
هاي توليدي تكوين الكترونيك و سام الكترونيك شده است، نمود. وي در رابطه با تلاش سامسونگ الكترونيك براي توليد محصولات مطابق خواست مصرف كنندگان گفت، "ما الهام بخش فردايي بهتر با تكيه بر تكنولوژي خلاق بواسطه درك عميقي از نيازها و خواسته هاي مشتريانمان مي باشيم" وي با اشاره به جمعيت جوان و دانش آموخته ايران ابراز اميدواري نمود كه با راه اندازي اين كارخانه، كارآفريني، ايجاد شغل و تقويت مهارتهاي تخصصي مهندسان ايراني ميسر شود. مدير منطقه خاورميانه و شمال آفريقاي سامسونگ الكترونيك همچنين گفت "شركاي تجاري سامسونگ، سام الكترونيك و تكوين الكترونيك به دليل توانايي هاي بي نظير ۲ منطقه اي خاورميانه استفاده « هاب » و توان رقابتي كه دارند اين فرصت را خواهند داشت از فرصت تبديل به نمايند".
در ادامه اين مراسم، آقاي مهندس مس فروش، رياست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در سخناني با اشاره به تاسيس اين كارخانه در زماني كوتاه ابراز داشت "حتي براي من هم كه سالها سابقه صنعت داشتم، وقتي اين گروه چنين تعهدي دادند كه طي مدتي كوتاه چنين كارخانه اي را راه اندازي كنند، تعجب كردم" وي همچنين گفت "اين كارخانه كه يكي از مصاديق اقتصاد مقاومتي است در مبحث مديريت واردات سازگار با سياست هاي وزارتخانه است. در پايان سخنانش، مهندس مس فروش، با توجه به تلاش مجموعه وي ابراز اميدواري كرد كه تعميق ساخت داخل، با سرعت همين ساخت كارخانه توسط گروه توليدي سام پيگيري و انجام گردد.
آخرين سخنران، وزير صنعت، معدن و تجارت، آقاي مهندس نعمت زاده بود. وي طي سخناني ضمن تشكر از پايبندي مجموعه توليدي سام، اعم از مديران و كاركنان به عهدي كه كرده بودند ابراز داشت باور كنيد هيچ كشوري پيشرفت نميكند مگر با از خودگذشتگي مردمانش. وزير صنعت، معدن و تجارت در سخناني در رابطه با سوابق تجارت ايران و صادرات گسترده اي كه كشورمان در احاطه بر بازارهاي منطقه در ازمنه گذشته داشته، ابراز اميدواري كرد كه با اهتمام مردم و دولت، دوباره دوران اوج صادرات به كشور بازگردد. او گفت: راه اين پيشرفت از صنعتي شدن تمام فرآيندها ميگذرد، صنعت اگر فعال شود، نه تنها يك بيكار نخواهيم داشت بلكه ناگزير از وارد كردن متخصص خواهيم بود. همچنين وي در بياناتي در رابطه با صنعت لوازم خانگي ابراز داشت: "اين واحد يكي از آن نتايجي است كه ما از برنامه ريزي ها به آن رسيده ايم" تكليف شركتها به اين كه بايد برندها در ايران ساخته شود، اين كه بايد در كشور توليد شود. وي در پايان بر برنامه هاي صادراتي واحدهاي توليدي تاكيد نمود.
در حاشيه اين مراسم افتتاح، خبرنگاري از تاريخچه مجموعه پرسيد در پاسخ به ايشان حميدرضا هاشم نيا، رئيس هيئت مديره شركت هاي تكوين الكترونيك، سام الكترونيك و سام سرويس گفت: بخشهاي توليدي مجموعه سام، شامل شركتهاي توليدي سام الكترونيك، تكوين الكترونيك كه از اواخر سال ١٣٧٥ با دريافت مجوزهاي موردنياز شروع به ساخت كارخانه سام الكترونيك در كيلومتر ١٤ جاده كرج نمود. وي اضافه نمود: با گذشت زمان و اجراي طرحهاي توسعه اي كارخانه، زمينهاي مجاور با عزم توليد لوازم خانگي به كارخانه اوليه الحاق شد اما با توجه به گران شدن نفت، افزايش واردات و همچنين زمزمه هايي مبني بر قراردادهاي تعرفه ترجيحي با برخي از كشورها، امكان توليد لوازم خانگي ميسر نشد و ساختمانهاي ساخته شده به منظور طرحهاي توسعه اي تلويزيون و نمايشگر كامپيوتري مورد استفاده قرار گرفت. با فرونشستن تب تند مرزهاي باز، مجدداً آرزوي پيگيري و اجراي طرحهاي توسعه اي و توليد لوازم خانگي به مجموعه بازگشت و بهمين دليل، بسرعت خطوط توليدي جاروبرقي نصب و متعاقباً تاسيس و نصب خطوط توليدي لباسشويي و يخچال تلويزيون، مانيتور، جاروبرقي، لباسشويي، يخچال و CKD در دستوركار قرار گرفت. امروز بحمدالله خطوط ۳ سايدباي سايد راه اندازي شده و مجموعه آمادگي كامل براي اضافه نمودن محصولات بعدي را هم پيدا نموده است.
