رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بخش بهداشت و درمان کشور مسیر تکاملی را طی میکند به مسئولان وزارت بهداشت پیشنهاد کرد برای جبران برخی هزینهها به درآمدهای پایدارتر هم فکر شود.
علی لاریجانی که در بیست و سومین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور سخن میگفت، افزود: پس از پیروزی انقلاب در بخش بهداشت و درمان مسیر رو به تکاملی را داشتهایم ومسأله بهداشت در روستاها مورد توجه قرار گرفته و از نظر تعداد پزشک و متخصصین نیز وضعیت بهتر شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه مدیریت کشور در دولت گذشته مسیر اجرایی درستی نداشت، گفت: خوشبختانه در دولت فعلی وزیر بهداشت هوشمند هستند و خود موضوع را پیگیری و دنبال کردند و بحث هایی مطرح شد که از نظر سلامت توانستیم جهش پیدا کنیم و این مقطع بسیار خوب است.
لاریجانی افزود: چند روز گذشته در مجلس هشت هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت برای سلامت در نظر گرفته شد که از گردنه سخت مالی عبور کند و از بودجه پایدارتری برخوردار باشد.
لاریجانی خاطر نشان کرد: کشمکش بین وزارت بهداشت و رفاه همیشه وجود داشته است، در سیاست های کلی سلا مت تعیین تکلیف شد که در سیاستهای کلی مدیریت منابع به وزارت بهداشت داده شود اما به نظر میرسدوزارت بهداشت باید لایحه بدهد وبه گونه ای عمل شود که وزارت رفاه هم احساس انگیزه برای کارش داشته باشد.
در واقع اراده دو وزارتخانه به جای سایش معطوف به حل مسأله شود .
وی با اشاره به اینکه در جاهایی باید مجال کار در بخش خصوصی هم فراهم شود گفت: توصیه می کنم تا جایی که می توانید کار را در بخش خصوصی سامان دهید که همه به آن پایبند باشند.
بادهای موضعی سیاسی نباید این مسأله را این طرف و آن طرف ببرند.
وی با انتقاد از اینکه چرا طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی واگذار نمیشود، گفت:در حال حاضر ۴۰۰ هزار میلیارد تومان طرح هایی است که کلنگ زنی شده اند و ۴۰تا۵۰ سال طول می کشدتا این پروژه های کلنگ زده شده به نتیجه برسدو این به نفع کشور است که عزمی برای واگذاری وجود داشته باشد، البته شنیده ام در دولت ستادهایی برای انجام این واگذاری ها به وجود آمده خوب است که از این فرصت ها استفاده کنیم.
لاریجانی همچنین با اشاره به وضعیت پرستاران نیز گفت: در این اجلاس وضع موجود قشر پرستار نباید فراموش شود و در متعادل سازی آنها را هم در نظر بگیرید.
*پیشنهادوزیر بهداشت
وزیر بهداشت هم ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در مجلس قبل و در حوزه سلامت، موضوع پایداری منابع، تجمیع بیمهها و ایجاد قوانین کافی برای رعایت حقوق شهروندان در زمینه تخلفات پزشکی را از جمله انتظارات حوزه سلامت از مجلس دهم عنوان کرد.
وی در ادامه به اقدامات مجلس قبل در حوزه سلامت اشاره و اظهار داشت: مهمترین موردی که مجلس در برنامه ششم به آن بپردازد بحث تولیت سلامت است.
باید توجه کرد که امروز تامین سلامت مردم فقط در دست وزارت بهداشت نیست، بلکه سایر دستگاهها هم در آن نقش ایفا میکنند.
وی با بیان اینکه موضوع بعدی بحث منابع مالی است، ادامه داد: اگر قرار باشد طرح تحول نظام سلامت ادامه یابد، حتما باید منابعش پایدار شود. در حال حاضر که بخشی از منابعمان به مالیات وصل است و واقعا مشکل داریم؛ یعنی باید برای تخصیص منابع، دریافتشان از خزانه و بانک مرکزی زمان بگذاریم.
حال اگر قرار باشد منابع وزارت بهداشت به اما و اگر یا به منابع نفتی که مشخص نیست حاصل شوند یا نه، گره بخورد؛ هیچ دولتی نمیتواند کاری انجام دهد .
هاشمی با اشاره به مشکلات بیمهها نیز گفت: بحث بیمهها موضوعی است که مغفول مانده و گاهی در قالب دعوای بین دو وزارتخانه محدود شده و تنزل کرده است.
این در حالی است که رعایت حقوق شهروندی در این است که همه تصمیمها در یک جا باشند و در یک بخش سامان پیدا کنند.
وزیر بهداشت افزود: بر این اساس پیشنهاد وزارت بهداشت این بود که یا بیمارستانها را به بیمهها منتقل کنیم و ما به عنوان سیاستگذار عمل کنیم یا بالعکس؛ یعنی بتوانیم منابع را مدیریت کرده و آنها را تجمیع کنیم که در طول سه سال گذشته این اتفاق نیفتاد، اما امیدواریم در دولت آینده در قالب قانون برنامه ششم این موضوع حل شود.
وی بر ضرورت رعایت حقوق مردم و شهروندان تاکید کرد و گفت: در زمینه تخلفاتی که ممکن است از سوی ارائه کنندگان خدمت رخ دهد، قوانین فعلی را کافی نمیدانیم و برای پیشگیری از ایجاد مشکلات احتمالی باید در کنار حل مشکل بیمهها این موضوع هم دیده شود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم با تاکید بر در نظر گرفتن کلیه امکانات کشور برای طرح تحول سلامت گفت: در حال حاضر در برنامه پنجم بخش های بهداشت و درمان و نظام سلامت مغفول مانده است که آن برنامه ها باید اجرایی و انجام شود.
علی نوبخت افزود: عقل و منطق حکم میکند تمامی امکانات برای این کار در نظر گرفته شود تا موفقیت حاصل شود اما گاهی احساس میشود که امکانات در جای دیگری ثبت شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: در این زمینه با دولت و مسئولان سازمان برنامه و بودجه نیز بحث هایی انجام شده است، اگر طرح تحول سلامت زمین بخورد دیگر نمیتواند سربلند کند.
بنا بر همین گزارش ،دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت در بیست و سومین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشورهمچنین با اهدای لوح یادبودی از طرف مجموعه وزارت بهداشت و دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور از تلاش ها و همکاری های دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی تقدیر و تشکر کرد.
رئیس مجلس: واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی،به سود کشور است
صاحبخبر -
∎