شناسهٔ خبر: 14956099 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

خبر

صاحب‌خبر -

صدور کیفرخواست پروژه‌های شهر طلایی قشم و درگهان
ایسنا: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از صدور کیفرخواست دو پرونده فرودگاه قدیم قشم (شهر طلایی قشم- گلدن‌سیتی) و بندر درگهان از سوی دستگاه قضائی خبر داد.حمیدرضا مؤمنی با اشاره به اینکه صدور کیفرخواست دو پروژه گلدن‌سیتی و بندر درگهان تقریبا نهایی شده است، اظهار کرد: تنها یک نظر از مقامات قضائی باقی‌ مانده و ما به همراه سرمایه‌گذاران سازمان بازرسی و سپاه توافقاتی را با هم انجام داده‌ایم و نظر خود را ارائه کرده‌ایم که ظاهرا این اظهارات نیز پذیرفته شده است.وی در پاسخ به اینکه آیا تخلفاتی درباره این دو پروژه انجام شده و مسئله‌ای به اثبات رسیده است، گفت: فکر می‌کنیم که تخلفی در کار نبوده است؛ اما به نظر می‌رسد در‌این‌باره کج‌سلیقگی صورت گرفته است؛ چراکه باید اسناد بهتر و بیشتری را جمع می‌کردند و مستندسازی را به نحو مطلوب‌تری انجام می‌دادند.مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم بیان کرد: هرچند تصور می‌کنیم در این کار اقدام غلطی صورت نگرفته است؛ اما سهم منطقه آزاد قشم منطقی نبوده و به نظر می‌رسد درحال‌حاضر این اتفاق صورت گرفته تا سهم ما منطقی شود.مؤمنی با اشاره به اینکه سهم منطقه آزاد قشم در پروژه گلدن‌سیتی ۱۸۰ میلیارد تومان نسبت به سهم قبلی افزایش پیدا کرده است، درباره ادامه پروژه‌های بندر درگهان و گلدن‌سیتی خاطرنشان‌ کرد: این پروژه‌ها دست ما نیستند؛ اما پروژه گلدن‌سیتی ادامه پیدا می‌کند و درباره بندر درگهان نیز ما نظرات خود را اعلام کرده و با ادامه پروژه همراه خواهیم بود.در دولت قبلی تخلفاتی درباره واگذاری و مدیریت اراضی فرودگاه قدیم قشم (گلدن‌سیتی) و نیز بندر درگهان صورت گرفته بود که بازداشت یکی از مسئولان وقت دولت دهم بی‌ارتباط با این موضوع نبود. درباره بندر درگهان ساخت‌وساز را در نواحی ساحلی شاهد بودیم که موجب نابودی این اراضی شده بود. درباره فرودگاه نیز فروش باند فرودگاه و برج مراقبت صورت گرفته و علاوه‌بر‌این روی باند فرودگاه شهرک‌سازی انجام شده بود. منظور از پروژه فرودگاه قدیم قشم همان پروژه شهر طلایی (گلدن‌سیتی) است که روی اراضی فرودگاه قدیم قشم ایجاد می‌شود.

اولین محموله پتروشیمی ایران به برزیل صادر شد
مهر: برای نخستین‌بار، جمهوری اسلامی ایران دو محموله پتروشیمی به برزیل صادر کرد تا به طور رسمی وارد بازار پتروشیمی کشورهای آمریکای جنوبی شود. متنوع‌سازی بازارهای هدف صادرات محصولات پتروشیمی و فراورده‌های پلیمری یکی از سیاست‌های کلان صنعت پتروشیمی ایران در دوران پسابرجام است. تا پایان سال گذشته بالغ بر ۵۰ درصد محصولات پتروشیمیایی ایران روانه بازار چین می‌شد که با هدف متنوع‌سازی بازارها، اولین محموله پتروشیمیایی کشور راهی یک بازار جدید در آمریکای جنوبی شده است؛ بر‌اساس‌این در چند هفته گذشته ایران دو محصول اوره در مجموع به وزن بالغ بر ۷۴ هزار تُن به برزیل صادر کرده و پیش‌‌بینی می‌شود صادرات محصولات پتروشیمیایی به دیگر کشورهای متقاضی آمریکای جنوبی ادامه یابد. جمشید محمدی، مدیر بازرگانی صنایع پتروشیمی کرمانشاه، با تأیید خبر صادرات دو محموله اوره پتروشیمی به کشور برزیل، گفت: تاکنون دو محموله 27هزارو 500 ‌تُنی و 36هزارو 750 تُنی به این کشور آمریکای جنوبی صادر شده است. به گفته این مقام مسئول برای بازاریابی و توسعه صادرات محصولات پتروشیمی در آمریکای جنوبی، محموله‌های اوره ایران با بسته‌بندی کیسه‌ای و به صورت حمل با کانتینر به برزیل ارسال شده است.

صادرات روزانه  400 هزار بشکه فراورده نفتی
ایرنا: معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فراورده‌های نفتی گفت: امسال برای نخستین‌بار در تاریخ بیش از صدساله صنعت نفت کشور، توانستیم با صادرات روزانه 400 هزار بشکه فراورده، به صادرات پایدار فراورده‌های نفتی دست یابیم. عباس کاظمی افزود: پیش‌از‌این در برخی از فصل‌های سال، اقدام به صادرات فراورده‌های نفتی می‌کردیم که پیوسته نبود؛ اما امسال به صادرات پایدار تبدیل شد. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی افزود: هم‌اکنون روزانه 400 هزار بشکه انواع فراورده صادر می‌شود که قابلیت افزایش تا 500 هزار بشکه نیز وجود دارد؛ اما به دلیل کمبود ظرفیت بنادر جنوبی کشور، امکان صادرات بیشتر نیست. کاظمی با بیان اینکه تلاش می‌شود با تجهیز بنادر جنوبی کشور، امکان افزایش صادرات فراورده‌های نفتی فراهم شود، ابراز امیدواری کرد تا زمستان امسال میزان صادرات به 500 هزار بشکه افزایش یابد. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه بنزین یورو4 هم‌‌اکنون در هشت کلان‌شهر کشور و شهرهای پیرامون آنها توزیع می‌شود، گفت: مجموع شهرهای تحت پوشش بنزین یورو4 به بیش از 20 شهر رسیده است. او همچنين افزود: در پنج‌ماهه ابتدای سال جاری 60 دستگاه خودروی قاچاق کشف شده و امسال و سال گذشته 125 دستگاه خودروی کالای قاچاق در کشور کشف شده که انتظار داریم سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی آن را به شرط صادرات به فروش برساند.