شناسهٔ خبر: 14955195 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

قند نوشابه‌ها و آبميوه‌هاي صنعتي 10‌درصد كم مي‌شود

صاحب‌خبر -

ايسنا| مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از تصویب کاهش 10‌درصدی قند در نوشابه‌ها و آبمیوه‌های صنعتی خبر داد. زهرا عبداللهی درباره آخرین اقدام وزارت بهداشت برای کاهش قند و شکر موجود در برخی محصولات غذایی گفت: «یکی از مهم‌ترین اقدامات برای کاهش ابتلا به بیماری‌های واگیر، بازنگری استاندارد قند و شکر موجود در محصولات غذایی و کاهش آن است.» او افزود: «با توجه به این موضوع، کاهش 10‌درصدی قند در نوشابه‌ها از سوی وزارت بهداشت تصویب و به صنایع ابلاغ شد. براساس این مصوبه، کارخانجات تولید‌کننده آبمیوه‌های صنعتی نیز  موظف به اجرای این قانون هستند.» او افزود: «در راستای کاهش قند موجود در کیک و شیرینی‌ هم در حال صحبت با صنایع قنادی‌ و شیرینی‌پزی‌ هستیم که میزان شکر موجود در این محصولات را کاهش دهند یا به جای آن از جایگزین‌های آن مثل استویا که شیرینی کمتری دارد و سالم‌تر است، استفاده کنند.» مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تأکید بر این‌که  مصرف لبنیات  پرچرب مورد تأیید وزارت بهداشت نیست، ادامه داد: «این وزارتخانه توصیه می‌کند كه مردم از  شیر و لبنیات کم‌چرب یعنی کمتر از 2.5‌درصد چربی استفاده کنند؛ چون این چربی حیوانی است و باعث اضافه وزن، چاقی، چربی خون و بیماری‌های قلبی، عروقی می‌شود.» عبداللهی گفت: «براساس ماده 37  قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر ممنوعیت تبلیغ مواد غذایی آسیب‌رسان و تعلق گرفتن عوارض بر آنها، محصولات پرچرب نباید تبلیغ شوند. به همین سبب دریافت مالیات از تولیدکنندگان این محصولات نیز در دستور کار قرار گرفته‌ است. مصرف‌کننده حق انتخاب دارد و سازمان غذا و دارو نیز به همین دلیل به هر دو محصول کم‌چرب و پرچرب مجوز می‌دهد. ما هم با آموزش و فرهنگ‌سازی موظف هستیم به مردم در این مورد اطلاعات کافی بدهیم و بگوییم از محصول کم‌چرب استفاده کنید.»