شناسهٔ خبر: 14944080 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی:

سند مشارکت مردمی در استان مرکزی تدوین شد

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی از تدوین سند مشارکت مردمی و سند کنترل اجتماعی در استان مرکزی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، غلامرضا فتح‌آبادی صبح امروز در آئین افتتاحیه دومین دوره آموزشی سازمان‌های مردم‌نهاد استان مرکزی با اشاره به اهمیت فعالیت‌های داوطلبانه مردم و تاثیر آن در جامعه اظهار داشت: استان مرکزی در راستای نهادینه کردن فرهنگ مشارکت‌های مردمی و توانمندسازی سازمان‌های مردم‌نهاد اقدامات موثری را انجام داده است که از جمله آنها تدوین سند مشارکت مردمی، تعیین مشاوران داوطلب برای دستگاه‌های اجرایی و فرمانداری‌ها و ایجاد رشته مدیریت سازمان‌های مردم‌نهاد با همکاری دانشگاه‌های استان است.

وی افزود: یکی دیگر از اولویت‌های کاری سازمان‌های مردم نهاد افزایش تعامل با شورای اسلامی است چرا که در حال حاضر 41 سند در شورای اسلامی تعریف شده که 9 بند آن به صورت مستقیم در ارتباط با سازمان‌های مردم‌نهاد است و باید به این مهم توجه بیشتری شود.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی تصریح کرد: با توجه به تدوین سند کنترل اجتماعی در استان مرکزی، 60 دستگاه تاکنون در این حوزه حضور یافته و روی مسائل آموزشی، پیشگیری و توانمندسازی این حوزه اقداماتی انجام شده همچنین سند توسعه فرهنگی نیز با مشارکت 45 دستگاه تدوین شده و 7 برنامه کلیدی این سند درحال پیگیری است.

فتح‌آبادی خاطرنشان کرد: یکی از این برنامه‌های کلیدی این سند، برگزاری هفته فرهنگی شهرستان‌ها بود که در 11 شهرستان استان مرکزی هفته فرهنگی با 20 هزار برنامه اجرا شد.

وی بیان داشت: سازمان‌های مردم نهاد یکی از اولویت‌های کاری خود را بسترسازی و توسعه مشارکت‌های مردمی در امور، نهادینه کردن فعالیت‌های داوطلبانه مردمی و ضابطه‌مند شدن این فعالیت‌ها قرار داده است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی ادامه داد: همچنین ارتقا دانش و آگاهی سمن‌ها و جلب توجه دولت به عملکرد سمن‌ها از دیگر اولویت‌های کاری سازمان‌های مردم نهاد است که در استان مرکزی تلاش‌های بسیاری در راستای توسعه این امور انجام شده و خوشبختانه افزایش مشارکت ‌های داوطلبانه مردمی را در استان به دنبال داشته است.

100 هزار نفر در استان مرکزی تحت پوشش سازمان‌های مردم نهاد هستند

فتح‌آبادی عنوان کرد: در حال حاضر در استان مرکزی 10 هزار نفر به صورت مستقیم و 100 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم تحت پوشش برنامه‌های سازمان‌های مردم‌نهاد استان قرار دارند و خوشبختانه روند ثبت سازمان‌های مردم نهاد در این استان رو به افزایش است.

وی افزود: طبق آمار گرفته شده از ثبت سمن‌ها در استان مرکزی می‌توان گفت که 61 درصد از سمن‌های استان در 10 سال اخیر تشکیل شده‌اند که 42 درصد از آنها در دولت یازدهم بوده و این امر نشان‌دهنده ثبت سالانه حدود 19 سمن به صورت میانگین در استان مرکزی است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی با اشاره به اهمیت وجود خانه سازمان‌های مردم‌نهاد در استان مرکزی گفت: استان مرکزی تنها استان دارای خانه سازمان‌های مردم نهاد در کشور است که این امر اهمیت ویژه‌ای در تاثیر این نهادها در جامعه و تقویت ابعاد اجتماعی دارد و باید مورد توجه قرار گیرد.

فتح‌آبادی ادامه داد: نرخ مشارکت‌های عام مردمی در کشور 24 درصد و مشارکت‌های خاص چهار درصد است و این در حالی است که نرخ مشارکت مردمی در دنیا حدود 76 درصد بوده و این آمار مشارکت پایین مردم در ایران را نشان می‌دهد بنابراین باید با تقویت ابعاد مختلف مشارکت‌های مردمی و تقویت سازمان‌های مردم نهاد در کشور فرهنگ مشارکت داوطلبانه را در بین مردم نهادینه کنیم.

وی عنوان کرد: اقدامات دیگری نیز در این راستا انجام شده که واگذاری بازرسی‌های کلیدی استانداری در حوزه اجتماعی و سلامت به سمن‌ها برای حضور ویژه آنان در حوزه اجتماعی و سلامت استان است که تاکنون بازرسی از 400 مطب عمومی و خصوصی پزشکان و 150 مدرسه انجام شده که این امر سبب رفع 70 درصد مشکلات این حوزه شده است.

انتهای پیام/