در رابطه با حمايت هايي كه در راه توليد از اين شركت شده است، حميدرضا هاشم نيا بيان داشت: اگر منظورتان حمايت هاي خاص و وام هاي تبصره اي است، حتي يك وام و يك ريال به ما تخصيص داده نشد. اما لطف دوستاني كه دلشان براي توليد مي تپد هميشه شامل مجموعه بوده است. گروهي از مسئولين در دولت هاي مختلف، دغدغه كارآفريني و افزايش عمق داخل محصولات ايراني دارند آنها بعنوان يك وظيفه ملي، در چهارچوب قوانين و مقررات موجود كشور، از كارآفرينان حمايت ميكنند. خارج از اين بزرگواران حمايت ديگري واقعا از مجموعه ما نشده است، وام هاي گران بانكها، مشكلات تامين و انتقال ارز، مشكلات حمل و نقل و همچنين تامين سرمايه، ركود، تورم و افت و خيزهاي مديريت نشده نرخ ارز دغدغه هميشگي كارآفرينان است، براي ما هم هميشه اين دغدغه ها وجود داشته. اشكال روند توليدكنندگي در ايران شايد اين باشد كه كارآفرينان واقعي هميشه اميدوارند كه مسئولين مختلف، آن كساني كه بايد فراهم كننده فضاي آزاد رقابتي و بازار عرضه و تقاضا باشند، همه را به يك چشم نگاه كنند، زمين بازي را براي تمام شركتها يكسان
كنند.
از يعقوب قائمي، عضو هيئت مديره شركتهاي تكوين الكترونيك و سام الكترونيك پرسيده شد كه دليل مجموعه در انتخاب سامسونگ براي همكاري چه چيزي بوده است، وي گفت: حتما ميدانيد كه نزديك به ٢٣ سال است كه ما با سامسونگ همكاري تنگاتنگ داريم و قريب به ٢٠ سال است كه محصولات سامسونگ را در ايران توليد ميكنيم. از نظر توان توليد و چشم انداز مشتركي كه براي بهبود وضعيت بازار، تنوع محصولات، قدرت مراكز تحقيق و توسعه و آينده نگري، حتي ٢٣ سال پيش كه سامسونگ بزرگترين شركت كره اي و برند هفتم دنيا نبود هم پيشتاز بود. امروز هم با وجوديكه سامسونگ بزرگترين و قدرتمندترين برند لوازم صوتي، تصويري و خانگي دنياست، همانقدر مشتاق است كه آن سالها تشنه توليد محصول براساس ذائقه و تمايل مصرف كننده بود. من فكر ميكنم انتخاب سامسونگ، انتخاب بهينه بوده است. البته اين را هم بايد حتما اضافه كنم كه در سالهاي اول همكاري، وقتي كه سامسونگ فشار ما را براي كاهش واردات و شروع توليد ميديد، از ترس اينكه در فضاي غيررقابتي آن سالهاي بازار تلويزيون ما در كيفيت سخت گير نباشيم، خيلي استقبال نميكرد، حتي در مذاكره ميگفتند كه توليد بايد با استاندارد سامسونگ انجام شود، اين پيروي از استاندارد باعث ميشود كه برايتان كالا گرانتر تمام شود و زيان كنيد. بعد از مدتي كه ديدند ما در حفظ كيفيت از آنها بيشتر وسواس داريم، راضي شدند و كم كم، سطح همكاري به اينجايي رسيده كه ميبينيد. سامسونگ، دارند و من اميدوارم كه تا سال آينده، مدل R&D تكوين الكترونيك و سام الكترونيك توافق همكاري براي خاص بازار خاورميانه با اطلاعات بدست آمده از همين مركز تحقيق و توسعه ايران بتوانيم به بازار عرضه كنيم، در مورد قالب سازي، تعميرات دستگاه ها، انتقال تكنولوژي، آموزشهاي دوره اي تكنيكال، پروسه و سيستم به مهندسان ايراني همزمان با مهندسان كره اي انجام ميشود بهمين دليل است كه مديران ارشد سامسونگ ۴ هميشه ميگويند كه هاب توليد سام الكترونيك و تكوين الكترونيك، دقيقا مشابه آن چيزي است كه در كره دارند. از طرف ديگر، وقتي شما برندي را توليد ميكنيد كه سهم بازار بالايي دارد، پتانسيل بيشتري براي فروش داريد و طبيعتاً تيراژ توليدتان بالا ميرود، اين بالا رفتن تيراژ توليد باعث ارزش افزوده بيشتر ميشود.
