به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،احد جاودانی افزود: حضور فعال بخشخصوصی و مردمنهاد در امور اجرایی فرهنگ و هنر، اقتصاد هنر را به سمت اقتصادی پایدار و مقاوم سوق میدهد.
وی با بیان اینکه رویکرد وزارت فرهنگو ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید، نظارتی-راهبری است، افزود: براساس سیاست واگذاری مؤسسات و مجتمعهای فرهنگی به بخشخصوصی، در سالهای اخیر تعداد قابل توجهی از این مکانها به انجمنهای فرهنگی-هنری مربوط واگذار شد. به عنوان نمونه در سال گذشته مجتمع فرهنگی بابل، تحت عنوان سینمای هنر و تجربه به یکی از کارگردانان مطرح استان واگذار شد.
جاودانی ادامه داد: با این اقدام فعالیتهای فرهنگی و هنری افراد با تسهیل بیشتری ادامه خواهد یافت، از سوی دیگر رونق اقتصاد هنر بهعنوان یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی، نیز نقش بسزایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: حضور فعال بخشهای خصوصی و مردمنهاد در امور اجرایی فرهنگ و هنر علاوه براینکه اقتصاد هنر را به سمت اقتصادی پایدار و مقاوم سوق میدهد، کالای فرهنگی را به عنوان یکی از ملزومات زندگی فردی و اجتماعی در بطن جامعه نهادینه میکند. از این طریق فرهنگ علاوه بر اثرگذاری در روح و روان، در بخش تجاری نیز اثرگذار خواهد بود.
مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی استان مازندران به بازگشایی انجمنهای هنری اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه برخی از انجمنهای فرهنگی هنری مانند شعر و ادبیات، داستاننویسی، موسیقی و تأتر در دولت پیش منحل شده بودند که خوشبختانه در دوره جدید احیاء شده و هنرمندان با ساماندهیشدن در آنها میتوانند فعالیتهای خود را ادامه دهند.
وی ساخت مجتمع فرهنگی-هنری در شهرستانهای استان را یکی دیگر از اقدامات انجامشده برشمرد و گفت: برخی شهرها مانند میاندورود، فریدونکنار، کلاردشت و رامسر از داشتن مجتمع و مرکز فرهنگی-هنری محروم بودند به همین دلیل یکی از اولویتهای ادارهکل ارشاد استان ساخت و بهبهرهبرداری رساندن این قبیل مکانها است.
جاودانی تصریح کرد: متأسفانه از 15 سینمای استان، 7 سینما غیرفعال بود. راهاندازی این سینماها و همچنین بسترسازی برای ساخت سینماهای بیشتر از اولویتهای کاری است. بنا بر این ضرورت، اقدامات مناسبی برای حمایت از ساخت سینما در پاساژها و مراکز تجاری استان طراحی و اجرا شده است. به عنوان مثال در یکی از مراکز تجاری استان مجوز ساخت 4 سینما صادر شده است.
به گفته وی از سوی دیگر با مجهز کردن سالنهای آمفیتأتر به سیستم پخش فیلم، از این پس در اوقات فراغت این سالنها، به عنوان سینما در اختیار عموم قرار خواهند گرفت.
وی در ادامه با اشاره به لزوم گسترش تعامل با مراکز دینی و ائمهجماعات سطح استان، گفت: بسیاری از فعالیتهای انجامشده در این مراکز پراکنده بود بههمین دلیل ساماندهی فعالیتهای فرهنگی-مذهبی در دستورکار قرار گرفت.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران همچنین گفت: از سوی دیگر همکاری بسیار نزدیکی با کانون مساجد شکل گرفت و بر همین اساس کتابخانههای مساجد رونق بیشتری گرفت. از سوی دیگر جشنوارههای متعددی نیز با موضوعات مختلفی مانند قرآن و عترت برگزار شد.
∎