شناسهٔ خبر: 14945257 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: هدانا | لینک خبر

بیانیه نمایندگان شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی درباره مشکلات این حوزه‌

صاحب‌خبر -

در این بیانیه که خطاب به وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر شده، نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشجویی کشور در شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،  مواردی از مشکلات موجود در زمینه نشریات دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را به صورت سرفصل وار بیان کرده‌اند که بخشی از آنها به شرح زیر است:

دخالت اشخاص حقیقی و حقوقی دانشگاهی مانند اساتید، مسئولین و نهادهای دانشگاهی و بیرون از دانشگاه در محتوای نشریات (نقض ماده 27 دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی)

حمایت سلیقه ای و نامتوازن مادی و معنوی از نشریات گوناگون. (نادیده گرفتن مفاد مندرج در ماده 28 دستورالعمل و تبصره آن)

 دخالت های متعدد و متنوع نهادهای فاقد صلاحیت و غیردانشگاهی در خصوص نشریات.

ایجاد محدودیت ها و ممنوعیت های خودسرانه و غیرقانونی. (نقض ماده 48 دستورالعمل)

رسیدگی به تخلفات نشریاتی در کمیته انضباطی بدون رعایت ترتیبات قانونی مندرج در مقررات و تهدیدهای مکرر به برخورد با فعالین نشریاتی در کمیته های انضباطی. (نقض ماده 39 دستورالعمل و تبصره 1 ماده 4 شیوه نامه اجرایی انضباطی دانشجویان)

اعمال سیاست های سخت گیرانه و تنگ نظرانه درباره نشریات دانشجویی

عدم برگزاری جلسات کمیته ناظر در مواعد مقرر. (نقض ماده 5 دستورالعمل)

عدم رعایت مواعد قانونی برای رسیدگی به امور نشریات و به عنوان مثال طولانی بودن پروسه صدور پروانه امتیاز انتشار. (نقض ماده 21 دستورالعمل)

عدم ارسال نشریات به چاپخانه ها برای انتشار و یا ارسال نشریات با تأخیر بسیار که موجب سوخت شدن مطالب نشریه می شود. (نادیده گرفتن مفاد مندرج در ماده 28 دستورالعمل و تبصره آن)

کیفیت چاپ بسیار پایین نشریات در چاپخانه های طرف قرارداد.

چاپ با تیراژ پایین نشریات در برخی دانشگاه‌ها.

عدم استقرار اماکن خاص برای عرضه یا فروش نشریات در دانشگاه، مراکز درمانی، خوابگاه ها و دیگر اماکن دانشگاه. (نقض تبصره 6 ماده 1 دستورالعمل)

عدم برگزاری منظم کلاس های آموزشی و یا برگزاری کارگاه های آموزشی با کیفیت پایین. (نقض بند 6 ماده 6 و تبصره ماده 15 دستورالعمل)

الزام برخی نشریات به چاپ برخی مطالب و یا تصاویر توسط بعضی مسئولین و نهادهای دانشگاهی. (نقض ماده 27 دستورالعمل)

عدم صدور پروانه انتشار به صاحب امتیازی اشخاص حقیقی در برخی دانشگاه ها و عدم صدور پروانه انتشار به صاحب امتیازی اشخاص حقوقی در بعضی دانشگاه های دیگر. (نقض ماده 13 دستورالعمل)

تصویب مصوبات و تصمیمات خاص داخلی در برخی دانشگاه ها برای رسیدگی به امور نشریات. (نقض ماده 48 دستورالعمل)

عدم تمکین مسئولین دانشگاهی از مقررات موجود و مصوبات شورای مرکزی ناظر در بسیاری از دانشگاه ها.

عدم ارسال صورت جلسات کمیته های ناظر و دو نسخه از نشریات توسط دانشگاه ها به شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارتخانه. (نقض تبصره 2 ماده 5 و تبصره ماده 23 دستورالعمل)

ایجاد محدودیت های غیرقانونی برای انتخاب نام و یا زبان و یا قطع و یا شیوه انتشار (به صورت چاپی یا الکترونیک) نشریات.

و نهایتا مهم تر از همه اینکه در یک کلام، استقلال نشریات دانشجویی در اداره خود و نگارش آزادانه مطالب و انتشار سراسری آن در سطح دانشگاه و ...،  به انواع و اشکال مختلف پایمال می‌شود.