خبرنگاري از سيدحسين ميرمحمدصادق، مديرعامل شركت تكوين الكترونيك پرسيد: در حالي كه وضعيت ركود اقتصادي و مشكلات توليد در كشور به چشم مي خورد سام الكترونيك اقدام به توليد يخچال سامسونگ نموده است آيا اين اقدامات آينده نگري و رونق پيش رو را نويد مي دهد؟ وي گفت ما هم مثل شما و بقيه مردم جامعه اميدمان اين است كه سياست هاي تدبير شده به رونق منجر شود اما به هر صورت نميشود صبر كرد تا رونق ايجاد شود و بعد از آن تازه به دنبال سرمايه گذاري و كارهاي عمراني برويم. ايجاد رونق فقط كار دولت نيست، ما هم به مثابه بخشي از ملت بايد هرچه ميتوانيم براي بازگشت رونق به اقتصاد كشور كمك كنيم، ضمن اينكه نميشود گفت اميدي به بازگشت رونق نيست، كشوري كه اين ميزان جمعيت جوان دانش آموخته ، فرهنگ غني و منابع خداداد دارد، همه اين عوامل پايه هاي رونق هستند، جمعيت منطقه و بخصوص كشورهاي همسايه فرصت هستند و انشالله باعث رونق خواهند شد.
حميدرضا هاشم نيا، در پاسخ به اينكه اصولاً چرا توليدكنندگي را براي ايران مفيد ميدانيد؟ بيان داشت: ببينيد، من فكر ميكنم اگر توليد انتخابي باشد حتما مفيد است، ما در بسياري از توليدها مزيت نسبي نداريم، فرضاً اگر كالايي را ساختيم امكان رقابت با سازنده هاي ديگر دنيا را نداريم، خوب توليد اين اگر كالايي استراتژيك نباشد و دست نيافتن به دانش آن باعث وابستگي نشود شايد صرفه و صلاح كشور نباشد اما اگر در توليدي مزيت نسبي داريم، ورود تكنولوژي و دانش آن به كشور در خيلي صنايع زير دستي و بالادستي بتواند باعث بهبود شود، براي كشور نفع خواهد داشت، منجر به صرفه اقتصادي ميشود، اين توليد ملي هم صرفه جويي ارزي را با خودش ميآورد و هم اشتغال زايي خواهد داشت. حتي فارغ از بحث هاي اقتصادي، هر ملتي كه مصرف كننده صرف باشد نهايتاً عزت خودش را هم از دست ميدهد، اعتماد به نفسش را از دست ميدهد.
مهندس قائمي در پاسخ به پرسشي در مورد اينكه چند مدل در اين كارخانه توليد ميشود و پيش بيني ميكنيد كه تا چه زماني بشود گفت كه بخش قابل توجهي از يخچال سامسونگ مصرفي بازار ايران توليد اين كارخانه است؟ گفت برنامه هاي توليد مدلهاي متنوع، در دستور كار است اگرچه سرمايه گذاري در يخچال را به هيچ عنوان نميشود با تلويزيون، جاروبرقي، مانيتور يا لباسشويي مقايسه كرد اما خوشبختانه كارهاي خوبي براي افزايش عمق داخل در عين تنوع مدلها پيش بيني شده است، امروز يخچال فريزر دو قلو بعنوان اولين محصول توليد و براي فروش به بازار عرضه خواهد شد، قالب هاي چند مدل سايد باي سايد هم الان در كارخانه موجود است و انشالله بلافاصله، شايد طي كمتر از يكماه، توليد انبوه آنها آغاز ميشود. با ورود قالب هاي جديد، تنوع مدلها از اواخر پاييز انشالله به نحوي خواهد شد كه سهم مدلهاي توليدي اين مجموعه در بازار، قابل توجه باشد.
هاشم نيا در پاسخ به پرسشي در مورد امكان صادرات محصولات توليدي اين كارخانه به كشورهاي منطقه گفت: تمام كارهاي اوليه براي صادرات چه از نظر مجوزهاي كيفي و صادراتي سامسونگ و چه از نظر بررسيهاي اوليه بازار انجام شده است اما هنوز بدليل برخي موانع، مزيت نسبي صادراتي آنقدر نيست كه صادرات بصرفه باشد. قولهاي مساعد زيادي براي بازنگري در قوانين صادراتي و همچنين قوانين تعرفه ترجيحي داده شده است، در كنار تلاشهايي كه ما توليد كننده ها هم بايد بكنيم حتما انجام ميشود كه انشالله ارزآوري هم از كنار اين مركز صنعتي براي كشور انجام شود.
حميدرضاهاشم نيا، در پاسخ به اينكه تا چه ميزان تكنولوژي توليدات شما در يخچال و فريزر مطابق به مدل ها و تكنولوژي روز سامسونگ كره است گفت: مشابه روشي كه در تلويزيون، مانيتور، جارو و لباسشويي سالهاست كه انجام شده در يخچال هم همان روش موفق و پرهزينه را ادامه خواهيم داد. امروز در همين كارخانه، عين يخچال فريزر دو قلويي كه در كارخانه كره جنوبي توليد ميشود توليد شد، ماه آينده انشالله سايدباي سايدي توليد ميشود كه همزمان در كره و ساير كارخانه هاي سامسونگ توليد خواهد شد به همين صورت، انشالله هر مدل جديدي كه از نظر مشخصات با وضعيت بازار ايران سازگار باشد، همزمان با سامسونگ قالب ها سفارش گذاري ميشود و همزمان با كره، كشورهاي اروپايي و آمريكايي توليد همان مدل آغاز و همزمان با خروج آن مدل از توليدات كره، از خطوط توليدي ايران نيز خارج ميشود، بهمين دليل نيز با وجود صرفه اقتصادي، در اين مجموعه هيچ خط توليد دست دوم و قالب هاي فرسوده اي وجود ندارد و مجموعه ترجيح داده كه خط توليد اگرچه سرمايه گذاري بيشتري بطلبد اما كاملا به روز باشد كه قالب هاي جديد و تكنولوژي هاي جديد را بتوانيم در كشور بومي سازي كنيم. علاوه بر اين، با توجه به نيازهاي بازار ايران مثل ساير كالاهاي توليدي مجموعه سعي شده كه محصولات با امكانات بهينه توليد شوند، بعنوان مثال، بخش اعظم مدلهاي توليدي كارخانه يخچال فريزر، مجهز به سيستم تكنولوژيك خنك كنندگي دوگانه خواهد بود.
هاشم نيا در پاسخ به پرسشي در رابطه با ميزان اشتغال زايي و اينكه چه ميزان اشتغال با افتتاح اين خط توليد به اشتغال مجموعه هاي سام - تكوين اضافه شده است گفت انشالله با بهره برداري كامل از اين خطوط و اشتغال هايي كه در حاشيه خطوط در همين كارخانه ايجاد خواهد شد، تعداد همكاران مجموعه از ٢,٥٠٠ نفر قبلي به ٢,٧٠٠ رسيده و بتدريج تا ٣,١٥٠ نفر افزايش پيدا خواهند كرد. علاوه بر اين، در تامين كنندگان، در بخش خدمات كالا و پس از فروش هم پيش بيني ميكنيم كه با يك افزايش ١٥ درصدي به قريب ٣٤,٥٠٠ نفر اشتغال غيرمستقيم برسيم.
حسين ميرمحمدصادق، مديرعامل تكوين الكترونيك، در رابطه با برنامه هاي بعدي تكوين الكترونيك براي تكميل سبد محصولات سامسونگ گفت :اين برنامه افتتاح خطوط جديد يخچال فريزر كه امروز به لطف خدا انجام شد شايد به مفهوم پايان يافتن يك پروژه باشد ولي خود اين پروژه پيش نياز شروع چند كار بزرگ ديگر بود كه انشالله بزودي خبرهاي بيشتري از آن را اعلام ميكنيم. همين قدر بگويم كه اگرچه امروز كارخانه افتتاح شده كه بي نظير است اما ما تازه در آغاز راه هستيم، طي سالهاي پيش رو، محصولات زيادي به سبد كالاهاي توليدي ما اضافه خواهد شد.
در ادامه، در پاسخ به خبرنگاري كه در رابطه با گسترش خطوط، از توليد داخلي موبايل از هاشم نيا پرسيده بود، وي پاسخ داد: ما ايمان داريم كه توليد بايد منطقي و ارزش آفرين باشد، توليد موبايل در شرايط امروز واقعا منطقي نيست اما اگر قوانين بخصوص قوانين مبارزه با قاچاق و از آن مهمتر، رجيستري تلفن همراه در شبكه هاي مخابراتي بازنگري شود چرا كه نه؟ شريك تجاري ما، سامسونگ بزرگترين و برترين توليد كننده موبايل است و همكاري در توليد موبايل با سامسونگ باعث ميشود كه تيراژ توليد بسيار بالا رود. حتماً اگر مطالعات نشان دهد كه توليد تلفن همراه در ايران منطقي است، سامسونگ هم از آن استقبال ميكند.