به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، سهراب قربانی، مسئول کانون فرهنگی و هنری باقرالعلوم مسجد امام حسن مجتبی(علیه السلام) جیرده شفت و نماینده کانون های مساجد استان عصر روز گذشته(۶ شهریور) در نشست اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مسجد بزرگترین و مهمترین پایگاه فرهنگی است گفت: مسجد محل سجده و راز و نیاز و نیایش است که خداوند در قرآن مجید در آیه « من یعمر مساجد الله » برای سازندگان مسجد، پاداش نیکو در نظر گرفته است.
وی با تصریح اینکه مسجد در طول هزار و اندی سال فقط محل سجده نبوده بلکه بعنوان یک مرکز فرهنگی در جهان اسلام شناخته می شد، اظهار کرد: مسجد محل شناخت، معرفت و آگاهی است و اهل تحقیق هزاران کارکرد برای مسجد و اهالی آن نوشته اند.
قربانی ادامه داد: گیلانیان بدلیل معانعت و مجالست یا سادات و فرزندان رسول خدا به دین مبین اسلام و مذهب سرخ تشییع علوی علاقمند شدند و بقایای بر جا مانده از مسجد «اسپی مزگت » یا همان مسجد سفید در تالش نشانه ساخت مسجد در گیلان در قرن اولیه اسلامی است و مساجدی چون حاج صمدخان، صفی، گلشن و .... که به دوران صفویه بر میگردد نشان از پیشینه دینی و مذهبی گیلانیان دارد.
وی مساجد در دوران دفاع مقدس را بهترین مکان آگاهی بخشی، جذب و ساماندهی نیروهای بسیج دانست و گفت: مساجد بهترین محل برای گردآوری کمک های مردمی به رزمندگان اسلام بود و مردم اعزام کاروان های یک هزار و چندصد کامیونی گیلانیان را بخاطر دارند.
قربانی با اشاره به کانونهای فرهنگی و هنری مساجد تصریح کرد: بیش از 900 مسجد از سه هزار مسجد شناسایی شده در گیلان از نعمت کانون فرهنگی و هنری برخوردارند که روند ایجاد و تأسیس پایگاه فرهنگی هنری مساجد در دولت تدبیر و امید با عنایت ویژه، 60 درصد در روستاها رشد و توسعه داشته و امسال نیز شاهد شکوفایی بیشتر و بهتر بوده ایم.
وی با بیان اینکه همدلی و همراهی مدیران استان در تحقق اهداف مسجد محوری بی نظیر است افزود: با حمایت نماینده ولی فقیه، استاندار، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد عالی و سازمان برنامه و بودجه فاز اول طرح «3000 مسجد 3000 کتابخانه» اجرایی شده که با اندکی حمایت و همدلی و همراهی بیشتر، فاز دوم آن نیز اجرایی خواهد شد.
قربانی تصریح کرد: گیلان بدلیل توانایی بالایی که در سطح دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد وجود داشته و بدلیل همراهی مسئولان محترم استانی و ارج نهادن به فعالیت مسجد محور یکی از مکانها و پایگاه های برگزاری همایش ها و جشنواره های کشوری است.
وی ادامه داد: جشنواره قرآنی « مدهامتان »، همایش باب الحوائج، جشنواره شیوه های نوین تدریس معارف دین « شکوه اندیشه » که 2 دوره در گیلان طراحی و برنامه ریزی و اجرا شد و هم اکنون نیز این جشنواره با محوریت تجلیل عالمان و فعالان پیشکسوت حوزه دین در گیلان در حال برگزاری است.
مسئول کانون فرهنگی و هنری باقرالعلوم شفت با اشاره به ایجاد 25 باب کانون های تخصصی در مساجد استان گفت: کادرسازی و پرورش مدیران و مسئولان حوزه های مختلف در کانون، کشف و پرورش استعدادهای کودکان و نوجوانان در حوزه های مختلف علمی قرآنی و ادب، تولید آثار محتوایی، ادبی، هنری، نمایشی، حمایت از تالیف دو جلد کتاب «پژوهشی نو در علوم قرآنی» به قلم آیت الله قربانی، برون سپاری کارها توسط دبیرخانه کانونهای مساجد گیلان و تأسیس دفتر منطقه ویژه آستارا از دیگر فعالیت های دبیرخانه کانون های مساجد استان است.
وی در ادامه خواستار حمایت بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تولید آثار فرهنگی و هنری کانون های مساجد شد و اظهارکرد: امیدواریم نسبت به تکمیل طرح« 3000 مسجد و 3000 کتابخانه » عنایت ویژهای صورت گیرد.
قربانی ادامه داد: با توجه به محدودیت اعتبار ستاد عالی انتظار داریم از محل اعتبارات استانی حمایت ویژه از کانون های مساجد صورت گیرد.
وی به حذف بیمه فعالان فرهنگی مساجد و کتابداران مساجد اشاره و بیان کرد: متأسفانه از سال گذشته بیمه فعالان فرهنگی مساجد و کتابداران مساجد که توسط ستاد عالی انجام شد، حذف شد که موجب ناراحتی فعالان فرهنگی مسجدی شده و خواستار برقرری مجدد این بیمه هستیم.
قربانی در پایان با اشاره به دستورالعمل بودجه سال جاری تاکید کرد: دولت و مجلس شورای اسلامی در دستورالعمل بودجه سال 1395، تجهیز و تعمیر مساجد و کانونهای فرهنگی و هنری را مورد توجه قرار دادند که تقاضامندیم استاندار توجه ویژهایی به تخصیص این اعتبار داشته باشند.
∎