شناسهٔ خبر: 14948016 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

زدودن بی‌سواد قرآنی با طرح نهضت قرآن‌آموزی در استان امکان‌پذیر است

گروه فعالیت های قرانی :استاندار آدربایجان شرقی اظهار کرد: با توجه به نیازهای جامعه به قرآن کریم، اجرای طرح نهضت قرآن‌آموزی در استان می‌تواند تبریز را که به شهر بدون گدا و به استان بدون معتاد قرآنی معروف است به استان بدون بی‌سواد قرآنی نیزمبدل سازد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآنی (ایکنا) از اذربایجان شرقی، امروز هفتم شهریورماه، اسماعیل جبارزاده استاندار استان با حضور در مراسم اختتامیه سی‌ونهمین دوره مسابقات قرآنی استان، با ابراز خوشحالی از حضور در جمع قرآنیان استان، گفت: شما بزرگواران قاریان، حافظان، حاملان قرآن کریم، افرادی منتخب از جانب خداوند هستید .

وی ادامه داد: خوشا به حال افرادی که در خدمت کلام وحی هستند و انس با آن جز برنامه‌های زندگی خود هستند که این انس با قران موجب خروج انسان از ظلمات و هدایت به نور می‌شود.

جبارزاده با بیان اینکه قرآن حلال همه مشکلات فردی و اجتماعی انسان است گفت: قرآن علاوه بر اینکه حافظ امت اسلامی است بلکه علاج دردها نیز است.

وی تاکید کرد: مسلمانان جهان باید به تهدیدات امروزه توه نمایند و با تمسک به قرآن و اهل بیت(ع) خود را در منجلاب و فتنه‌های دشمن نیاندازند.

استاندار استان با اشاره به اینکه ضعف،ذلت و عقب‌ماندگی مشاهده شده در دنیای اسلام ناشی از، دوری از قران و اهل‌بیت(ع) است، گفت:همه مردم کشور‌های اسلامی به قرآن کریم و اهل‌بیت(ع) نیاز دارند و نباید از آن دوری کنند.

وی همچنین اضافه کرد: ولی‌فقیه مسلمین خود فردی قرآنی و مفسر در این زمینه است تأکیدان فراوانی به انس با قران در جامعه داشته‌اند و ایشان با این طریق تا به امروز پرچم‌دار نهضت قرانی هستند.

جبارزاده به برگزاری مسابقات قرآنی در کشور اشاره کرد و گفت: این مسابقات به جهت ماهیت رقابتی آن باعث ارتقاء توانمندی قاریان و حافظان شده و از این رو همیشه فرزندان عزیز و غیور این کشور در مسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران وسایر کشور‌ها مقام برتری را کسب می‌کنند.

وی به ایجاد تعامل و همدلی تمامی نهادها در زمینه قرآن با یکدیگر تأکید کرد و ادامه داد: با توجه به نیازهای جامعه به قرآن کریم باید از ظرفیت علاقه‌مندی سطح اقشار ملت بهره ببریم.

استاندار آذربایجان‌شرقی همچنین در خصوص لزوم استفاده از پتانسل مسابقات قرآن در جامعه توصیه کرد: فعالیت‌های قرآنی از طرف سازمان اوقاف امور خیریه نه تنها از طریق مسابقات قرآنی امکان پذیر است بلکه انتظار می‌رود با همدلی و همکاری کلیه دلسوزان و کادر اجرایی محافل قرآنی نسبت به برنامه‌ریزی نیزاقدام لازم صورت گیرد.

وی به چند نکته در زمینه ایجاد زیرساخت‌های قرانی در جامعه اشاره کرد و گفت: توجه به پتانسیل امامزادگان و بقاعء متبرکه با برگزاری محافل قرآنی در آن‌ها و همچنین تشویق خیرین و واقفان به وقف قرآن یکی از این راه‌ها است.

جبارزاده ادامه داد: ایجاد سازگار مناسب برای فعالیت های قرآنی مساجد از طریق هیئت امنا و توانمدان قرآنی، پیگیری احداث دانشکده علوم قرانی، حمایت اداره اوقاف و امور خیریه از موسسات مردمی استان در جهت ترویج قران، ارتقا سطح برگزاری مسابقات از نظر تبلیغ و ترویج افزایش تعداد متسابقین و برگزاری همایش‌ها سمینارها و همایش مسابقات قرآن از جمله زیرساخت‌های مورد نیاز در جامعه است.

وی در خصوص اینکه برگزاری توصیه‌های تلاوت قرآنی در مساجد هر روز یا هر هفته در یک نقطه شهری با حمایت اداره اوقاف و اداره کل ارشاد اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی و سایز متولیان امور قرآنی می‌تواند موثر در این امر باشد.

استاندار آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: اهتمام در نخبه‌پروری قرآن در کنار اآموزش روخوانی ،روان خوانی،تجوید، صوت و لحن تفسیر قرآن کریم باید صورت گیرد.

وی در پایان به اهمیت و نقش خانواده‌ها در این زمینه تأکید کرد و گفت: امید است خانواده‌ها در وهله اول خودشان و سپس فرزندانشان را با تمسک به آیات کلام وحی و عمل به احکام آن بیمه کنند.

این مسئول دولتی در پایان سخنرانی خود ابراز تمایل به تصویب پروژه نهضت قران آموزی در استان نشان داد و گفت: بدین ترتیب شهراولین‌ها همانند اینکه به شهر بدون گدا و به استان بدون معتاد متجاهر معروف است به استان بدون بی‌سواد قرآنی نیز یاد شود.