معاون توسعه فناوری معاونت علمی گفت: شرکت های دانش بنیان بهترین فضا را برای اشتغالزایی جوانان تحصیلکرده فراهم می کنند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی وطنی، معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم افتتاحیه کلین روم شرکت آسیا گلدمن، تولید و واردکننده تجهیزات پزشکی، در هفته دولت، گفت: در حال حاضر دو هزار و 560 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد و حجمی عظیمی از جوانان تحصیلکرده را در خود جای داده است و برای این قشر اثرگذار اشتغالزایی کرده اند.
وی افزود: رشد شتابنده شرکت های دانش بنیان در کشور یکی از افتخارات کشور است، به گونه ای که در سال 92 از دو شرکت دانش بنیان در کشور آغاز کردیم که این تعداد در سال 93به 196 شرکت، در سال 94 به یک هزار و 614 شرکت و در سال جاری به دو هزار و 560 شرکت رسیده است.
به گفته وطنی، مهم ترین دلیل رکود علمی در کشور وابستگی فناورانه و وابستگی مواد اولیه اغلب صنایع کشور به دیگر کشورها است که این وابستگیها را می توان با راه اندازی و توجه جدی به شرکت های دانش بنیان تا حدودی مرتفع کرد.
وی تصریح کرد: یکی از بخش هایی که در دولت یازدهم بسیار مورد توجه قرار دارد بخش سلامت است که این بخش شامل تولید دارو، تجهیزات پزشکی و مواد مصرفی می شود.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی با اشاره به اینکه در حوزه پزشکی بازار فراوانی وجود دارد، بیان کرد: داروها و تجهیزات پزشکی غیراستاندارد با سلامت و جان افراد بازی می کند به همین دلیل نیاز داریم که شرکت های دانش بنیان داخلی در این زمینه ورود کرده و به ساماندهی این بازار کمک کنند.
وی اظهار کرد: سرمایه اصلی ایران منابع انسانی و جوانان تحصیل کرده هستند که تنها راه حفظ و نگهداری آنها در کشور، این است که آنها را در رشتههایی به کار مشغول کنیم که از شغل و حرفه خود اقناع شده و کار خود را دوست داشته باشند.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگ صنعت و دانشگاه بسیار مهم است، گفت: ارتباط تنگاتنگ بین دانشگاه و صنعت باعث تقویت شرکت های دانش بنیان می شود که شرکت آسیا گلدمن این ارتباط را به خوبی حفظ کرده است.
وی افزود: شرکتهای دانش بنیان و جوانان تحصیلکرده پرچمدار علم و فناوری کشور هستند و می توانند عظمت کشور را به دنیا نشان دهند، زیرا در دنیا به کشوری توسعه یافته می گویند که میزان خلاقیت و تبدیل ایده به محصول با توسعه فناوری در آن کشور بالا باشد.
وطنی گفت: در حوزه نانو و سلول های بنیادی وضعیت کشور بسیار مناسب است و در حوزه زیست فناوری و تولید 10 قلم داروی پر محصول دنیا، نیز در رتبه نهم قرار داریم که باید این زنجیره را با تربیت نیروی انسانی تکمیل کنیم.
وی در تعریف علم نافع، بیان کرد: علمی نافع است که علاوه بر اشتغالزایی در کشور سطح معیشت مردم را نیز افزایش دهد.
وطنی افزود: در افق 1404 پیش بینی شده که 50 درصد اقتصاد کشور از محل تولید، فروش و صادرات محصولات دانش بنیان تامین شود و در واقع معادل 600 میلیارد دلار بازار اقتصادی ایران خواهد بود که برای رسیدن به این هدف می توان یکی از طریق توسعه شرکت های دانش بنیان اقدام کرد.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی با تکریم جایگاه شهدای کشور، گفت: خون شهدا موتور حرکت کشور بوده و شتابدهنده پیروزی انقلاب اسلامی و تداوم آن محسوب می شود.
با تکیه بر دانش بومی تولیدات جدیدی ارائه کنیم
در ادامه این مراسم، عبداله مستعلی پور، مدیر عامل شرکت آسیا گلدمن، تولید و واردکننده تجهیزات پزشکی نیز گفت: در این شرکت تلاش کردیم محصولات و تجهیزات پزشکی را با بالاترین کیفیت و قیمت پایین تولید کنیم که در این چند سال فعالیت توانسته ایم به این هدف نایل شویم.
وی افزود: این مجموعه بر مبنای کیفیت، نوآوری و تحقیق فعالیت می کند و در آینده ای نزدیک محصولات جدیدی نظیر دکانتر جراحی اتاق عمل، پلیت الکترود جراحی و مهم ترین محصول خود سوزن های نمونه برداری اتوماتیک و نمیه اتوماتیک را تولید خواهد کرد.
مستعلی پور بیان کرد: ورود ما به بازار به دلیل وجود محصولات بی کیفیت برخی کشورها کمی مشکل است ولی ما تلاش کردهایم تا محصولات خود را با تکیه بر دانش بومی و فناوری هایی که از سایر کشورها گرفته ایم تولید کنیم.
در پایان این مراسم اتاقهای تمیز ( کلین روم) این شرکت با حضور معاون توسعه فناوری معاونت علمی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی معاونت علمی، مدیر کل امور فناوری استانهای معاونت علمی، معاون پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران و ... افتتاح شد.
پایان پیام/23
∎