شناسهٔ خبر: 14954368 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: هدانا | لینک خبر

استاندار خوزستان: سیستم اداری کارآمد باید انعطاف پذیر باشد

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی یکشنبه در جشنواره شهید رجایی به منظور تجلیل از دستگاههای اجرایی خوزستان در سرسرای شهید هاشمی استانداری خوزستان اظهار کرد: در زمان حاضر کار آمدی و کارایی لازم نسبت به سال های قبل در سیستم و بدنه اداری نیست و ما کمی از روحیه جهادی و کارآمدی فاصله گرفته و به تدریج در چهارچوب صرف اداری گرفتار شده ایم.
وی افزود: فاصله بین مدیران و کارکنان می تواند از دلایل کمتر کارآمد شدن سیستم های اداری باشد که باید مانع ایجاد آن بشویم.
شریعتی ادامه داد: هرچه سیستم شفاف تر، از فساد دورتر و دارای بازخورد بیشتر باشد و کارکنان در اصلاح فرآیند سیستم نقش بیشتری داشته باشند سیستم کارآمدتر است.
استاندار خوزستان تصریح کرد: اگر در یک سیستم اداری فقط نگاه از بالا به پایین باشد کارآمدی خود را از دست می دهد و برای تحول در نظام اداری، سیستم اداری باید به روز و متناسب با واقعیت های جامعه و فعالیت های تعریف شده فعالیت کند در غیر این صورت کهنه تر می شود.
وی گفت: از جمله شرایط لازم برای کارآمدی سیستم ها این است که در مناطق مختلف ۲۰درصد چارت های تشکیلاتی متفاوت و حتی سیال باشند.
شریعتی اظهار کرد: شاخص و زیرساخت توسعه و پیشرفت، منابع انسانی است که باید متناسب با نیاز باشد و خدمت به مردم، زیرساخت همه مسائل اداری است.
استاندار خوزستان با اشاره به علل نامگذاری جشنواره با نام شهید رجایی تصریح کرد: مبارزات انقلابی، ایستادگی در راه حق، مبارزه با استبداد ستم شاهی و فروتنی از جمله سجایای اخلاقی این شهید بزرگوار است که عملکرد مسئولان نیز باید به عمل و رفتار ایشان نزدیک باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان و دبیر جشنواره شهید رجایی اظهار کرد: 14 جشنواره از سال 1375 تا 1395در استان برگزار شده و مستندات ارزیابی عملکرد شامل اصل سوم قانون اساسی، سیاستهای کلی اصلاح نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون مدیریت خدمات کشوری مواد81 و 83 و آیین نامه های آنها و نقشه راه اصلاح نظام اداری مصوب شورای عالی اداری است.
امید حاجتی در خصوص اهداف اجرای نقشه راه اصلاح نظام اداری گفت: دولت چابک، بهره ور و بهره مند از فناوری های نوین، ارائه خدمات با کیفیت مبتنی بر رقابت، دولت متعهد به آرمان ها و متکی بر اعتماد مردم عاری از فساد و مبتنی بر حفظ عملکرد کارکنان از جمله این اهداف ذکر شده است.
وی با اشاره به اهمیت ارزیابی عملکرد افزود: بررسی و پایش میزان تحقق برنامه ها و اهداف نقشه راه اصلاح نظام اداری، ارتقای کارآمدی، بهره وری و پاسخگویی و شفافیت و ایجاد فضای رقابتی از طریق معرفی الگوهای برتر سازمانی و افزایش رضایت مندی مردم از نحوه ارائه خدمات در دستگاههای دولتی، اهمیت ارزیابی را نشان می دهد.
حاجتی تصریح کرد: در یک دوره هفت ماهه نتایج عملکرد دستگاههای اجرایی استان ارزیابی شد و 17هزار و 473 شاخص توسط کارشناسان سازمان مدیریت ارزیابی شد.
دبیر جشنواره شهید رجایی اضافه کرد: بررسی شاخص های ارزیابی شده نشان داد عملکرد دستگاهها نسبت به سال قبل بهبود یافته است.
وی گفت: سیاست گذاری استانی در اجرای ارزیابی عملکرد برگزاری جشنواره شامل افزایش تعداد دستگاههای قابل تقدیر در مجموع ابعاد عمومی و اختصاصی از سه دستگاه به پنج دستگاه، پرهیز از تکرار دستگاههای مورد تقدیر برای اعلام دستگاههای برتر به تفکیک در شاخص های عمومی و اختصاصی و تقدیر از سه دستگاه برتر در اجرای طرح تکریم ارباب رجوع است.
حاجتی دسته بندی دستگاهها بر اساس ماموریت، وظایف و پوشش خدمت گیرندگان و تقدیر از دستگاههای اجرایی استان که در ارزیابی های انجام شده توسط وزارتخانه یا سازمان مربوطه موفق به کسب رتبه برتر کشوری شده اند و ارزیابی عملکرد فرمانداری ها و مقایسه عملکرد آنها با یکدیگر را به عنوان پیشنهادهایی برای بهبود ارزیابی عملکرد در سال آینده ارائه کرد.
در پایان این آئین از 15 دستگاه اجرایی برتر در سال 1394 و جمعی از کارشناسان تقدیر شد.
3004/6065

برچسب‌ها: