه خدمات گردشگری همچون خدمات اقامتی و تفریحی، تشدید نظارت بر واحدهای اقامتی و دفاتر خدمات مسافرتی صورت گرفت.

وی به ساماندهی بخش سوغات زیارت اشاره کرد و گفت: برگزاری همایش سوغات زیارت و توسعه صنایع دستی استان در دستور کار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفته است. در هفته دولت 15 پروژه به مبلغ 70 میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین 300 پروژه در حال ساخت و آماده ساخت نیز داریم که عمده آنها توسط بخش خصوصی احداث می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ارتقاء سطح هماهنگی و هم‌افزایی دستگاه‌ها و نقش نظارتی سازمان میراث فرهنگی در حفظ حریم بناها و ثبت ملی آنها در دستور کار قرار گرفت. در همین راستا 31 اثر ثبت ملی شد. در حوزه حفظ میراث و ابنیه تاریخی ما نیازمند مشارکت همه مردم هستیم.

زارع‌صفت درباره میزان ورود گردشگر به استان گفت: سال گذشته 12 میلیون و 420 هزار و 888 نفر در دو ماهه اول تابستان و امسال حدود 12 میلیون و 606 هزار و 156 گردشگر در مدت مشابه سال قبل به استان سفر کرده‌اند. بیش از 1درصد مسافر، نسبت به سال گذشته افزایش یافت و سفر به مشهد با حمل و نقل هوایی 30 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با اشاره به تاثیرپذیری میزان ورود گردشگر از روابط سیاسی گفت: با توجه به کاهش روابط ما با برخی از کشورهای عربی از جمله عربستان و بحرین، بخشی از مسافران این کشورها کاهش یافتند، اما با توجه به موضوع برجام ما شاهد افزایش میزان گردشگر از کشورهای آذربایجان، ترکیه و لبنان بودیم. همچنین میزان گردشگران اروپایی نیز نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است.

وی یادآور شد: با توجه به جایگاه خراسان رضوی از نظر ظرفیت‌های گردشگری، سعی شده فعالیت‌های سازمان میراث فرهنگی به سمتی سوق داده شود که به افزایش کیفیت حضور مسافران و گردشگران در حوزه خدمات منجر شود.

وی خاطرنشان کرد: سعی کردیم تا با نگاه به موضوع اصلی توسعه ظرفیت‌ها و استفاده مناسب از آنها از ظرفیت تاریخی و تمدنی جاذبه‌های گردشگری استفاده شود. در همین راستا ابنیه تاریخی مانند آسبادهای نشتیفان را مرمت و بازسازی کردیم. همچنین مجموعه رباط شرف و برج تاریخی رادکان را آماده‌سازی کردیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ادامه داد: ثبت جهانی قنات قصبه، انتخاب مشهد به عنوان شهر جهانی صنایع دستی گوهرسنگ‌ها و بزرگداشت مفاخر و مشاهیر استان در سطح ملی از جمله اقدامات سازمان میراث فرهنگی خراسان رضوی در حوزه گردشگری است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دنبال می‌‎کند توسعه مراکز بوم‌اقامتی در روستاهای هدف گردشگری است. در همین راستا مرکز بوم‌اقامتی در روستای ریاب در 5 کیلومتری گناباد و ارگ رادکان راه‌اندازی شد. همچنین مرکز بوم اقامتی در روستای جور نیشابور راه‌اندازی می‌شود.

زارع‌صفت با اشاره به اینکه سازمان میراث فرهنگی توسعه گردشگری کویر را در استان در دستور کار قرار داده است، افزود: در همین راستا مناطقی از بجستان و سبزوار به منظور کویرنوردی مورد توجه قرار گرفته است.
 

انتهای پیام