شناسهٔ خبر: 14951154 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

توسعه بنگاه های اقتصادی با راه‌اندازی بازار آتی ارز

صاحب‌خبر -
راه‌اندازی و توسعه این گونه ابزارهای مالی که ریسک نوسانات قیمت را پوشش می‌دهد، می‌تواند کمک شایسته‌ای به اقتصاد کشور کند؛ به‌طوری‌که سبب پویایی، رشد اقتصادی و توسعه بنگاه‌های اقتصادی در ایران می شود.

حمیدرضا مهرآور مدیرعامل کارگزاری بانک سامان، در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه (سنا)، با اشاره به بخشنامه اخیر بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی اخیرا طی بخشنامه‌ای خرید و فروش ارز به نرخ بازار آزاد را در شبکه بانکی کشور آزاد اعلام کرد تا عزم راسخ دولت برای برچیده شدن ارز چند نرخی را نشان دهد.

مدیرعامل کارگزاری بانک سامان شروط تک نرخی شدن ارز در کشور را برشمرد و اظهار کرد: به گفته رییس‌کل پیشین بانک مرکزی، تعیین تکلیف تعهدات ارزی و شفاف‌شدن تعهدات بالفعل کشور در کنار مشخص شدن رابطه عناصر درگیر با گشایش اعتبارات اسنادی از جمله بانک‌ها، بانک مرکزی و متقاضیان داخلی و خارجی در این فرآیند، پیش‌شروط تک‌نرخی شدن ارز در اقتصاد ایران محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: الزام دیگری که مطرح می‌شود این است که باید رابطه بین بانک تجاری (گشاینده ال‌سی‌ها)، بانک مرکزی (تخصیص‌دهنده ارز)، خریدار داخلی و فروشنده خارجی یعنی چهار عنصری که با یکدیگر تعامل دارند، مشخص شود و مابه‌التفاوت ارز در زمان چند نرخی و تک‌نرخی مشخص شود.

مهرآور تجربه بازار آتی سکه را یک نمونه موفق از بازار آتی خواند و تاکید کرد: با بازار آتی سکه، قیمت سکه منطقی تر شد و دست دلالان از این بازار کوتاه شد و امید می رود با راه اندازی بازار آتی ارز که نظارت مستقیم برآن خواهد شد، نرخ خرید و فروش ارز، نرخ های حساب شده‌ای باشند.

وی عملکرد بازار آتی ارز مشابه بازار آتی سکه در بورس کالا تلقی کرد و تصریح کرد: افزون بر سرمایه‌گذاران خارجی، صاحبان کسب و کار داخلی هم امکان استفاده از این بازار را خواهند داشت.

این کارشناس بازار سرمایه خاطر ‌نشان کرد: بازار های آتی، همچون بازار آتی ارز، این امکان را به بنگا‌ه‌های اقتصادی می‌دهد که برای آینده برنامه‌ریزی ثابتی داشته باشند و با توجه به اینکه کشور ما در حال توسعه اقتصادی است این امر بسیار تاثیر‌گذار خواهد بود.

همچنین یک کارشناس بازار سرمایه گفت: حضور و فعالیت حقوقی ها در بورس یکی از مولفه های تعادل بازار است که می تواند به فعال شدن بیشتر حقیقی ها در بازار کمک کند.

محمد قصری در گفتگو با تسنیم با اشاره به این که پس از رشد شاخص و قیمت سهام شرکتها در چند هفته گذشته در حال حاضر بازار در فاز اصلاحی به سر می برد گفت: پیش بینی می شود وضعیت متعادلی را تا پایان سال در بازار سهام شاهد باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در حال حاضر حجم و ارزش معاملات بورس نسبت به ماههای گذشته افزایش یافته است که البته بخشی از این نقدینگی به علت توقف نمادهای بانکی به عنوان یکی از صنایع بزرگ بورس محبوس شده و در بازار گردش ندارد.

وی اضافه کرد: در شرایط کنونی و با توجه به ورود بازار به فاز اصلاح و استراحت که ممکن است کوتاه مدت باشد به سهامداران توصیه می شود نسبت به اصلاح پرتفوی خود اقدام کنند و کماکان با دید بلندمدت در بازار حضور داشته باشند. کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: از سوی دیگر با توجه به رسیدن بازار به وضع متعادل و رو به رشد، شاهد حضور و فعالیت بیشتر حقوقی ها در بورس هستیم که این موضوع می تواند نکته مثبتی برای ماندگاری بیشتر نقدینگی در بورس باشد و نشان از این دارد که بازار ریزش زیاد و بلندمدتی نخواهد داشت.

برچسب‌ها: