شناسهٔ خبر: 14955411 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در همایش کانون‌های فرهنگی مساجد:

مسؤولان فرهنگی کشور مساجد را دست‌کم نگیرند/ مساجد سرمایه‌ای اجتماعی برای رفع مشکلات فرهنگی هستند

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: کانون‌های مساجد یکی از مهم‌ترین مراکزی هستند که می‌توانند با جنگ نرم مواجهه کرده، سبب خودسازی خود، خانواده و جامعه شوند و برای رسیدن به این هدف مسئولان فرهنگی کشور نباید مساجد را دست‌کم بگیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حجت‌الاسلام سید حسین شاهمرادی یکشنبه‌شب در نهمین دوره همایش مدیران فرهنگی و هنری مساجد کشور که در محل تالار ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان مشهد برگزارشده بود، بابیان اینکه اگر به کانون خانواده به‌درستی پرداخته شود، بسیاری از مشکلات اجتماعی حل خواهد شد، اظهار داشت: مهم‌ترین موضوعات موردبررسی در شورای فرهنگ عمومی کشور، مباحث خانواده، آموزش و مشاوره است و در حال حاضر، آمارهای ازدواج و طلاق در بین مردم رضایت‌بخش نیستند.

وی افزود: با مقایسه آمارهای طلاق در سال‌های گذشته با سال 95 درمی‌یابیم که این عدد، نزدیک به 30 واحد افزایش داشته است؛ متأسفانه سن ازدواج دختران و پسران نیز افزایش‌یافته و از طرفی بیش از یازده میلیون جوان ازدواج‌نکرده و مجرد داریم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خاطرنشان کرد: در بین این یازده میلیون جوان مجرد، 5/4 میلیون نفر دانشجو هستند که این موضوع می‌تواند به‌عنوان عاملی مهم در کم کردن نرخ رشد تولید علم در دانشگاه‌ها موردبررسی قرار گیرد؛ عواملی چون چشم و هم‌چشمی‌های خانوادگی، سخت‌گیری‌ها و رویکردهای تجملاتی به زندگی در میان پدران و مادران و بی‌اعتمادی حاصل از ارتباطات مجازی در بین جوانان ازجمله عوامل بالا رفتن سن ازدواج و افزایش آمار جوانان مجرد است.

وی ادامه داد: صداوسیما، رسانه‌ها، ماهواره‌ها، موبایل و فضاهای مجازی سبب تغییر سبک زندگی شده و در این راستا، کانون‌های مساجد یکی از مهم‌ترین مراکزی هستند که می‌توانند با این تغییرات مواجهه کرده، سبب خودسازی خود، خانواده و جامعه شوند و برای رسیدن به این هدف مسؤولان فرهنگی کشور نباید مساجد را دست‌کم بگیرند.

شاهمرادی یکی از مهم‌ترین دلایل آسیب‌های اجتماعی را در موضوع افزایش طلاق‌ها و نبود آموزش‌های کافی در این مسیر دانست و گفت: بیشترین طلاق‌ها در پنج سال اول زندگی زناشویی رخ می‌دهد و دلیل آن‌هم این است که جوانان ـ دختر و پسر ـ از هیچ‌گونه آموزشی برای تحکیم خانواده بهره نبرده‌اند و نسبت به مسائل اخلاقی و رفتاری زناشویی ناآگاهند.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که می‌تواند سبب کاهش طلاق‌ها در جامعه شود، توجه به موضوع مشاوره است و امروز باید به طلاق به‌عنوان مهم‌ترین آسیب اجتماعی نگاه کرد؛ چراکه اتفاقات بعد از طلاق، فاجعه است؛ برای رفع و برطرف سازی مشکلات اجتماعی ازاین‌دست، کانون‌های مساجد می‌توانند تأثیرگذار باشند و با آشنایی کامل با معضلات محله و شهر خودشان به‌عنوان یک سرمایه اجتماعی به‌حساب آیند.

انتهای پیام/3268/ذ30