به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سال گذشته ایستگاه دوازدهم مسابقات شطرنج ابنسینا به میزبانی دانشگاه بوعلیسینا برگزار شد و هنوز این مسابقات در سایت فدراسیون جهانی گنجانده نشده بود. از چند ماه قبل رئیس هیئت شطرنج همدان درباره عدم همکاری مسئولان دانشگاه بوعلی و سایر مسئولان ورزشی مبنی بر برگزاری خوب این مسابقات هشدار داد و در نتیجه بعد از قطع همکاری با دانشگاه بوعلی، قرار بر این شد تا مسابقات امسال در سالن 6 هزار نفری انقلاب همدان برگزار شود.
از سویی گنجانده شدن این مسابقات بینالمللی در تقویم و سایت فدراسیون جهانی سبب سرازیرشدن شطرنجبازان مطرح خارجی به همدان شد تا همین مسئله حتی تعجب اهالی فدراسیون شطرنج و شخص مهرداد پهلوانزاده رئیس فدراسیون را در پی داشته باشد.
مسئولان شطرنج کشور از پاسخ مثبت استاد بزرگان دنیا از جمله "آلکسی شیروف" به حضور در رقابتهای بینالمللی شطرنج ابنسینا شگفت زده شدهاند، در حالیکه استاد بزرگ سایر کشورها از جمله استاد بینالمللی کشور روسیه نیز پس از ثبت نام راهی همدان شد.
اگر چه مسابقات با مشکلات عدیده مالی آغاز و رئیس هیئت شطرنج هم بارها درباره کمبود منابع مالی هشدار داد، اما هیجان بالای رقابتها با حضور استاد بزرگانی چون آلکسی شیروف، احسان قائممقامی و غیره تنور بازیها را داغ کرده تا بلکه در کوران مسابقات مسئولان کمی جدیتر به حمایت مالی از این رویداد مهم بیندیشند.
فضای سالن کمک بیشتری به برگزاری بهتر مسابقات کرد
رئیس هیئت شطرنج همدان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره برگزاری این دوره از مسابقات اظهار داشت: امسال مسابقات در فضایی متفاوت برگزار میشود و رقابت بزرگان در فضای باز سالن 6 هزار نفری انقلاب در برگزاری بهتر و باکیفیتتر این رویداد کمک شایانی کرده است.
احمد علیبابایی افزود: امسال برای برگزاری مسابقات ابنسینا با مشکلات زیادی روبرو بودیم و شاید مهمترین آن تأمین منابع مالی بود. هنوز هم آنچنان که باید خیال هیئت شطرنج همدان بابت تأمین جوایز مسابقات آسوده نیست و امیدواریم مسئولان استان ما را مورد حمایت جدی خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه این رقابتها در 9 دوره به روش سوئیسی برگزار میشود، تصریح کرد: در پایان این دوره به نفرات برتر جوایزی ارزنده اهدا میشود که پاداش نفرات اول تا سوم به ترتیب 90، 70 و 50 میلیون ریال در نطر گرفته شده است.
رئیس هیئت شطرنج همدان بیان کرد: بدون تردید حضور نفراتی چون استاد بزرگ شیروف، استاد بزرگ ویتالی سیووک، استاد بزرگ سرگئی تیویاکوف، استاد بزرگ احسان قائممقامی و دیگر نفرات نامی در همدان به رشد این رشته ورزشی کمک بسیاری میکند و امیدواریم مسئولان ما را در برگزاری هرچه بهتر این رویداد مهم حمایت کنند.
علیبابایی با اشاره به اینکه شطرنجبازان اوکراین، روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان، گرجستان، تاجیکستان، هلند، عراق، ارمنستان، ترکیه، روسیه، برونئی و لتونی در این رویداد با نفرات ایرانی به رقابت پرداختهاند، عنوان کرد: گنجانده شدن این رویداد مهم در تقویم جهانی فدراسیون به جذابیت این مسابقات افزوده و ما باید قدر این فرصت را بیش از گذشته بدانیم.
پیشتازی شطرنجباز ارمنستانی
رئیس هیئت شطرنج استان همدان درباره نتایج این دوره از مسابقات گفت: تا پایان دور ششم مسابقات، شطرنجبازی از کشور ارمنستان در جایگاه نخست ایستاده است.
وی با بیان اینکه در این دوره از مسابقات 64 نفر در جدول A و 236 نفر در جدول B حضور دارند، عنوان کرد: در گروه A این رقابتها شطرنجبازان دارای ریتینگ بالای 2 هزار و 110 جهان حضور دارند و گروه B نیز متعلق به شطرنجبازان دارای ریتینگ زیر 2 هزار و 100 جهان است. استاد بزرگان شطرنج جهان در گروه A حضور دارند.
علیبابایی تصریح کرد: در پایان دور ششم و در گروه A هووانس کاووسیان از کشور ارمنستان با امتیاز پنج، جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است و در گروه B نیز ایلیا زمردیان با 6 امتیاز صدرنشین است.
وی افزود: در گروه A هویکهای راپتیان با 4.5 امتیاز از کشور ارمنستان، الکسی شیروف با 4.5 امتیاز از کشور لتونی، ویتالی برناتسکی با 4.5 امتیاز از اوکراین و احسان قائممقامی با 4.5 امتیاز از ایران چهار نفر بعدی جدول هستند.
رئیس هیئت شطرنج استان همدان گفت: در گروه B نیز که به روش شتاب برگزار میشود سجاد موسوی با 5/5 امتیاز از خراسان رضوی، رضا روزبیان با 5.5 امتیاز از تهران، علی نصیری با 5.5 امتیاز از اصفهان و حسن مهدوی با 5.5 امتیاز از قزوین بعد از ایلیا زمردیان چهار نفر برتر تا پایان دور ششم هستند.
وی تأکید کرد: سال گذشته فقط شطرنجبازان 6 کشور خارجی در این رقابتها حضور داشتند اما درج این رقابتها در تقویم 2016 سایت فدراسیون جهانی شطرنج سبب شد تا امسال استقبال کشورهای خارجی به بیش از 2 برابر سال قبل برسد.
تأثیر مستقیم ابنسینا در پیشرفت شطرنج
علیبابایی در ادامه با اشاره به تأثیر مستقیم برگزاری اینگونه مسابقات به رشد شطرنج در منطقه، اظهار داشت: هدف ما تبدیل شدن به قطب شطرنج غرب کشور است و با داشتن استعدادهای درخشان در این رشته، رسیدن به این هدف دور از دسترس نیست.
وی گفت: شطرنج همدان به دنبال تبدیل شدن به رشتهای همگانی و فراگیر است و بر این اساس ارتقای سطح فنی و علمی مربیان با برگزاری رویدادهای مختلف ملی و فراملی و همچنین کارگاههای حرفهای بسیار ضروری به شمار میرود.
رئیس هیئت شطرنج همدان بیان کرد: شطرنج استان از مربیان باتجربه و با دانش برخوردار است که در صورت ایجاد بسترهای لازم میتوانیم زمینه تحولات بزرگ را در این رشته فراهم کنیم.
انتهای پیام/
∎