شناسهٔ خبر: 14948773 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

معاون وزیر جهاد کشاورزی در قم:

۱۴ میلیون تن تولید گندم داشتیم/کشت برنج فقط در گیلان و مازندران آزاد است/رکورددار تولید شکر هستیم

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در امر تولید شکر در کشور بدون افزایش سطح زیر کشت، رکورد تولید این محصول در ۹۵ سال اخیر در دو سال گذشته زده‌شده است چراکه در سال ۹۴ یک و چهاردهم میلیون تن و در سال ۹۵ میزان یک و نیم میلیون تن شکر در کشور تولید شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، عباس کشاورز در مراسم افتتاح 48 پروژه بخش کشاورزی که ظهر امروز به مناسبت هفته دولت در قم برگزار شد، اظهار داشت: در کشور دو مشکل اساسی اشتغال و کمبود منابع آب وجود دارد که حل هرکدام از این دو مشکل کار آسانی نیست و به‌منظور دستیابی به یک تعادل ملی باید این دو مشکل را حل کرد.

معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی افزود: مشکل آب ناشی از بی‌تدبیری مدیریت آب در کشور است چراکه مسئولان تنها مسئله آب را از دید هیدرولوژی بررسی کرده‌اند اما علمای اکولوژی آبی معتقدند که انسان حق بهره‌برداری 60 درصد از آب را دارد و این در حالی است که در بهره‌برداری از آب تقریباً به 84 درصد رسیده‌ایم.

کشاورز بابیان اینکه در بهره‌برداری از آب، مردم و کشاورزان در این مسئله نقشی نداشتند، گفت: کشاورزان بدون اجازه مسئولان دولتی کاری انجام نمی‌دهند و این مسئله یک اتفاق کوتاه‌مدت و میان‌مدت نیست و بی‌تدبیری و زیاده‌خواهی عامل این مسئله بوده است.

وی بابیان اینکه بابیان اینکه در سال جاری در حوزه کرخه 46 درصد بارندگی بیشتر داشتیم، افزود: مشکل دوم کشور آب زیرزمینی است در مورد آب زیرزمینی بحران آن درک نمی‌شود درحالی‌که بحران آن بسیار عمیق‌تر از آب سطحی است.

معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی بابیان اینکه دولت تدبیر و امید تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی را مدنظر قرار داده است، تصریح کرد: در دولت‌های گذشته این تعادل بخشی مدنظر مسئولان نبود و باید اذعان کرد که مشکل آب جدی است اما اگر باتدبیر عمل کنیم این مشکل قابل مدیریت است بسیاری از کشورها این مشکل را داشتند اما با تدبیر و تطبیق نسخه‌ها با واقعیت‌ها توانستند مشکل آن را حل کنند.

کشاورز بابیان اینکه بزرگ‌ترین و مشکل‌ترین پروژه پیش روی دولت تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی است، گفت: در ابتدا باید راه‌حل مشکلات را ارائه کرده سپس  مساعدت و رفع نگرانی کنیم درنتیجه می‌توان کشاورزی پیشرفته ، کارآمد و با تولید بالا داشت درصورتی‌که بر روی آب کشور در بخش کشاورزی مدیریت صورت گیرد.

معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به  تولید گندم با دو و نیم میلیون هکتار سطح زیر کشت در سال جاری گفت: در سال جاری با تلاش کشاورزان و اقدام مسئولان نزدیک به 14 میلیون تن تولید گندم داشتیم همچنین نسخه اقتصاد مقاومتی را برای 9 محصول انتخاب کرده‌ایم 94 درصد واردات ما طی سال‌های گذشته از 8 محصول بوده است.

کشاورز بابیان اینکه در دو سال گذشته در زمینهٔ گندم دیگر مشکلی نداریم، افزود: در امر تولید شکر در کشور بدون افزایش سطح زیر کشت، رکورد تولید این محصول در 95 سال اخیر در دو سال گذشته زده‌شده ‌چراکه در سال 94 یک و چهاردهم میلیون تن و  در سال 95 میزان یک و نیم میلیون تن شکر در کشور تولیدشده است.

وی بابیان اینکه باید تولید صیفی‌جات و سبزی باید به‌صورت گلخانه‌ای انجام گیرد، افزود: با آبیاری میکرو می‌توان میزان برداشت محصولات کشاورزی را به میزان قابل‌توجهی افزایش داد همچنین کشت برنج به‌جز در گیلان و مازندران نباید حمایت شود.

معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی بابیان اینکه در سه سال گذشته قیمت محصولات کشاورزی هیچ افزایشی نداشته است، خاطرنشان کرد: غیر از گندم، جو ، یونجه و سیب‌زمینی سایر محصولات باید با نشاء کاشته شود چراکه برای کشور صرفه‌جویی آب و برای کشاورزان صرفه‌جویی تولید دارد.

کشاورز با تأکید بر استفاده از سیستم‌های مدرن درزمینهٔ کشاورزی گفت: با آبیاری مدرن می‌توان میزان تولید محصولات را افزایش داد همچنین کشاورزان شوری آب را در منطقه کشت محصول کنترل کنیم و در صورت مشاهده شوری باید آب بیشتری به محصول بدهیم که از شوری محصول جلوگیری کنیم.

معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر بالا بردن بهره‌وری آب افزود: در سطح کشور و استان قم باید استفاده از کنتور حجمی گسترش یابد چراکه استفاده از این کنتورها سبب بهره‌وری بیشتر و پایین آمدن مصرف برق می‌شود.

انتهای پیام/