مديرعامل شرکت « کاريزه بارايکدي » روسيه از مذاکره با ايران براي ساخت دکل حفاري در آبهاي عميق درياي خزر خبر داد و گفت: آمادگي داريم که پيشنهادات جديد را بررسي و همکاري را آغاز کنيم.به گزارش ايرنا، اکتشاف و توليد ميدان هاي نفتي و گازي ايران در درياي خزر با کندي پيش مي رود و يک دکل نيمه شناور (اميرکبير) در درياي خزر فعاليت است که منجر به اکتشاف ميدان سردار جنگل شد.عمق زياد آب در درياي خزر در نواحي جنوبي (موقعيت ايران ) به بيش از يک هزار متر مي رسد و نبود فناوري هاي لازم در ايران براي اکتشاف در آبهاي عميق، برنامه اکتشاف در اين مناطق جزو اولويت هاي اصلي و جاري قرار نگرفته است.
همچنين با توجه به اينکه بيشتر ميدان هاي نفتي و گازي ايران در خليج فارس و مناطق جنوبي کشور واقع شده، اکتشاف و توليد نفت در آنها بسيار ارزان است، تمرکز اصلي فعاليت صنعت نفت نيز در مناطق مزبور است.وزارت نفت با توجه به رفع تحريم ها و تسهيل مشارکت با شرکت هاي خارجي در نظر دارد که توسعه ميدان هاي نفتي در درياي خزر را در اولويت قرارداده و با تامين منابع مالي، دکل و فناوري هاي لازم براي حفاري در آبهاي عميق را جذب کند.
بر اين اساس، شرکت هاي روسي نيز که تجربه فعاليت در درياي خزر و آبهاي عميق را دارند، مذاکراتي را با ايران انجام داده اند.
«الکساندر ايلي چوف» مديرعامل شرکت « کاريزه بارايکدي » روسيه در گفت وگو با ايرنا درباره مشارکت در ساخت دکل در درياي خزر که داراي آبهاي عميق است، گفت: پيش از اين مذاکراتي را با طرف ايراني براي نصب سکو در آبهاي عميق درياي خزر که بيش از يک هزار متر عمق دارد، انجام شد که به نتيجه نرسيد.
وي درباره مشارکت روس ها براي ساخت دکل حفاري در درياي خزر، گفت: البته آمادگي داريم که پيشنهادات جديد را بررسي کرده و همکاري صورت گيرد.
مديرعامل اين شرکت روسي افزود: دفتر اين شرکت در بندر آستراخان روسيه در ساحل درياي خزر قرار دارد و تاکنون پروژه هايي را براي کشورهاي حاشيه اين دريا اجرا کرده است.
اين متخصص روسي، درباره امضاي قرارداد ساخت پنج دکل حفاري با ايران، گفت: بر اساس اين قرارداد، بخشي از تجهيزات در روسيه ساخته شده و سپس به بندرخرمشهر در ايران منتقل شده و تکميل مي شود.
به گزارش ايرنا، اين شرکت روسي، قرارداد ساخت پنج دکل حفاري دريايي با هدف اکتشاف و استخراج نفت در ميدان هاي نفتي و گازي خليج فارس را به ارزش يک ميليارد دلار با شرکت هاي ايراني امضا کرد.
اين قرارداد با حضور «سيداحسان موسوي» مديرعامل شرکت توسعه سازه هاي دريايي (تسديد) و «الکساندر ايلي چوف» مديرعامل شرکت «کاريزه بارايکدي» روسيه امضا شد.
85 درصد ارزش اين قرارداد يک ميليارد دلاري توسط شرکت روسي تامين مي شود؛ اين دکل ها در مدت دو سال در خرمشهر ساخته خواهد شد.
∎